دسته ویدیو ها:
۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۲
اسپرت، جذاب ولی کم آپشن

بررسی لاماری ایما

3 از 1 رای

لاماری ایما نخستین محصول سواری مونتاژی آرین پارس موتور بوده که نزدیک به یکسال از حضور آن در بازار ایران می گذرد. در این مطلب به تست و بررسی لاماری ایما و بررسی ویژگی های مختلف آن از جمله شتاب و عملکرد پرداخته ایم.

به گزارش خودرونویس، لاماری ایما در واقع همان فورتینگ T5 Evo بوده که توسط آرین پارس موتور با برند لاماری عرضه می شود. این خودرو نخستین عضو از این خانواده محصول بوده و قرار است که در آینده محصولات دیگری از این برند را همچنین در کنار مدل فول این خودرو در ایران شاهد باشیم. در ادامه به تست و بررسی لاماری ایما می پردازیم.

طراحی ظاهری لاماری ایما

لاماری ایما یکی از جذاب ترین کراس اوورهای چینی از نظر طراحی ظاهریست. البته جذابیت این خودرو فقط ظاهری نبوده و اگر نگاهی به مشخصات فنی این خودرو داشته باشید متوجه می شوید که با یکی از قدرتمندترین کراس اوورهای چینی در ایران سر و کار داریم.

Lamari-Eama-تست و بررسی لاماری ایما

در پروفیل جلوی لاماری ایما شاهد طراحی بسیار خشن و جذاب هستیم که به لطف سبک طراحی چراغ های روشنایی در روز در بالاترین قسمت، وجود جلوپنجره ای بزرگ با خطوط عمودی، سبک طراحی سپر و وجود چراغ های اصلی و مه شکن ها درون سپر ایجاد شده است. به عقیده من جذاب ترین قسمت طراحی این خودرو هم همین پروفیل جلوست.

لاماری ایما در نمای جانبی طراحی ساده تری دارد. کاپوتی به نسبت کشیده در کنار کابینی طولانی برای این خودرو طراحی شده که همین طول زیاد نشان دهنده فضای زیاد کابین برای پنج نفر است. در قسمت عقب شیشه درب صندوق شیبی ملایم داشته که حالتی کوپه مانند را به این خودرو بخشیده است. در پروفیل عقب هم شاهد طراحی جذابی هستیم و یک نوار LED دو چراغ اصلی را به یکدیگر متصل کرده اند. نکته مثبت وجود دو خروجی اگزوز دوال در دو طرف سپر بوده که هر دو واقعی هستند.

Lamari-Eama-تست و بررسی لاماری ایما

طراحی کابین لاماری ایما

لاماری ایما کابینی با دیزاین ساده و مینیمال و در عین حال جذاب دارد. روی داشبورد لاماری ایما دو نمایشگر دیجیتالی 10.25 اینچی درون یک قاب قرار گرفته اند. یکی از این نمایشگرها به جای نشانگرهای عقربه ای پشت فرمان بوده و دیگری نقش سیستم سرگرمی و مالتی مدیا را ایفا می کند. به لطف این نمایشگر تقریبا تمام کلیدهای فیزیکی درون کابین حذف شده اند.

حتی در میان داشبورد کلید میانبر برای سیستم مالتی مدیا هم طراحی نشده و سعی شده کابین به معنای واقعی دیزاینی مینیمال، ساده و شکیل داشته باشد. در سمت چپ فرمان کلیدهای مربوط به تنظیم آینه های جانبی و همچنین روشن و خاموش کردن سیستم کنترل پایداری قرار دارد.

Lamari-Eama-تست و بررسی لاماری ایما

 

در کنسول میانی لاماری ایما هم پنل مربوط به تنظیم سیستم تهویه مطبوه اتوماتیک طراحی شده است. روی فرمان D شکل این خودرو کلیدهای کنترل سیستم صوتی و همچنین کروز کنترل و کامپیوتر سفری و همچنین تنظیم روشنایی کلاستر پشت فرمان جانمایی شده است. به لطف امکان تنظیم روشنایی حتی در نور زیاد هم می توانید دید خوبی نسبت به نمایشگر دیجیتالی پشت فرمان داشته باشید.

در کنسول میانی لاماری ایما خبری از نصب شیفتر دنده مکانیکی نیست. به جای آن شیفتر دنده الکترونیکی یا شیفت بای وایر نصب شده که اتصالی مکانیکی با گیربکس ندارد. این موضوع سبب شده یک فضای خالی در زیر کنسول ایجاد شود و به عبارتی کنسول وسط حالتی شناور داشته باشد. تنها کلیدهای فیزیکی اطراف شیفتر دنده برای ترمز پارک برقی، اتوهلد، سیستم کنترل خودرو در سرازیری و انتخاب مدهای رانندگی تعبیه شده اند.

Lamari-Eama-تست و بررسی لاماری ایما

لاماری ایما کیفیت ساخت مناسبی به نسبت رقبا دارد و از مواد اولیه به نسبت خوبی در طراحی داشبورد آن استفاده شده است. رویه داشبورد دارای پوشش پلاستیکی با طرح دوخت مانند بوده که خوشبختانه پلاستیک خشک نیست. در قسمت میانی داشبورد هم یک پلاستیک طرحدار اجرا شده که داشبورد را زیباتر کرده است. برای صندلی ها تودوزی چرم مصنوعی اجرا شده که در قسمت نشیمن و تکیه گاه سوراخ دار هستند که مانع تعریق سرنشینان می شوند. تودوزی چرمی مشکی کابین دارای دوختی قرمز رنگ بوده که زیبایی کابین لاماری ایما را بیشتر کرده. همین دوخت قرمز رنگ در رودری ها نیز اجرا شده است.

Lamari-Eama-تست و بررسی لاماری ایما

با وجود اینکه لاماری ایما حالتی شبیه به کراس اوورهای کوپه دارد، اما فضای سر برای سرنشینان در ردیف عقب کاملا کافیست. در این ردیف دریچه سیستم تهویه برای سرنشینان تعبیه شده که گردش هوای داخل کابین را بهتر می کند. در حالتی که سرنشین جلو و راننده صندلی خود را به صورت کاملا راحت تنظیم کنند، در ردیف دوم فضای کاملا کافی برای نشستن سه نفر بزرگسال فراهم است.

لاماری ایما نسبت به کراس اوور بودن و سگمنتی که در آن قرار دارد فضای بار مناسبی ارائه می دهد. البته به دلیل قرار گفتن زاپاس باریک و متعلقات مربوط به تعویض لاستیک، مقداری از فضای بار کاسته شده است. ضمن اینکه اگر قصد جا به جایی وسایل بزرگ هم داشته باشید امکان خواباندن صندلی های ردیف دوم وجود دارد.

Lamari-Eama-تست و بررسی لاماری ایما

مشخصات فنی لاماری ایما

لاماری ایما مانند بیشتر خودروهای چینی بازار ایران از پیشرانه 1.5 لیتری چهار سیلندر توربوشارژ بهره می برد. ولی موتور 1.5 لیتری این خودرو ساخت میتسوبیشی بوده و دارای سیستم تزریق مستقیم سوخت GDI است. موتور لاماری ایما قدرتمندترین موتور 1.5 لیتری توربوشارژ استاندارد موجود در کشور بوده و قادر به تولید 195 اسب بخار قدرت و 285 نیوتن متر گشتاور است. این نیرو توسط یک گیربکس هفت سرعته دو کلاچه تر بدون امکان تعویض دستی دنده ها به چرخ های جلو منتقل می شود.

برای لاماری ایما سه حالت رانندگی نرمال، اکو و اسپرت هم تعبیه شده و سفتی و نرمی فرمان نیز در سه حالت نرمال، کامفورت و اسپرت به وسیله نمایشگر میان داشبورد تنظیم می شود.

Lamari-Eama-تست و بررسی لاماری ایما

بررسی لاماری ایما

ما در همان ابتدای عرضه، فرصت تست و بررسی لاماری ایما را در پیست آزادی داشتیم. اما اکنون فرصت بررسی دقیق تر این خودرو را پیدا کردیم تا در شرایط واقعی و جاده و مسیرهای مختلف آن را ارزیابی کنیم. لاماری ایما از نظر هماهنگی موتور و گیربکس بسیار راضی کننده است و و شتابگیری اولیه بسیار خوبی دارد. اما در شتابگیری های ثانویه وزن زیاد خودرو دردسرساز بوده و نباید توقع زیادی داشت.

البته تست شتاب لاماری ایما و همچنین تست ترمز این خودرو را با دو سرنشین انجام داده ایم که می توانید در ویدیو مشاهده کنید. عملکرد سیستم ترمز لاماری ایما به نسبت کراس اوورها قابل قبول بوده و کمی بیشتر از 40 متر توانست این خودرو را با دوسرنشین متوقف کند. نکته ای که در خصوص لاماری ایما توجه ما را به خود جلب کرد و قبلا هم در پیست به آن اشاره کرده بودیم، داینامیک خوب این خودروست.

Lamari-Eama-تست و بررسی لاماری ایما

هندلینگ این خودرو فراتر از تصور ما بود و در جاده های پر پیچ و خم عملکرد خوبی از خود نشان داد. ضمن اینکه پایداری آن نیز مناسب بود و سیستم کنترل پایداری درست بموقع وارد مدار می شد.

نمی توان از عملکرد خوب سیستم تعلیق لاماری ایما و همچنین کابین بی صدای این خودرو هم گذشت. با وجود رینگ های 19 اینچی، تصور می کردیم که این خودرو سواری خشکی داشته باشد. اما نرمی سواری و رولینگ بدنه به حدی مناسب بود که نه به هندلینگ لطمه ای وارد شده و نه سواری خشک و آزار دهنده شده و همه در یک بالانس مناسب قرار دارند.

Lamari-Eama-تست و بررسی لاماری ایما

امکانات ایمنی و رفاهی لاماری ایما

لاماری ایما در حال حاضر با تیپ پایه به بازار عرضه می شود ولی در آینده نسخه لوکس تر این خودرو به همراه مدل هیبریدی آن نیز به ایران راه پیدا می کنند. نسخه فعلی این خودرو دارای تجهیزات ایمنی مانند شش کیسه ایمنی هوا، سیستم ترمز ضد قفل، توزیع الکترونیکی نیروی ترمز، ترمز پارک برقی، اتوهلد، سیستم کنترل پایداری الکترونیکی خودرو، کنترل خودرو در سرازیری، کمکی شروع حرکت در سربالایی، سیستم کنترل کشش، سیستم ترمز کمکی، دوربین دید عقب، دوربین ثبت وقایع، پایش فشار باد تایرها و سنسور دنده عقب است.

Lamari-Eama-تست و بررسی لاماری ایما

 

لاماری ایما دارای تجهیزات رفاهی مانند سانروف برقی پانوراما، نمایشگر دیجیتالی 10.25 اینچی پشت فرمان، نمایشگر لمسی 10.25 اینچی برای سیستم سرگرمی، صندلی برقی راننده با قابلیت تنظیم در شش جهت و تنظیم گودی کمر، فرمان برقی D شکل با کلیدهای کنترلی، کروز کنترل، مد رانندگی اکو و اسپرت، سیستم ورود بدون کلید و استارت دکمه ای، سنسور نور، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک با دریچه مجزا برای سرنشینان عقب و کول باکس است.

Lamari-Eama-تست و بررسی لاماری ایما

نقطه ضعف لاماری مقابل رقبا

یکی از نقاط ضعف این خودرو که در ویدیو بررسی لاماری ایما نیز به آن اشاره کردیم، بخش تجهیزات ایمنی و رفاهی بوده که تقریبا نسبت به تمام رقبای خود پایین تر است. به عبارت دیگر اگر قصد خرید لاماری ایما را دارید، باید چشمتان را روی سطح تجهیزات ایمنی و رفاهی این خودرو ببندید و دلتان را با استایل ظاهری و عملکرد فنی خوش کنید.

Lamari-Eama-تست و بررسی لاماری ایما

یکی دیگر از نقاط ضعف این خودرو فقدان حالت تعویض دنده دستی برای گیربکس بوده که این موضوع برای خودرویی که لقب اسپرت بودن را یدک می کشد مقداری آزار دهنده بوده و آزادی عمل راننده را در خصوص تعویض دنده دستی می گیرد و در سرازیری های طولانی می تواند خطرناک یا آزاردهنده باشد. البته این خودرو دارای سیستم کنترل خودرو در سرازیری HDC بوده که همین سیستم می تواند با ترمزگیری هوشمند سرعت خودرو را در سرازیری کنترل خودرو و مانع داغ شدن ترمزها شود.

لازم به ذکر است که این خودرو در ابتدای عرضه شاید سریع ترین کراس اوور مونتاژی بازار یا حداقل خوش هندلینگترین بود، اما اکنون رقبای گردن کلفتی مانند فونیکس FX و هایما 8S را در پیش رو دارد که هر دو در زمینه شتاب، عملکرد و سطح امکانات نسبت به لاماری ایما برتر هستند.

آلبوم تصاویر

برای بازکردن گالری، روی تصاویر کلیک کنید.

دیدگاه شما چیست؟