به گزارش خودرونویس، جک S3 کوچکترین کراس اوور در سبد محصولات کرمان موتور بوده و به نوعی مهره کرمان موتور برای حضور و سهم خواهی در سگمنت شاسی بلندهای شهری سگمنت B محسوب می شود. کرمان موتور که در سالهای قبل به موفقیت خیره کننده ای با جک S5 دست یافته بود، اینبار با جک S3 سعی کرد که سبد محصولات شاسی بلند خود را توسعه دهد و سهم بازار بیشتری را کسب کند که موفق هم بود. در ادامه ویدیو تست و بررسی جک S3 کارکرده را می توانید مشاهده کنید.

مشخصات فنی جک S3

جک S3 دارای موتور 1.6 لیتری تنفس طبیعی چهار سیلندر بوده که قادر به تولید 107 اسب بخار قدرت و 155 نیوتن متر گشتاور است. نیروی تولیدی این پیشرانه توسط گیربکس اتوماتیک CVT با قابلیت تعویض دنده های شبیه سازی شده به صورت دستی به چرخ های جلو منتقل می شود. جک S3 یک کراس اوور اقتصادی و شهری بوده و نباید انتظار پیشرانه قدرتمند را از این خودرو داشت. اما با این وجود موتور 1590 سی سی جک S3 برای این کراس اوور 1250 کیلوگرمی کافی به نظر می رسد و عملکرد خوبی را برای آن رقم زده است.

تست و بررسی جک S3 کارکرده (1)

گیربکس جک S3 دارای حالت رانندگی برف بوده که برای حرکت در مسیرهای لغزنده و برفی مناسب است. این خودرو با وجود همین پیشرانه نیز قادر است در حدود 13 ثانیه از حالت سکون به مرز 100 کیلومتر بر ساعت دست یابد و نهایت سرعت قابل پیمایش آن 175 کیلومتر بر ساعت اعلام شده است. جک S3 در هر 100 کیلومتر سیکل ترکیبی حدود 7 لیتر بنزین مصرف می کند که البته بسته به شرایط رانندگی میزان مصرف سوخت می تواند کمتر یا بیشتر از این میزان اعلامی باشد.

تست و بررسی جک S3 کارکرده (1)

جک S3 جزو کراس اوورهای کامپکت سگمنت B قرار می گیرد و دارای طول، عرض و ارتفاعی به ترتیب معادل 4325، 1765 و 1660 میلی متر است. فاصله بین دو محور این خودرو هم 2560 میلی متر اعلام شده است.

تست و بررسی جک S3 کارکرده (1)

طراحی ظاهری جک S3

جک S3 در سگمنت کراس اوورهای اقتصادی رقابت می کند و تمام رقبا در این رده عموما طراحی ساده و به دور از شلوغی دارند. اما جک سعی کرده با استفاده زیاد از تریم کرومی، ظاهر جک S3 را لوکس و براق و Shiny نشان دهد. جک S3 از نظر تناسب ابعاد مقداری عرض آن نسبت به ارتفاع کم است. اما به دلیل ارتفاع بیشتر نسبت به رقبا، بیشتر به خودروهای شاسی بلند شباهت دارد.

تست و بررسی جک S3 کارکرده (1)

جک S3 در نمای جلو بی شباهت به جک S5 نیست. جلوپنجره دارای خطوط افقی کرومی بوده که همین خطوط افقی حالت شاخ گاو مانند دارد که جک در آن زمان در طراحی محصولان خود استفاده می کرد. چراغ ها و دیلایت ها در یک قاب قرار گرفته اند و در دو گوشه سپر هم مه شکن ها قرار گرفته اند. جلو S3 در نمای جلو چهره خشنتر و جذابتری را نسبت به نمای عقب ارائه می دهد.

تست و بررسی جک S3 کارکرده (1)

کراس اوور جک S3 در نمای جانبی ابعاد کامپکت خود را نشان می دهد که مناسب استفاده در فضاهای پرترافیک شهریست. سقف با قوسی جالب به سمت عقب هدایت شده و کابین حالتی اشک مانند به خود گرفته است. به همین دلیل هرچه از جلو به سمت عقب حرکت می کنیم ابعاد شیشه های جانبی کوچکتر می شود. جک S3 در نمای عقب طراحی ساده تری را نسبت به نمای جلو به نمایش می گذارد. در این قسمت دو خروجی اگزوز مصنوعی با قاب کرومی داخل سپر قرار گرفته اند و خروجی اصلی اگزوز در پشت سپر پنهان شده است.

تست و بررسی جک S3 کارکرده (1)

داخل کابین جک S3

جک S3 کابین جادار و راحتی را نسبت به ابعاد کوچکش دارد. ارتفاع سقف در ردیف جلو به دلیل قوس سقف زیاد بوده و به دلیل شیشه های بزرگ دید بسیار خوبی نسبت به محیط پیرامون فراهم شده است. داشبورد از جنس پلاستیک خشک بوده که این موضوعی طبیعی در سگمنت کراس اوورهای اقتصادیست. در پشت فرمان هم خبری از نمایشگر دیجیتالی نیست و دو نمایشگر عقربه ای نصب شده اند که البته نمایشگر کامپیوتر سفری در میان آنها قرار دارد. در میان داشبورد یک نمایشگر لمسی 7 اینچی برای سیستم مالتی مدیا نصب شده و در زیر آن نیز پنل تنظیم سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک جک S3 قرار دارد. در کنسول میانی هم شیفتر تعویض دنده گیربکس CVT دیده می شود.

تست و بررسی جک S3 کارکرده (1)

صندلی های جک S3 دارای تودوزی چرمی با رد دوخت قرمز بوده که در این مدت استفاده و طی 34 هزار کیلومتر، هیچ افتی نداشته اند. در مقابل راننده یک غربیلک فرمان دایره ای شکل قرار دارد که اطراف غربیلک با چرم مشکی و دوخت قرمز تودوزی شده و روی آن کلیدهای کنترلی کروز کنترل و سیستم صوتی قرار دارد. با وجود ابعاد کامپکت این خودرو فضا داخل کابین این خودرو کم نیست و در هر دو ردیف فضای کافی برای سرنشینان وجود دارد. البته عرض ردیف سوم برای نشستن سه سرنشین بزرگسال شاید مقداری کم باشد، اما فضای سر محدود نیست.

تست و بررسی جک S3 کارکرده (1)

این خودرو با وجود ابعاد جمع و جور فضای بار مناسبی را ارائه می دهد. چراکه طراحی سعی کرده کاپوت را کوتاه طراحی کند و عمده طول ماشین را به کابین اختصاص دهد تا فضای داخلی به نسبت ابعاد جادار باشد.

تجربه رانندگی

این خودرو هماهنگی بسیار خوبی بین موتور و گیربکس آن وجود دارد. همانطور که در تست و بررسی جک J4 هم اظهار کرده بودیم، اگر خیلی حساس نباشید و شروع حرکت را فاکتور بگیرید، متوجه CVT بودن گیربکس آن نخواهید شد. اگرچه در شروع حرکت مقداری تاخیر و کندی حس می شود، اما اصلا آزاردهنده نیست و در هنگام رانندگی به حدی موتور و گیربکس خوب عمل می کند که رضایتتان جلب می شود. نکته مهم در این خودرو امکان تعویض دنده به صورت دستی بوده که در هر دور موتوری امکان پذیر است.

تست و بررسی جک S3 کارکرده (1)

با توجه به اینکه S3 فاقد توربوشارژ است از موتور تنفس طبیعی بهره می برد، خیالتان از دوام و سازگاری با بنزین نسبت به رقبایی که از موتور توربوشارژ بهره می برند آسوده تر است. جک S3 در اکسل جلو دارای تعلیق مکفرسون و در اکسل عقب دارای تعلیق یکپارچه بوده فاقد تعلیق مولتی لینک است. این موضوع در تمام رقبای این خودرو هم دیده می شود و ضعفی نسبت به رقبا ندارد. البته قطعا اگر تعلیق مولتی لینک بود سواری نرمتر و هندلینگ بهتری را از این خودرو شاهد بودیم.

تست و بررسی جک S3 کارکرده (1)

پس از 34 هزار کیلومتر کارکرد، عملکرد جک S3 کارکرده مورد بررسی مشابه با روز اول بود و ضعفی را در عملکرد موتور و گیربکس مشاهده نمی کردیم. ضمن اینکه صدای اضافی هم از آنها به گوش نمی رسید و مالک نیز گله ای در این دو سال استفاده نداشت. البته سواری خودرو در دست اندازهای ریز مقداری خشک بوده که به دلیل نوع تعلیق عقب است.

به طور کلی S3 به دلیل کابین راحت تر و موتور کم استهلاک تر نسبت به رقبا یکی از جذابترین گزینه ها برای خرید در بین کراس اوورهای اقتصادی و ارزان قیمت بازار ایران محسوب می شود و خرید آن چه در نسخه صفر کیلومتر و چه در نسخه کارکرده می تواند انتخابی مناسب باشد.

تست و بررسی جک S3 کارکرده (1)

امکانات ایمنی و رفاهی S3

جک S3 به عنوان یکی از ارزانترین شاسی بلندهای بازار ایران و یک کراس اوور اقتصادی تجهیزات خوبی را ارائه می دهد. این خودرو دارای دو کیسه ایمنی هوا برای راننده و سرنشین جلو، سیستم ترمز ضد قفل، توزیع الکترونیکی نیروی ترمز، ترمز کمکی هیدرولیکی، کروز کنترل، سیستم کنترل پایداری الکترونیکی، پایش فشار باد تایرها و کنترل ایستایی در سربالایی است. در بخش تجهیزات رفاهی نیز جک S3 دست پر بوده و دارای سانروف برقی دو حالته، چراغ های روشنایی در روز، فرمان برقی با کلیدهای کنترل سیستم صوتی و کروز کنترل روی آن، سیستم تهویه اتوماتیک، سنسور نور و چراغ مشایعت تا درب منزل، تودوزی چرمی مصنوعی، آینه های برقی جانبی گرمکن دار و خروجی برق 12 ولت بوده که با درنظر گرفتن سگمنت و قیمتی که امروزه این خودرو به بازار عرضه می شود مناسب به نظر می رسد.

تست و بررسی جک S3 کارکرده (1)

رقبا

این خودرو در ایران رقبایی همچون ام وی ام ایکس 22 پرو، چانگان CS35 و بک X3 پرو را پیش رو دارد. این خودرو اکنون در کرمان موتور قیمتی معادل 730 میلیون تومان دارد. اما اکنون یعنی در تاریخ 11 اسفند ماه، قیمت جک S3 در بازار حدود یک میلیارد و 150 میلیون تومان است و قیمت ها به دلیل افزایش نرخ ارز نسبت به رقم اعلامی در ویدیو رشد داشته است.

عکس جک S3