تحریم ها و ممنوعیت واردات خودرو باعث شده که تنوع خودرو و سگمنت ها در ایران کاهش یابد. بدین ترتیب در صورت توافق احتمالی برجام و از سرگیری دوباره واردات خودرو، عطش زیادی برای خرید خودرو به ویژه در سگمنت هایی که تا به امروز توجه چندانی به آنها نشده وجود خواهد داشت.
به گزارش خودرونویس، تجربه نشان داده که صرف واردات خودرو موجب پیشرفت صنعت خودرو یک کشور نمی شود. بلکه تلفیق واردات خودرو با انتقال دانش و تکنولوژی، ضمن اینکه موجبات عرضه محصولات جدیدی را به بازار یک کشور فراهم می سازد، به لطف انتقال دانش و تکنولوژی زمینه ساز رشد و پیشرفت صنعت خودروسازی آن کشور هم می شود. مصداق بارز این صحبت صنعت خودروسازی چین و کره جنوبیست. قدمت صنعت خودروسازی در چین و کره جنوبی شاید به اندازه صنعت خودروسازی ایران نباشد. اما این کشورها از ابتدا واردات خودرو را در ازای انتقال دانش و تکنولوژی از شرکت خودروسازی مبدا به بازار کشورشان خواستند که این انتقال دانش در طی چند سال صنعت خودروسازی نوپای چین و صنعت خودروسازی کره جنوبی را به جایگاه بالای امروزی رساند.
زمانی که هدف از واردات خودرو انتقال دانش و تکنولوژی ضمن عرضه محصولاتی جدید باشد، قطعا باید واردات خودرو را به شرکت های خودروسازی سپرد. البته واردات خودرو نباید به نحوی باشد که تنها خودروسازان وارد کننده و عرضه کننده باشند؛ چراکه این سیاست موجب انحصار در واردات خودرو می شود. بلکه به دلیل ظرفیت های موجود در شرکت های خودروسازی مانند ایران خودرو، خودروسازان خارجی زیادی هستند که تمایل به همکاری با بزرگترین خودروساز ایران و خاورمیانه را جهت تولید و واردات خودرو به همراه انتقال دانش و فناوری داشته باشند.
ایران خودرو به عنوان بزرگترین خودروساز ایران و خاورمیانه، سابقه همکاری با خودروسازان مطرح دنیا اعم از سوزوکی، دانگ فنگ، هایما، مرسدس بنز، پژو و رنو را در کارنامه خود دارد. با توجه به ظرفیت های موجود در گروه صنعتی ایران خودرو، این خودروساز بزرگ به سادگی قادر به امتیازگیری از شرکت های خودروسازی مبدا امتیاز بگیرد و انتقال دانش، تکنولوژی و فناوری های روز را شرط همکاری کند. بدیهیست که شرکت های نوپا و کوچک قادر به وضع شرط و شروطی این چنینی برای خودروسازان خارجی جهت واردات خودرو نیستند. اما داستان ایران خودرو متفاوت است. چراکه این شرکت از بسیاری از همین خودروسازان خارجی که سابقه همکاری با آنها را داشته بزرگتر و وسیع تر است.
با توجه به خطوط تولید مختلفی که ایران خودرو در سراسر ایران دارد، در صورت توافق احتمالی برجام و واردات خودرو، این شرکت قادر است که محصولات مختلف در انواع سگمنت ها را با توجه به نیاز بازار ایران و مشتریان تولید کند و بر تنوع سبد محصولات خود بیفزاید.
احتمال همکاری ایران خودرو با کمپانی معظم استلانتیس
همانطور که می دانید، شرکت پژو سیتروئن یکی از شرکای تجاری قدیمی ایران خودرو بوده که سابقه همکاری این دو شرکت با یکدیگر به چندین دهه می رسد. چند سالیست شرکت پژو سیتروئن در حال فعالیت زیر چتر کمپانی بزرگ خودروسازی استلانتیس بوده که یک خودروسازی مولتی برند شامل آلفارومئو، فراری، جیپ، داج، رم، فیات، کرایسلر و همین پژو سیتروئن است. گروه استلانتیس امروزه یکی از بزرگترین خودروسازان دنیاست و در صورت همکاری مجدد ایران خودرو با پژو سیتروئن و انتقال دانش و فناوری از این شرکت به ایران خودرو، یقینا می توانیم آینده روشنی را برای صنعت خودروسازی کشور متصور باشیم. با توجه به اشتراک گذاری پلتفرم ها در شرکت های خودروسازی مختلف مانند همین استلانتیس، قطعا در صورت همکاری ایران خودرو با پژو سیتروئن که یکی از زیرمجموعه های استلانتیس محسوب می شود، دانش روز خودروسازی جهان به کشور از طریق وارد شده که نتیجه آن می تواند استفاده از پلتفرم های جدیدتر، ایمنی تر و تکنولوژی های بروزتر در محصولات آینده ایران خودرو شود.
احتمال همکاری دوباره ایران خودرو با سوزوکی
سوزوکی یکی از خودروسازان کوچک، خوشنام و موفق ژاپن بوده که محصولات با دوام، اقتصادی و جذابی را تولید می کند. سابقه همکاری سوزوکی با ایران خودرو به عرضه شاسی بلند گرند ویتارا در دهه 1380 و سپس سدان سوزوکی کیزاشی باز می گردد. سوزوکی گرند ویتارا با موتور 2 و 2.4 لیتری و گیربکس دنده ای و اتوماتیک توسط ایران خودرو به بازار ایران عرضه شد. با توجه به محبوبیت برندهای ژاپنی در ایران، دوام بالای گرند ویتارا، داینامیک خوب این خودرو و همچنین توانایی مناسب در بیراهه نوردی، گرند ویتارا به موفقیت چشمگیری در ایران دست یافت. چند سالیست که سوزوکی از بازار ایران دور بوده و در این مدت سبد محصولات این خودروساز ژاپنی نیز بروزرسانی شده است. سوزوکی به تازگی نسل جدید گرند ویتارا و همچنین ویتارا را معرفی کرده که هر دو جزو کراس اوورهای اقتصادی، با دوام، مدرن و با تجهیزات روز محسوب می شوند. با توجه به نیاز بازار ایران و محبوبیت محصولات سوزوکی، نسل جدید گرند ویتارا و همچنین ویتارا می توانند گزینه های مناسبی برای واردات به بازار ایران باشند.
دیدگاه شما چیست؟