اخبار خودرو ایران
استاندارد یورو6 با بنزین بی کیفیت شدنی نیست

الزام خودروسازان به رعایت استانداردهایی که زیرساخت آن در کشور نیست

سه شنبه - ۳ آبان ۱۴۰۱
خواندن 4 دقیقه
استاندارد یورو 6 بنزین بی کیفیت استاندارد 85گانه خودرو (2)

ارتقا سطح استانداردها در صنعت خودروسازی، موجب تولید خودروهای بروزتر و مدرن می شود. اما نباید فراموش کرد که قانونگذار نیز در زمان تدوین آیین نامه استاندارد باید نسبت به زیرساخت های موجود در کشور توجه داشته باشد و سپس آیین نامه استاندارد را تنظیم کند. یکی از موارد عجیبی که به تازگی سازمان استاندارد کشور به آن پرداخته، الزام خودروسازان برای رعایت استاندارد آلایندگی یورو۶ بوده و این درحالیست که همه ما از کیفیت پایین بنزین موجود در کشور آگاهی داریم.

به گزارش خودرونویس، سازمان استاندارد در حالی از خودروسازان رعایت استاندارد آلایندگی یورو ۶ را مطالبه کرده که بنزین توزیع شده در جایگاه های کشور در حالت خوشبینانه یورو 3 است. بدین ترتیب تمام تلاش خودروساز و هزینه ای که به منظور رعایت استاندارد الایندگی یورو ۶ در محصولاتش صرف می کند، بی فایده است. چراکه اگر به خودرویی با استاندارد آلایندگی یورو 6 بنزین یورو 3 بزنید، قطعا خروجی گازهای آلاینده آن مطابق استاندارد آلایندگی یورو۶ نخواهند بود. ضمن اینکه در چنین شرایطی عمر کاتالیست خودرو که خود قیمتی گزاف و سنگین دارد نیز به سرعت کاهش یافته و مالک خودرو مجبور به تعویض کاتالیست است. بدین ترتیب این استاندارد اجباری یورو 6 باعث می شود خودروساز تجهیزات گران قیمت تری را روی محصولات خود نصب کند که شاید موجب افزایش قیمت خودرو شود و مشتری هزینه آن را پرداخت می کند. ضمن اینکه به دلیل فاصله گرفتن استاندارد آلایندگی خودرو با بنزین موجود در کشور، عمر قطعات فنی خودرو از جمله مبدل کاتالیست کاهش می یابد که این هم به ضرر مشتری و مصرف کننده است.

استاندارد یورو 6 بنزین بی کیفیت استاندارد 85گانه خودرو (2)
به نظر می رسد سازمان استاندارد به عنوان نهاد قانونگذار برای صنعت خودروسازی، بهتر است ابتدا زیرساخت های موجود در کشور را بررسی کند و سپس چارچوب استانداردهایی که خودروساز ملزم به رعایت آنهاست را تعیین کند. این مورد تنها در زمینه الزام خودروساز به رعایت استاندارد آلایندگی یورو 6 خلاصه نمی شود.
سازمان استاندارد چند سالیست که موضوعی به نام استانداردهای ۸۵ گانه را برای صنعت خودروسازی مطرح کرده که از این تعداد ۷۶ مورد اجرایی شده و ۹ مورد آن فعلا در حالت تعلیق قرار دارند. شنیده ها حاکیست که سازمان استاندارد قصد دارد به زودی ۹ مورد باقی مانده را نیز از حالت تعلیق خارج کند و آنها را نیز اجرایی کند. دلیل تعلیق این ۹ مورد آماده شدن خودروسازان داخلی برای طراحی محصولاتی مدرن بوده که بتوان زیرساخت رعایت این ۹ استاندارد را در آنها فراهم کرد. حال شرکتی مانند ایران خودرو دارای محصولاتیست که قادر به پاس کردن تمامی موارد این استانداردهای ۸۵ گانه هستند، اما آیا زیرساخت های کشور برای رعایت استانداردهای ۸۵گانه کافیست؟
دو مورد از ۹ استاندارد تعلیق شده به سیستم های کمکی راننده و نیمه خودران مربوط هستند. یکی از آنها سیستم هشدار خروج از خط بوده که در صورت انحراف خودرو از مسیر هشدار داده و راننده را آگاه می کند. این سیستم با دوربین های نظارتی و سنسورهای راداریی که برای آن نصب شده خط کشی های مسیر پیش رو را خوانده و بر اساس آنها عمل می کند. بدیهیست که جاده باید دارای خط کشی های استانداردی باشد تا این سیستم بتواند به درستی عمل کند. این در حالیست که عمده جاده های موجود در ایران نه تنها خط کشی استاندارد ندارند، بلکه بسیاری از آنها اصلا خط کشی ندارند. پس نمی توان توقع عملکرد درستی از این سیستم را داشت. همانطور که در ابتدای مطلب هم عنوان شد، بهتر است ابتدا سازمان قانونگذار به فراهم کردن زیرساخت استاندارد در کشور توجه داشته باشد و پس‌ از آن خودروساز را ملزم به رعایت استاندارد در محصولاتش کند. چراکه در غیر این صورت مشتری هزینه تجهیزاتی را پرداخت می کند که کاربردی در داخل کشور ندارند.
5 از 1 رای

دیدگاه شما چیست؟