دو خودروساز هوندا و جنرال موتورز با هدف تولید سری جدیدی از خودروهای الکتریکی همکاری تازه ای را با هم آغاز کرده اند. قرار است اولین محصولات توسعه یافته به واسطه همکاری هوندا و جنرال موتورز از سال 2027 در بازار آمریکا عرضه شود. این خودروها روی یک پلتفرم جدید جهانی توسعه یافته اند و از تکنولوژی اولتیوم باتری جی ام بهره گرفته اند.
به گزارش خودرونویس، هوندا و جنرال موتورز اشاره کردند که حداقل یکی از این خودروهای الکتریکی جدید یک کراس اوور کامپکت بوده که با توجه به محبوبیت شدید این سگمنت در میان مشتریان اصلا تولید آن عجیب نیست! قرار است که روی الن پلتفرم جدید جهانی خودروهای الکتریکی مختلفی با ابعاد و استایل گوناگون تولید شوند.
هدف همکاری هوندا و جنرال موتورز این بوده که با استفاده از تجهیزات استاندارد، تکنولوژی و دانش یکدیگر در هزینه های تولید خودرو صرفه جویی کنند. چنین اقداماتی قطعا هزینه های تولید یک خودرو را کاهش داده و موجب تولید خودروهایی ارزان قیمت تر و اقتصادی تر می شود. در همین خصوص مری بازار مدیرعامل جی ام بیان کرد:
جنرال موتورز و هوندا بروزترین تکنولوژی ها، متود طراحی و استراتژی تولید خودرو را به اشتراک می گذارند تا خودروهای الکتریکی ارزان قیمت و قابل رقابت در بازار جهانی را به تولید برسانند. از بازارهای مهم و هدف این خودروسازان بازار آمریکای شمالی، آمریکای جنوبی و چین را می توان اشاره کرد.
همکاری های پیشین هوندا و جنرال موتورز
این اولین باری نیست که هوندا و جنرال موتورز دست دوستی و همکاری به یکدیگر می دهند و به نظر هم نمی رسد که رابطه همکاری مشترک میان این دو شرکت به این زودی ها خاتمه یابد. این دو خودروساز مطرح جهان در حال صحبت در خصوص همکاری احتمالی برای تولید باتری به منظور استفاده در خودروهای الکتریکی هستند. هر دو شرکت بیان کرده اند که هدف اصلی همکاری کاهش هزینه های ناشی از الکتریکی سازی و تولید خودروهای الکتریکیست.
هوندا و جنرال موتورز هر دو در تلاش برای تولید باتری های Solid-State جامد هستند. هوندا یک خط تولید نمایشی از این باتری ها در ژاپن را احداث کرده و امیدوار است که در آینده بتواند تولید انبوه آن را انجام دهد. جی ام هم در حال فعالیت برای تولید باتری های لیتیوم-متال و پک های سیلیکونی است.
هوندا قبلا اظهار کرده بود که برنامه تولید یک کراس اوور الکتریکی با استفاده از پلتفرم اولتیوم و باتری های جنرال موتورز را دراد. این خودروساز ژاپنی نام این مدل را Prologue گذاشته و اظهار کرده که قرار است در اوایل سال 2024 آن را به بازار عرضه کند. همچنین نسخه پریمیوم و لاکچری همین کراس اوور برقی با برند آکورا نیز عرضه خواهد شد.
نکته جالب اینجاست که این شاسی بلند برقی هوندا قرار است که توسط جنرال موتورز تولید شود. تولید این محصول با برند هوندا قرار است که در کارخانه جی ام واقعا در مکزیک صورت گیرد و این خودرو در کنار محصولاتی مانند شورولت بلیزر و اکوئیناکس تولید خواهد شد!
هوندا همچنین یکی از شرکای جنرال موتورز در زمینه توسعه خودروهای خودران بوده و در سال 2018 این خودروساز ژاپنی 2 میلیارد دلار در برنامه های خودران جنرال موتورز طی 12 سال سرمایه گذاری کرد.
درس عبرت برای صنعت خودروسازی ایران
همانطور که مشاهده می کنید در دنیای امروزی خودکفایی در تولید خودرو معنایی ندارد. بلکه همکاری و استفاده از دانش یکدیگر بالاترین اصل در تولید خودرو بوده که موجب کاهش هزینه های سربار تولید یک خودرو می شود. امروزه توسعه پلتفرم توسط یک خودروساز معمولا امری منطقی نبوده و خودروسازان مختلف برای توسعه محصولات خود از پلتفرم ها و دانش یکدیگر استفاده می کنند. تا زمانی که نگاهی بسته به صنعت خودروسازی ایران داشته باشیم و از همکاری با خودروسازان سطح اول دنیا غافل، نباید انتظار تغییر مثبت در این صنعت بیمار را داشته باشیم.
دیدگاه شما چیست؟