کدام خودروها سهمیه بنزین نمی گیرند

سه شنبه - ۳۱ تیر ۱۳۹۹
خواندن 6 دقیقه
بنزین

تعدادی از خودروها به دلیل استفاده نکردن از سهمیه بنزین ماهانه ۶۰ لیتری خود سهمیه مرداد را دریافت نخواهند کرد. سقف ذخیره بنزین برای خودروهای شخصی ۹ ماه تعیین شده است. این مساله بدین معناست که این ماه سهمیه سوخت به خودروهایی که تاکنون از سهمیه سوخت خود استفاده نکرده‌اند، تعلق نمی‌گیرد.

به گزارش خودرونویس، آبان ماه سال گذشته بنزین سهمیه بندی شد و کارت های سوخت با سقف ذخیره ۳۶۰ لیتر برای شش ماه روی کار آمدند اما  شیوع ویروس کرونا و کاهش ترددهای مردم حساب و کتاب شرکت ملی پخش را به هم زد و این شرکت در روزهای آخر ماه ششم اعلام کرد که سقف سهمیه بنزین به ۹ ماه و ۵۴۰ لیتر افزایش یافته است.

در واقع از ابتدای آبان ماه تا انتهای ماه جاری ۵۴۰ لیتر سهمیه سوخت به افراد داده شد که اگر شخصی از این سهمیه استفاده ای نکرده باشد سهمیه مرداد ماه به آن شخص و یا در واقع خودرو مذکور تعلق نمی گیرد.

به عبارت دیگر هر کارت سوخت گنجایش ذخیره ۵۴۰ لیتر ذخیره بنزین را دارد. به طور مثال اگر فردی از این میزان تنها ۳۰ لیتر را استفاده کرده باشد، ۵۱۰ لیتر در کارت خود ذخیره دارد و فقط نیمی از سهمیه مرداد ماه که ۳۰ لیتر می‌شود را دریافت می کند.

با این حساب افرادی که تاکنون هیچ استفاده‌ای از سهمیه سوخت خود نکرده‌اند لازم است که به این نکته توجه کنند اما افرادی که حداقل نیمی از سهمیه سوخت خود را طی این ۹ ماه استفاده کرده‌اند نگران نباشند و با خیال راحت به روال سابق ادامه دهند.

فاطمه کاهی سخنگوی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی نیز به تازگی در این باره گفت: اگر شخصی از ابتدای زمان سهمیه‌بندی ۲۴ آبان ۱۳۹۸ تاکنون از سهمیه کارت سوخت خود استفاده نکرده باشد، سهمیه‌ای به کارت سوخت آن اضافه نمی‌شود، سقف ذخیره ۵۴۰ لیتر تعیین شده و اگر فردی فقط ۳۰ لیتر از این میزان را استفاده کرده باشد تنها ۳۰ لیتر مرداد ماه به سهمیه آن شخص اختصاص داده می‌شود.

به گفته وی، افراد به هیچ عنوان نگران سهمیه سوخت خود نباشند و عدد باقیمانده در کارت سوخت آنان محفوظ باقی می‌ماند.

طبق اعلام شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی، میزان سهمیه ماهانه برای خودروهای شخصی بنزین‌سوز ۶۰ لیتر، دوگانه سوز ۳۰ لیتر و موتورسیکلت‌ها ۲۵ لیتر است.

کدام خودروها  سهمیه بنزین دریافت نمی‌کنند؟

 

برخی از خودروهای شخصی به علت استفاده نکردن از سهمیه بنزین ماهانه ۶۰ لیتری خود از ابتدای سهمیه بندی بنزین تاکنون و با توجه به اینکه امکان ذخیره سازی بیش از ۹ ماه سهمیه بنزین در کارت‌های سوخت وجود ندارد، سهمیه مرداد را دریافت نخواهند کرد.

از ۲۴ آبان‌ماه سال ۱۳۹۸ سهمیه‌بندی بنزین برای همه وسایل نقلیه بنزین‌سوز آغاز شد. سقف ذخیره سهمیه بنزین کارت‌های هوشمند سوخت شخصی برای مالکان خودروهای شخصی و موتورسیکلت‌ها ابتدا ۶ ماه بود که به‌دنبال گسترش ویروس کرونا در کشور و شرایط ویژه اعلام‌شده برای مقابله با گسترش آن، شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی پایان فروردین ماه در اطلاعیه‌ای این سقف را به ۹ ماه تغییر داد، بنابراین سهمیه سوخت خودروهای شخصی و موتورسیکلت‌ها در صورت عدم استفاده حداکثر تا ۹ ماه در کارت‌های سوخت قابل ذخیره خواهد بود.

در صورتی که این مصوبه جدید، تصویب و ابلاغ نمی‌شد، برای خودروهای شخصی که ۳۶۰ لیتر سهمیه بنزین در کارت سوخت آنها ذخیره شده بود، سهمیه بنزین اردیبهشت ماه واریز نمی‌شد. اکنون که این مصوبه، سقف ذخیره سازی بنزین در کارت‌های سوخت خودروهای شخصی را تا ۹ ماه افزایش داده، به معنای آن است که در صورتی که کسی از سهمیه بنزین خود از ابتدای سهمیه بندی (۲۴ آبان ماه ۹۸) استفاده نکرده باشد، نهایتا تا سقف ۵۴۰ لیتر (برابر با ۹ سهمیه ۶۰ لیتری) ظرفیت ذخیره سازی دارد.

از اینرو برای کسانی که از سهمیه بنزین ۶۰ لیتری ماهانه خود تاکنون استفاده نکرده‌اند، تنها تا تیرماه سهمیه جدید سوخت در کارت‌های آنها قابلیت شارژ داشته و این افراد سهمیه بنزین مردادماه را دریافت نخواهند کرد.

هشدار به فروشندگان سهمیه بنزین

بعد از اصلاح نرخ قیمت حامل‌های انرژی شاهد فروش سهمیه سوخت خودروهای شخصی و عمومی در برخی از جایگاه‌های عرضه سوخت هستیم که این موضوع تخلف بوده و پیگرد قانونی دارد. نحوه استفاده از کارت سوخت توسط شرکت پخش فرآروده‌های نفتی قابل پیگیری است و درصورت اثبات تخلف، برای مالک کارت جریمه نقدی اعمال خواهد شد.

در صورتی که مشخص شود جایگاه‌های عرضه سوخت به هر نحوی در فروش غیرقانونی سوخت دخالت دارند تخلفات آنها در کمیته رسیدگی به تخلفات شرکت فرآورده‌های نفتی بررسی شده و به مجازات‌هایی همچون جریمه نقدی و تنزل رتبه محکوم خواهند شد.

5 از 1 رای

دیدگاه شما چیست؟