اخبار خودرو ایران
استفاده از موتور و گیربکس مشابه با تارا اتوماتیک در شاهین

مشخصات سایپا شاهین اتوماتیک CVT و شاهین اتوماتیک پلاس

دوشنبه - ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۲
خواندن 4 دقیقه
سایپا شاهین اتوماتیک پلاس و شاهین اتوماتیک CVT

سایپا شاهین در ابتدا در مدل دنده ای وارد بازار شد و حال پس از گذشت چند سال، سایپا در آستانه عرضه شاهین اتوماتیک CVT و پلاس قرار دارد. شاهین اتوماتیک دارای دو نسخه کاملا متفاوت بوده که در ادامه به معرفی آنها می پردازیم.

مشخصات سایپا شاهین اتوماتیک با گیربکس CVT

به گزارش خودرونویس، یک نسخه شاهین اتوماتیک را که پیشتر با نام شاهین CVT می شناختیم قرار است که در ابتدا و زودتر از مدل دیگر به بازار عرضه شود. این نسخه دارای پیشرانه M15 توربوشارژ است. یعنی همچنان از پیشرانه مشابهی با شاهین دنده ای بهره می برد. این موتور 1.5 لیتری چهار سیلندر هشت سوپاپ که به سیستم پرخوران مجهز شده قادر به تولید 109 اسب بخار قدرت و 178 نیوتن متر گشتاور است. این نیرو توسط گیربکس CVT اتوماتیک پانچ با هفت دنده شبیه سازی شده به چرخ های جلو منتقل می شود.

 

مشخصات سایپا شاهین اتوماتیک پلاس

یک نسخه دیگر شاهین اتوماتیک که قرار است در آینده به بازار عرضه شود، پیشتر با نام شاهین پلاس مطرح شده بود. اما ظاهرا سایپا نام آن را به شاهین اتوماتیک پلاس تغییر داده است. این خودرو مدل گرانتر شاهین اتوماتیک بوده و پیشرانه و گیربکس متفاوتی نسبت به مدل قبلی دارد.

سایپا شاهین اتوماتیک پلاس دارای موتور ME16 بوده و چندی پیش در کنار سایپا کادیلا رونمایی شد. موتور ME16 در واقع همان پیشرانه TU5P ایران خودرو یا EC5 بوده که یک موتور 1.6 لیتری چهار سیلندر 16 سوپاپ است. بدین ترتیب پس از مدت ها شاهین از موتور 16 سوپاپ استفاده کرده است. این پیشرانه قادر به تولید 110 اسب بخار قدرت و 147 نیوتن متر گشتاور بوده و نیروی آن توسط گیربکس AT اتوماتیک شش سرعته به چرخ های جلو منتقل می شود. این دقیقا همان موتور و گیربکسی بوده که ایران خودرو هم روی تارا اتوماتیک نصب کرده است.

 

تغییرات شاهین اتوماتیک نسبت به مدل دنده ای

سایپا شاهین اتوماتیک نسبت به مدل دنده ای به جز بهره گیری از گیربکس متفاوت، تغییراتی هم در طراحی ظاهری و کابین و سطح آپشن ها داشته است. این خودرو در بخش ظاهری دارای جلوپنجره کرومی، تریمن کرومی عقب بوده و در بخش کابین تریمی دو رنگ با طرح تزیینات طرح چوب دارد که مقداری نمای داخلی آن را جذابتر کرده است. همچنین رینگ هایی با دیزاین جدید برای این خودرو نصب شده بوند.

البته شاهین اتوماتیک به جز این موارد دارای نمایشگر مالتی مدیا بزرگتی بوده که از 7 به 10 اینچ تغییر یافته و به آنتن کوسه ای، کفپوش سه بعدی، سیستم کنترل کشش، سیستم کنترل پایداری الکترونیکی، سیستم کمکی حرکت در سربالایی و دوربین دید 360 درجه (آپشنال) و دوربین ثبت وقایع (آپشنال) مجهز شده است. ظاهرا همین امکانات علاوه بر شاهین اتوماتیک CVT روی شاهین اتوماتیک پلاس هم قرار است نصب شود.

 

نصب پیشرانه ME16 روی شاهین دنده ای در آینده

سایپا به خوبی از ضعف موتور شاهین دنده ای آگاهی دارد و برای رفع این موضوع، مدتی پیش موتور ME16 را که همان موتور TU5P ایران خودرو بوده و روی محصولات روز پژو سیتروئن هم نصب بوده رونمایی کرد. در تمام خودروسازان دنیا، تیراژ تولید پیشرانه یکی از گلوگاه های تولید بوده و سایپا برنامه دارد در سال جاری تیراژ تولید این موتور ME16 را افزایش دهد تا ضمن نصب روی سایپا کادیلا یا همان ال 90 ایرانیزه شده، روی شاهین اتوماتیک پلاس و شاهین دنده ای هم نصب شود.

سایپا شاهین اتوماتیک CVT و مدل پلاس هر دو قرار است که در سال جاری راهی بازار شوند. طبق گفته این شرکت، ابتدا نسخه مجهز به گیربکس CVT و سپس مدل مجهز به موتور و گیربکس مشابه با تارا اتوماتیک راهی بازار می شود.

3.5 از 4 رای

دیدگاه شما چیست؟