اخبار خودرو ایران
این صنعت را به حال خود واگذارید

ضربات کاری بر پیکر نیمه جان صنعت خودرو

شنبه - ۲۰ آبان ۱۴۰۲
خواندن 3 دقیقه
قیمت گذاری در صنعت خودرو

طی روزهای اخیر انتشار خبری به نقل از دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر به سرعت در شبکه های اجتماعی انتشار یافت و در کانون توجه رسانه ها قرار گرفت و به مفهوم ورود این ستاد به موضوع قیمت گذاری در صنعت خودرو تعبیر شد.

طی روزهای اخیر انتشار خبری به نقل از دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر به سرعت در شبکه های اجتماعی انتشار یافت و در کانون توجه رسانه ها قرار گرفت و به مفهوم ورود این ستاد به موضوع قیمت گذاری در صنعت خودرو تعبیر شد.

به گزارش خودرونویس، اگرچه سخنان حجت‌الاسلام محمدحسین طاهری آکردی اساسا از دریچه منافع مردم و اقشار ضعیف جامعه مطرح شده و از این حیث نمی توان بر آن نقدی را وارد دانست، اما اظهارت متعدد وی حاکی نکات مهمی است که دست بر قضا دغدغه فعالان صنعت خودرو نیز به شمار می رود.

چه بخواهیم اظهارات وی در خصوص قیمت خودروهای داخلی را دخالت این ستاد در قیمت گذاری خودرو به حساب بیاوریم و چه بخواهیم آن از منظر دغدغه های مسوولانه در این خصوص قلمداد کنیم، تنها به یک نتیجه کلی می رسیم و آن اینکه طی سالهای اخیر ورود نهادها و دستگاههای مختلف به موضوع صنعت خودرو و دخالت های نابجا در پیشبرد اهداف این صنعت تنها نتیجه اش زیان انباشه دهها میلیاردی در این صنعت بوده و در نتیجه یک پیکر نیمه جان از این صنعت باقی مانده است.

اگر چه دبیر ستاد امر به معروف در خلال صحبت های خود به درستی سیاست های شورای رقابت را مورد انتقاد قرار داده است، اما آنچه بدیهی به نظر می رسد این است که اگر سایه سیاست های دستوری از روی سر صنعت خودرو کنار برود و این فرصت فراهم شود تا صنعت خودرو بر اساس مولفه های جهانی علم اقتصاد و مبتنی بر سیاست های عرضه و تقاضا مسیر خود را دنبال کند، قطع به یقین اتفاقات بهتری در این صنعت رقم خواهد خورد.

در طول سال های اخیر هر دستگاهی آنچه را که در توان داشته برای مواجهه با صنعت خودرو به کار بسته و همواره شاهد کلکسیونی از از اظهار نظرهای نمایندگان مجلس گرفته، تا پلیس راهور، سازمان استاندارد، محیط زیست و دهها سازمان و مسوول هر کدام به شیوه ای بر صنعت خودرو ایران تاخته اند. اگر چه هر یک گمان می برده اند که اظهارات آنها صرف نظر از تاثیر پرسنال برندینگ در پیشرفت صنعت خودرو نیز راهگشا خواهد بود، اما به واقع اینگونه نبوده و در نتیجه تمام این دخالت ها صنعت خودرو ایران امروز روزگار سخت و شکننده ای را پشت سر می گذارد.

حال آنکه پیشرفت صنعت خودرو ایران تنها در یک فضای رقابتی آزاد و در تعامل با مراکز علمی و تکنولوژی روز دنیا به سرانجام می رسد. چه بسا در دنیای امروز جدال سخت بین خودروسازان بزرگ جهان بر سر توسعه خودروهای هیبریدی، برقی و خودران ها در جریان است و ما همچنان اندر خم یک کوچه ایم. طبیعی است که با چنین رویکردی این صنعت در پیشرفت و رقابت در کلاس جهانی باز خواهد ماند و ظرف چند سال آینده باید بالای سر پیکر بی جان آن سوگواری کنیم.

در چنین شرایطی انتظار می رود هر فرد مسوول، نهاد و یا دستگاهی که دغدغه توسعه صنعت خودرو و قیمت رقابتی به نفع گروههای مختلف جامعه را در سر دارد، تنها به یک موضوع بسنده کند و آن اینکه صنعت خودرو را به حال خود واگذارند تا با خلاقیت و توانایی مدیران و جوانان توانمند مسیر خود را یافته و در مسیر رشد گام بردارد. تردیدی نیست که در این مسیر سخت بخش خصوصی واقعی نیز می تواند نقش موثری ایفا کند. چه بسا در تمام این سالها نتیجه دخالت دولت ها و سیاستمداران و گستراندن سایه سیاست بر سر این صنعت مهم کشور، نتیجه اش همان است که امروزه شاهد هستیم و در نهایت به نارضایتی عموم جامعه منجر شده است.

 

 

5 از 3 رای

دیدگاه شما چیست؟