به تازگی اسامی شرکت های واردکننده خودرو اعلام شده و گمانه زنی هایی هم در خصوص محصولاتی که احتمال ورود به بازار ایران را دارند شنیده می شود. اما در میان شرکت هایی که قرار است نسبت به واردات خودرو اقدام کنند، یک غایب بزرگ دیده می شود و آن گروه صنعتی ایران خودروست. در بین اسامی شرکت های واردکننده خودرو ایران خودرو به صورت مستقیم و حتی با واسطه حضور ندارد و این یعنی که بزرگترین خودروساز ایران و خاورمیانه قصد واردات خودرو ندارد و به سطحی از بلوغ رسیده که با محصولات تولیدی خود توان رقابت با خودروهای وارداتی را دارد.
به گزارش خودرونویس، درحالیکه ابتدا همه تصور می کردند که غیبت ایران خودرو در بین اسامی شرکت های واردکننده خودرو موقتی بوده و نام ایران خودرو هم در کنار شرکت هایی که قصد واردات خودرو به بازار ایران را دارند قرار می گیرد، این شرکت رسما اعلام کرد که قصد واردات خودرو را ندارد. البته این صحبت ایران خودرو به این معنا نیست که بزرگترین خودروساز ایران با واردات خودرو مخالف است، اتفاقا کاملا برعکس. ایران خودرو واردات خودرو را لازمه رشد بازار و رقابتی تر شدن فضای بازار یکنواخت خودروی ایران می داند. اما این شرکت در مدت اخیر انقلابی در زمینه طراحی و توسعه محصول داشته که همین موضوع سبب شده خود را بی نیاز از واردات بداند.
ایران خودرو باور دارد که به حدی از بلوغ در طراحی و توسعه محصول رسیده که با محصولات تولیدی خود قادر به تامین نیاز بازار کشور و رقابت با خودروهای وارداتی هم کلاس بوده و نیازی به واردات خودرو ندارد. مصداق این صحبت دو محصول تازه رونمایی شده ایران خودرو یعنی کراس اوور ری را یا همان K125 بوده که لقب اولین کراس اوور ملی ایران را یدک می کشد. ضمن اینکه ایران خودرو مدتی قبل هاچبکی به نام TF21 را در قامت یک محصول اقتصادی با استانداردهای روز معرفی کرد که این دو خودرو تنها بخشی از توان مهندسی ایران خودرو در زمینه توسعه و تکوین محصول هستند. ایران خودرو عقیده دارد که با عرضه دو خودرو کراس اوور ری را و هاچبک TF21 کاملا توان تامین نیاز بازار کشور را دارد و ترسی از رقابت با خودروهای وارداتی با این دو محصول ندارد.
ایران خودرو با شناسایی گلوگاه های تولید و رفع مشکلات کیفی که در محصولات پیشین وجود داشته، سعی کرده که محصولاتی با کیفیت، شایسته مشتری ایرانی و با استانداردهای روز را طراحی کند. نتیجه این سیاست طراحی دو خودرو ری را و TF21 بوده که هر دو قادر به پاس کردن استانداردهای 85 گانه سختگیرانه ایران بوده که برخی از خودروهای وارداتی نیز حتی قادر به پاس کردن آن نیستند. باید اظهار کنیم که ایران خودرو به هیچ عنوان مخالف واردات خودرو نیست و اتفاقا بارها تاکید کرده که با وارد کردن خودروهای روز به بازار ایران باید فضای یکنواخت حاکم بر بازار را رقابتی تر کرد. اما با توجه به بلوغ نسبی این شرکت در طراحی و توسعه محصول و تکیه بر توان مهندسان خود این شرکت برای حضور در این فضای رقابتی خود را از واردات خودرو بی نیاز کرده و بر این باور است که نیازی به واردات خودرو و محصولات سایر خودروسازان دنیا برای حضور موفق در بازار ایران ندارد.
ایران خودرو بر این باور است که توان و نبوغ مهندسان این شرکت برای توسعه محصولاتی رقابتی کافی بوده و قابلیت تیم مهندسی ایران خودرو در طراحی محصولاتی همچون کراس اوور ری را و هاچبک TF21 این موضوع را تایید می کند. ایران خودرو با الگوبرداری از خودروهای روز دنیا و همچنین تکیه بر توان شرکت های دانش بنیان داخلی اقدام به طراحی دو خودرو ری را و TF21 کرده و موفق شده که زبان طراحی روز دنیا را در این دو خودرو پیاده کند. همچنین این شرکت سعی کرده که تکنولوژی های روز دنیا را نیز در این دو خودرو نصب کند که از جمله آنها می توان به سامانه تله ماتیک خودروهای متصل اشاره کرد که موجب ارتباط بین دو خودرو می شود و خود بستری برای نصب مجموعه ای از سیستم های ایمنی و کمکی راننده روی خودرو را فراهم می کند.
به نظر می رسد که عرضه دو خودرو ری را و TF21 به بازار ایران با آغاز واردات خودرو همزمان باشد و ایران خودرو قصد دارد که از این شرایط به عنوان فرصتی برای ارتقا توان و دانش تیم مهندسی خود استفاده کند تا ضمن حضور موفق در بازار ایران، بتواند در بازارهای صادراتی نیز حضور گسترده تری داشته باشد. دو خودرو TF21 و کراس اوور ری را تنها نخستین گام های ایران خودرو برای عرضه محصولاتی مطابق با استانداردهای روز دنیا و قابل رقابت با خودروهای هم کلاس هستند و به تدریج با خروج محصولات قدیمی این شرکت از چرخه تولید، خودروهایی مدرنتر با استانداردهای روز و ایمنی بالاتر جای آنها را خواهند گرفت تا به تدریج شاهد ظهور ایران خودرو نوین باشیم.
این تصمیم ایران خودرو نشان می دهد که این شرکت کاملا از خودروسازان تراز اول و دوم دنیا برای پیشرفت الگوبرداری کرده و به همین جهت قصد ندارد با واردات خود را سرگرم کند. چراکه هیچ یک از خودروسازان مطرح دنیا در تراز اول و دوم خودرویی به بازار کشور خود وارد نمی کنند. مهدی خطیبی مدیرعامل ایران خودرو مدتی پیش اظهار کرده بود که این شرکت طی 5 سال آینده در رده خودروسازان تراز دوم دنیا و طی 10 سال آینده در رده خودروسازان تراز اول یا در زنجیره ارزش آنها قرار خواهد گرفت. زمانی که ایران خودرو چنین هدف ارزشمند و مهمی دارد، طبیعیست که خود را با واردات خودرو سرگرم نکند و برای تحقق هدف مهم خود از طریق تقویت توان دانش و مهندسی و عرضه محصولاتی جدید و قابل رقابت در بازار ایران و بازارهای صادراتی تلاش کند.
دیدگاه شما چیست؟