نمایشگاه خودرو:
۸ مرداد ۱۴۰۳
ارمغان ماموت خودرو برای خریداران خودروهای الکتریکی در ایران

ارس ۵ هوآوی در راه بازار داخل

5 از 1 رای

ماموت خودرو به دنبال عرضه و واردات مدل جذاب و سریع آیتو M5 است و طبق شنیده‌ها، این خودرو که با نام ارس ۵ (Eres 5) در بازار داخل عرضه خواهد شد، در ابتدا به صورت وارداتی و سپس به شکل مونتاژ در داخل به متقاضیان تحویل داده خواهد شد.

به گزارش خودرونویس، ماموت خودرو به دنبال عرضه و واردات مدل جذاب و سریع آیتو M5 است و طبق شنیده‌ها، این خودرو که با نام ارس ۵ (Eres 5) در بازار داخل عرضه خواهد شد، در ابتدا به صورت وارداتی و سپس به شکل مونتاژ در داخل به متقاضیان تحویل داده خواهد شد.

آیتو (AITO) که مخفف عبارت Adding Intelligence To Auto است، حاصل همکاری هوآوی و دانگ‌فنگ و یکی از زیرمجموعه‌های آن یعنی برند Seres محسوب می‌شود و M5 اولین محصول این برند جدید است.

آیتو M5 که در بازارهایی مثل روسیه با نام Seres 5 نیز شناخته می‌شود، برای اولین بار در دسامبر ۲۰۲۱ به عنوان یک خودروی الکتریکی با رنج توسعه‌یافته (EREV) بر اساس همان پلتفرم Seres SF5 رونمایی و نسخه باتری ‌الکتریکی (BEV) آن نیز در سپتامبر ۲۰۲۲ معرفی شد. در جایگاه یک خودروی الکتریکی اکستند رنج، ارس ۵ پتانسیل‌های بسیاری دارد اما آیا در عملکرد و قدرت فنی نیز می‌تواند انتظارات بالایی که از آن وجود دارد را برآورده کند؟

بررسی ابعاد و ویژگی برتر ارس ۵

ارس ۵ ماموت خودرو یک شاسی‌بلند پنج‌نفره است که طول آن با ۴ هزار و ۷۷۰ میلی‌متر، دقیقا هم‌اندازه مرسدس‌بنز EQC است و می‌توان گفت که این محصول مشخصا در بازار شلوغ و پر از گزینه‌های متنوعی رقابت می‌کند. با این حال، ارس ۵ ماموت خودرو به عنوان یک خودروی الکتریکی با رنج توسعه‌یافته یا همان EREV، پیشنهاد بی‌نظیری ارائه می‌دهد که هیچ خودروی الکتریکی مشابهی توان رقابت با آن را ندارد و آن هم وعده بیش از ۱۱۰۰ کیلومتر مسافت قابل پیمایش است.

خودروهای EREV پیشرانه احتراق داخلی را با یک باتری و موتورهای الکتریکی ترکیب می‌کنند. منتهی تفاوت آن‌ها با خودروهای باتری الکتریکی BEV این است که در این نوع محصولات، از پیشرانه بنزینی فقط برای شارژ باتری و تولید برق برای موتورهای الکتریکی استفاده می‌شود.

پس به لطف این سیستم، شما تجربه رانندگی کاملا بی‌صدای خودروهای الکتریکی را با تحویل قدرت خطی و گشتاور لحظه‌ای دریافت می‌کنید، اما با اطمینان از اینکه هم شارژ سریع باتری و هم حتی یک ایستگاه سوخت می‌تواند شما را به مقصدتان برساند.

عرض و ارتفاع ارس ۵ ماموت خودرو نیز به ترتیب ۱۹۳۰ میلی‌متر و ۱۶۲۵ میلی‌متر است و فاصله بین محورهای آن هم به ۲۸۸۰ میلی‌متر می‌رسد. بسته به نسخه انتخابی، وزن خالص خودرو نیز بین ۲ هزار و ۲۲۰ کیلوگرم تا ۲ هزار و ۳۳۵ کیلوگرم اعلام شده است.

طراحی و نمای بیرونی ارس ۵

می‌توان به صورت جامع گفت که ارس ۵ ماموت خودرو از طراحی بیرونی دلنشین و قابل احترامی بهره می‌برد اما بعید است که با نگاه به این نما، بتوانید به قدرت و عملکرد تحسین‌برانگیز خودرو پی ببرید. شکل کلی گرد و طراحی ساده به ویژه در نمای جانبی خودرو، شاید بیش از حد ساده باشد و عناصری که ذات چابک خودرو را برجسته می‌کنند جزئی و کم هستند.

شاید بزرگ‌ترین نشانه از قدرت پنهان ارس ۵ ماموت خودرو، جلوپنجره بزرگ آن باشد که چهره کلی خودرو را تحت سلطه خود قرار می‌دهد. این عنصر ظاهرا قرار است به یکی از بخش‌های اصلی زبان طراحی خانواده آیتو تبدل شود چون در دومین مدل برند یعنی M7 نیز شاهد به کارگیری آن بوده‌ایم.

از نمای جانبی، شباهت آیتو M5 به پورشه ماکان غیرقابل انکار است، اما خبری از جزییات جذاب دیگر نیست. اتفاقات کمی هیجان‌انگیزتر در نمای عقب خودرو رخ می‌دهند! نوار چراغ‌های LED با عرض کامل، منحنی هستند و زاویه‌ای که به سمت پایین گرفته‌اند، جذابیت و زیبایی خاصی به این نمای خودرو بخشیده است.

مشخصات فنی و عملکرد ارس ۵: بی نظیر و پر شتاب

با دو موتور الکتریکی که در مجموع ۴۸۹ اسب بخار و ۶۷۵ نیوتن‌متر گشتاور تولید می‌کنند، ارس ۵ ماموت خودرو از توان کافی برای کسب رضایت بیشتر مردم برخوردار است. زمان موردنیاز رسمی برای طی کردن شتاب ۰ تا ۱۰۰ کیلومتر در ساعت، فقط ۴.۴ ثانیه عنوان شده است. گفته می‌شود که رییس برند هوآوی، رن ژنگفی (Ren Zhengfei) از مهندسان و طراحان خود درخواست کرده که آیتو M5 قابل مقایسه با پورشه ماکان GTS باشد و شتاب سریع خودرو نیز با در ذهن داشتن این اولویت به دست آمده است.

البته همچنان تجربه رانندگی راحت و بدون دردسر،‌ بالاترین اولویت اکثر مشتریان و علاقه‌مندان محسوب می‌شود و به لطف همین دستاوردها است که ارس ۵ می‌تواند بدون جنجال و مشکلات متعدد، جاده‌های قدیمی و پر از خرابی را هم به راحتی پشت سر بگذارد و از این لحاظ نیز می‌توان آن را موفق دانست. ارس ۵ دارای یک پیشرانه ۱.۵ لیتری ۴ سیلندر ۱۱۴ اسب بخاری در جلو است، اما همانطور که گفته شد، این موتور چرخ‌ها را به حرکت در نمی‌آورد. به جای آن، خودرو از طریق دو موتور الکتریکی تغذیه می‌شود.

ارس ۵ از یک بسته باتری لیتیومی ۴۰ کیلووات ساعتی استفاده می‌کند که مسافت قابل پیمایش آن در حالت تمام‌الکتریکی، چیزی بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ کیلومتر است و ترکیب آن با پیشرانه بنزینی به معنای این است که خودرو در چرخه WLTC، می‌تواند تا مسافت ۱۱۰۰ کیلومتر را طی کند.

تجهیزات رفاهی ارس ۵: سخاوتمندانه و فناوری محور

آیتو M5 (ارس ۵) در بازارهای جهانی، قیمت نسبتا معقولی دارد اما می‌تواند از لحاظ تجهزات رفاهی، با بهترین‌های کلاس خود نیز رقابت کند. در فضای داخلی و کابین خودرو، تعهد آیتو و هوآوی به طراحی ساده و بدون عناصر پر زرق و برق ادامه دارد. با ورود به خودرو، نمایشگر ۱۵.۶ اینچی آن به چشم می‌آید.

برجسته‌ترین و کلیدی‌ترین عنصر رفاهی ارس ۵ماموت خودرو در فضای داخل، پد شارژ بی‌سیم فوق‌العاده سریع است که روی کنسول مرکزی قرار دارد و با توان ۴۰ وات، می‌تواند سریعا هر دستگاه همراهی را شارژ کند. خوشبختانه، زاویه این پد به سمت راننده است تا او بتواند در مواقع ضروری، به راحتی به پد شارژ دسترسی داشته باشد. ترکیب این پد با مسافت قابل پیمایش تحسین‌برانگیز خودرو به معنای این است که در سفرهای جاده‌ای و طولانی، تمام سرنشین‌ها هم سرگرم خواهند ماند و هم می‌توانند بدون نگرانی از تمام شدن شارژ باتری، به لذت بردن از مسیر بپردازند. همچنین چند پورت USB-C فوق سریع ۶۶ وات نیز برای مواقعی که شارژ ۴۰ وات کافی نیست وجود دارد.

نسخه‌های گران‌تر و مجهز‌تر ارس ۵ از یک سیستم صوتی  Huawei Soundبا ۱۹ بلندگو بهره می‌برند که قادر به پمپاژ هزار وات است و کیفیت و تجربه صوتی سفرهای شما را به شکلی محسوس بهبود خواهد داد. این یک سیستم با کیفیت است که گزینه‌های متنوعی برای تنظیم صدا به دلخواه شما و موقعیت در خودرو دارد و تجربه‌ای سینماتیک ارائه می‌دهد. چهار تا از این ۱۹ بلندگو در تکیه‌گاه سر راننده قرار دارند: جایی که سیستم عامل خودرو قادر به ارائه اعلان‌ها یا دستورالعمل‌های ناوبری به طور مستقیم به راننده است بدون اینکه باعث آزار و مزاحمت دیگر سرنشینان شود.

یک سیستم هدآپ دیسپلی (HUD) نیز وجود دارد که اطلاعات ضروری را در خط دید راننده نگه می‌دارد.از چرم ناپا به شکل بی‌پروا و روی تقریبا هر سطحی استفاده شده است. حتی محفظه‌های در و قسمت‌های پایین کنسول وسط نیز با این چرم پوشانده شده‌اند و پلاستیک‌های ارزان قیمت بسیار سخت و به ندرت یافت می‌شوند. از تزیینات چوب واقعی نیز روی درها، داشبورد و پشت صندلی‌های بزرگ و راحت جلو نیز استفاده شده است.

صندلی‌های جلو به مجموعه کامل سیستم‌های گرمایش، تهویه و ماساژ مجهز شده‌اند، در حالی که صندلی‌های عقب نیز سیستم گرمایش دارند اما دکمه‌ای برای فعال‌سازی آن در عقب وجود ندارد. فعال‌سازی آن‌ از طریق صفحه دیجیتال یا با استفاده از سیستم صوتی هوآوی که می‌داند کدام سرنشین در حال صحبت است، انجام خواهد شد. ورودی‌های هوا در جلو متاسفانه بدون کنترل‌های فیزیکی هستند و همانند رویه‌ای که تسلا با محصولاتش پیش گرفته است، دسترسی به کنترل وضعیت آب و هوای خودرو فقط به نمایشگر لمسی آن محدود شده است.

ارس ۵ ماموت خودرو از یک سقف پانورامیک بزرگ نیز بهره می‌برد که نور زیادی به کابین می‌آورد، در حالی که شیشه‌های جلو و عقب دو جداره برای عایق صوتی بهتر هستند. خودرو همچنین از فناوری V2L (vehicle-to-load) بهره می‌برد. با استفاده از این فناوری می‌توان به لطف سوکت ۲۲۰ وولتی در صندوق عقب، برخی تجهیزات و لوازم الکتریکی دیگر را هم شارژ کرد. این فناوری می‌تواند به راحت‌تر شدن کمپ‌های طبیعت‌گردی کمک کند. صندوق عقب از ظرفیت ۳۶۹ لیتر بهره می‌برد که می‌توان با خم کردن صندلی‌ها، آن را به ۷۷۶ لیتر افزایش داد.

برای بازکردن گالری، روی تصاویر کلیک کنید.

 

 

دیدگاه شما چیست؟