آشفته بازار لوازم یدکی خودرو ( ویدیو)

سه شنبه - ۸ مهر ۱۳۹۹
خواندن 3 دقیقه
لوازم یدکی

گشت مشترک تعزیرات حکومتی با بازرسانی از صمت و اصناف، روند فروش لوازم یدکی خودرو در خیابان امیرکبیر را رصد کرد.

به گزارش خودرونویس، در ابتدای این گشت مشترک نائب رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم یدکی تهران گفت: واقعا برای خریداران هم تشخیص اصل و فرع بودن لوازم یدکی بسیار سخت و نیازمند تجربه فراوان است.

غلامحسین حمزه افزود: از نظر ما کسانی که می‌خواهند جواز فعالیت در بخش فروش لوازم یدکی را بگیرند باید شش سال شاگردی کرده باشند و بعد از قبولی در آزمون، جواز دریافت کنند.

وی گفت: به قدری ماهرانه کالا‌های تقلبی را به جای اصل جا می‌زنند که بجز برای افراد با تجربه قابل تشخیص نیست.

آقای حمزه از مردم خواست حتما اجناس اصلی را خرید کنند تا بعد از نصب آن روی خودروشان گرفتار نشوند.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار ما مبنی بر این که مگر دو سال پیش قول ندادید فهرست اصناف معتبر را در سایت اتحادیه درج کنید؟ گفت: از این که شما این موضوع را یادآوری کردید تشکر می‌کنم، اما شرط تحقق این قول این است که سازمان‌ها با ما همکاری کنند و اتحادیه به خودی خود قدرتی ندارد و باید همکاری شود.

آقای حمزه افزود: البته تعزیرات و دادستانی به میدان آمده اند و به ما کمک می‌کنند.
نائب رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم یدکی تهران گفت: به طور قطع سایتی را در این خصوص طراحی خواهیم کرد و سازمان استاندارد هم قبول کرده است با ما همکاری کند و فکر می‌کنم تا شش ماه آینده این وعده تحقق پیدا کند.

وی در پاسخ به سوالی درباره روند نظارت بر کالا‌های وارداتی گفت: ما قرار است در سازمان استاندارد جلسه‌ای به این منظور بگذاریم چرا که هر جنسی که وارد می‌شود استاندارد فقط مهر می‌زند و کار دیگری نمی‌کند و این از گرفتاری‌های ماست.

ما به آن‌ها گفته ایم که نمی‌خواهیم در کارتان دخالت کنیم، اما اجازه دهید ما به کالا‌های وارداتی گواهی کیفیت بدهیم چرا که افرادی در اتحادیه ما هستند که بیش از ۴۰ سال سابقه دارند و ما می‌توانیم علاوه بر تجربه، لوازم یدکی وارداتی را در آزمایشگاه‌های ایران خودرو و ساپکو ارزیابی کنیم.

آقای حمزه گفت: در این شرایط اگر کالای وارداتی کیفیت نداشته باشد در گمرک آن را می‌توانیم معدوم کنیم تا اصلا وارد کشور نشود.

در خلال این گشت مشترک تعزیرات با بلبرینگ‌های تقلبی برخوردیم که نماینده واردکننده بلبرینگ‌های اصلی در این گشت تعزیراتی به خبرنگار ما گفت: سال هاست این نوع بلبرینگ را وارد می‌کنیم، اما چند هفته‌ای است مشاهده کردیم که تقلبی آن هم به بازار آمده است و ما از نوع آلیاژ، گیریس و نوع و اندازه ساچمه‌ها کاملا می‌توانیم تقلبی بودن آن را تشخیص دهیم و این بلبرینگ‌های تقلبی موقع جازدن خراب می‌شود یا دو سه هفته بعد از نصب به صدا می‌افتد.

رئیس گشت‌های مشترک تعزیرات حکومتی استان تهران هم که ما را در این گشت مشترک همراهی می‌کرد گفت: واقعا تشخیص کالا‌های اصلی و تقلبی از همدیگر در این بازار بسیار سخت است و کالا‌هایی که برچسب و هولوگرام دارد قابل ردیابی است.

آقای ناصر مدیحی افزود: یکی از اشکال‌های اصلی بازار این است که حدود ۹۹ درصد فروشندگان پروانه کسب شان را در معرض دید مشتریان قرار نمی‌دهند و فاکتوری هم ارائه نمی‌کنند و آن‌ها هم که فاکتور می‌دهند فاکتورهایشان نامعتبر است.

وی از مردم خواست حتما لوازم یدکی خودرو را از فروشگاه‌های معتبر خریداری و در موقع خرید فاکتور رسمی دریافت کنند.

 

رشد ۶۳درصدی قاچاق لوازم یدکی خودرو

مدیرکل پیشگیری قاچاق کالا و ارز، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، از کشف یک هزار و ۶۳۹ میلیارد ریال، لوازم یدکی قاچاق خودرو از ابتدای امسال تا پایان مرداد خبر داد.

امیرمحمد‌پرهام‌فر، دیروز در نشست خبری انجمن تخصصی صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه سازان خودرو کشور در محل هتل ارم با اعلام این مطلب تاکید کرده که کشفیات قاچاق در حوزه لوازم یدکی خودرو در سال ۹۷ به میزان یک هزار و ۶۳۵ میلیارد ریال و سال گذشته چهار هزار و ۳۱۱ میلیارد ریال بوده است که رشد ۶۳ درصدی نشان می‌دهد.

وی همچنین اظهار کرد که بررسی‌ها حاکی است سال گذشته در حوزه لوازم یدکی خودرو، کسری ۴/ ۲ میلیارد دلاری وجود داشته که ناشی از شکاف عرضه و تقاضا است.

پرهام‌فر در ادامه با اشاره با اینکه تنها اتفاقات مثبت در حوزه تولید می‌تواند کاهش کالای قاچاق را در این حوزه به دنبال داشته باشد تاکید کرد که از سال ۹۷ به بعد به دلیل محدودیت‌های ارزی و ممنوعیت‌های وارداتی، قاچاق رشد چشمگیری داشته است. وی گفت: برآوردهای سال ۹۷ نشان می‌دهد نیاز بازار لوازم یدکی خودرو حدود ۱/ ۸ میلیارد دلار است که بیش از ۵/ ۶ میلیارد دلار آن برای تامین لوازم یدکی و بقیه برای بحث تولید بوده است.

رونق بازار قاچاق لوازم یدکی خودرو به کشور را باید در بازگشت تحریم‌ها و همچنین خروج شرکای بین‌المللی خودروسازان از بازار ایران جست و جو کرد.

اردیبهشت ۹۷ ایالات‌متحده آمریکا همزمان با اعلام خروج از توافق نامه برجام وعده بازگشت تحریم‌های صنعت خودرو را از اواسط مرداد همان سال داد.

با اعلام خبر بازگشت تحریم‌های صنعت خودرو پای شرکای حاضر در خطوط تولید دو خودروساز بزرگ کشور و همچنین برند‌های خودروسازی جهان  که با بخش‌خصوصی مشارکت داشتند لرزید.

دامنه خروج شرکای بین‌المللی از بازار ایران به میزانی بود که حتی شرکای آسیایی به‌خصوص خودروسازان چینی که در دور اول تحریم‌ها توانسته بودند از خلأ حضور خودروسازان اروپایی استفاده کرده و به نوعی جای پای خود را در بازار ایران محکم کنند در دور جدید تحریم‌ها مجبور شدند از بازار ایران خارج شوند.این مساله را می‌توان اولین اقدام در زمینه رونق بازار لوازم یدکی قاچاق قلمداد کرد.

با تنگ‌تر شدن حلقه تحریم‌ها در آبان ۹۷ و چالش نقل و انتقال مالی با شرکت‌های فعال شناسنامه‌دار در زمینه واردات قطعات خودرو و همچنین شرکت‌های قطعه‌ساز که بخشی از مواد اولیه و قطعات مورد نیاز خود را از مسیر واردات تامین می‌کردند با چالش تامین قطعه مواجه شدند. این شرکت‌ها به دلیل ناهمواری مسیر نقل و انتقال مالی این امکان را نداشتند که بتوانند پول مواد اولیه و قطعات مورد نیاز خود را به راحتی به حساب طرف‌های خارجی واریز کنند.

این اتفاق سبب شد تا علاوه بر خطوط تولید شرکت‌های خودروساز، بازار لوازم‌یدکی نیز با بحران عرضه روبه‌رو شود.

این شرایط زمینه را برای قاچاق لوازم یدکی مساعد کرد.

به این ترتیب از مهم‌ترین دلایل اصلی گسترش قاچاق در حوزه لوازم قطعات یدکی می‌توان به سهولت قاچاق این کالا، داشتن صرفه اقتصادی و همچنین قرار نگرفتن ارز کافی در اختیار واردکنندگان رسمی یاد کرد.

5 از 1 رای

دیدگاه شما چیست؟