اخبار خودرو ایران

ترفندهای رانندگی در فصل گرما

سه شنبه - ۱۰ مرداد ۱۴۰۲
خواندن 3 دقیقه
رانندگی در فصل گرما

در فصل تابستان که سفرها افزایش می‌یابد، پیشگیری از تأثیرات احتمالی گرما بر سلامت بدن بسیار مهم است.این مطلب در مورد چالش های رانندگی در تابستان است، مسائلی که کمتر در مورد آن ها بحث میشود.

به گزارش خودرونویس، در فصل تابستان که سفرها افزایش می‌یابد، پیشگیری از تأثیرات احتمالی گرما بر سلامت بدن بسیار مهم است.این مطلب در مورد چالش های رانندگی در تابستان است.

برای کاهش بروز سوانح رانندگی و تصادف در فصل تابستان، از رانندگان خواسته شده تا به توصیه‌های ایمنی زیر دقت کنند:

1- در هوای گرم فصل تابستان، ممکن است سطح جاده‌ها نرم شود و اصطلاحا قیرزدگی رخ دهد. در صورت بروز چنین شرایطی، چرخ خودرو با سطح جاده‌، اصطکاک لازم را نداشته و ممکن است در زمان ترمزگیری یا در زمان گردش فرمان، راننده کنترل کافی را برای هدایت خودرو نداشته باشد.

2- در صورت امکان، از رانندگی در ساعت اوج گرما خودداری کنید. معمولا از 12 ظهر تا 4 بعدازظهر، ساعات اوج تابش نور آفتاب هستند.

3- در صورت رانندگی طولانی مدت در زمان اوج گرما، خودرو را برای مدتی در زیر سایه متوقف کنید و درب کاپوت را بالا بزنید. همچنین در این مدت می‌توانید چرخ‌ها، سیستم ترمز، سیستم خنک‌کاری و سایر وسایل مربوطه را کنترل کنید.

4- قبل از مسافرت در فصل تابستان، بازدیدهای فنی را حتما انجام دهید. مهم‌ترین این بازدیدها عبارتند از: چک‌کردن سطح مایعات، اتصالات و شیلنگ‌ها، فشار باد تایر، سیستم تهویه و روغن موتور

5- با تغییر دما، فشار باد تایر نیز تغییر می‌کند طوریکه براساس تحقیقات انجام شده، با هر 10 درجه افزایش دمای هوا، فشار باد تایرها نیز 1psi بیشتر می‌شود. به همین دلیل توصیه می‌شود که در زمان رانندگی در فصل تابستان و گرما، فشار باد تایر به میزان 2 الی 3 پی.اس.آی (psi) کمتر از شرایط استاندارد باشد.

در ادامه به هفت وسیله ای که نباید در تابستان در خودرو جا بگذارید، اشاره می کنیم:

– کرم ضدآفتاب

از آنجا که اکثر مردم فقط در هوای گرم از ضدآفتاب استفاده می‌کنند، بنابراین ممکن است عجیب به نظر برسد که توصیه شود آن را در گرما رها نکنید. اما در ضدآفتاب‌ها چندین ماده وجود دارد که اگر در خودرو داغ باقی بمانند، می‌توانند تجزیه شوند و از کارایی ضدآفتاب بکاهند و در نتیجه از پوست در مقابل اشعه‌های یووی (UV) محافظت نکنند.

– بطری‌ آب پلاستیکی

همه می‌دانیم که حفظ آب بدن در تابستان مهم است اما بطری‌های پلاستیکی‌ آب که در گرما باقی می‌مانند، می‌توانند واکنش شیمیایی داشته باشند و مواد شیمیایی سمی مانند «آنتیموان» از آن‌ها به آب نشت کنند.

آنتیموان می‌تواند به چشم و پوست آسیب برساند و برای ریه، قلب و معده مشکلاتی به وجود بیاورد. اگر باید در خودرو بطری آب داشته باشید، بهتر است یک بطری قابل‌استفاده‌مجدد از جنس فلز، شیشه‌ یا پلاستیک‌ بدون پی‌بی‌ای (BPA) تهیه کنید.

– فندک

هرچند یک فندک با توجه به اندازه کوچکش بی‌ضرر به نظر می‌رسد اما اگر در هوای گرم در خودرو باقی بماند، خطر بروز آتش‌سوزی چندان دور از ذهن نیست. به طور کلی بهتر است مایعات قابل‌اشتعال را مخصوصا در تابستان از وسیله نقلیه خود دور نگه دارید.

– دارو

برخی داروها مانند انسولین و تعدادی از آنتی‌بیوتیک‌ها باید در یخچال نگهداری شوند. بعضی از آن‌ها هم نباید در دمای بیش از ۲۵ درجه سانتی‌ گراد باقی بمانند. گرما ممکن است داروها را خراب، بی‌فایده یا حتی مضر کند. همیشه بسته‌بندی دارو را به دقت مطالعه کنید تا نحوه نگهداری صحیح آن را بدانید.

– عینک آفتابی

عینک آفتابی یکی دیگر از ضروریات تابستانی برای رانندگان است اما آن را هم نباید در ماشین گرم رها کرد. اگر عینک‌ آفتابی را در گرما رها کنید، ممکن است شیشه‌ آن خط بیفتد و تاب بردارد یا حتی بشکند. قاب پلاستیکی عینک نیز ممکن است بر اثر گرما تغییر رنگ دهد و تاب بردارد.

– قوطی نوشابه دربسته

هیچ چیز به اندازه یک نوشیدنی خنک گازدار در تابستان نمی‌چسبد. اما قوطی یک نوشیدنی گازدار که در خودرو داغ باقی می‌ماند، می‌تواند در فضای بسته منفجر شود و یک خرابکاری اساسی همراه با بوی بد و چسبندگی به جا بگذارد.

– تلفن همراه

در طول تابستان، دمای داخل خودرو تقریبا تا دو برابر دمای بیرون افزایش می‌یابد. اگر باتری گوشی خیلی داغ شود، ممکن است خراب شود و هزینه سنگینی روی دست شما بگذارد.

5 از 1 رای

دیدگاه شما چیست؟