اتحاد استراتژیک بین ایران خودرو و سایپا مدتی پیش کلید خورد و هدف از این اتحاد استفاده دو شرکت از منابع یکدیگر با هدف رضایتمندی مشتریان و کاهش هزینه ها بوده است. یکی از اهداف این اتحاد استراتژیک، ادغام شبکه نمایندگی های بین ایران خودرو و سایپا بوده که یک توافق برد برد برای هر دو شرکت خودروسازی داخلی محسوب می شود و مزیت های زیادی هم برای دو شرکت و هم برای مشتریان دارد.
به گزارش خودرونویس، با توجه به تحقق اتحاد استراتژیک میان ایران خودرو و سایپا، فرصت بسیار خوبی هم برای سایپا یدک و هم برای ایساکو فراهم شد تا با ادغام برخی از نمایندگی ها، این دو شرکت بتوانند از ظرفیت های شرکت مقابل در راستای ارائه بهتر خدمات به مشتریان استفاده کنند. یکی از مزایای ادغام شبکه نمایندگی های ایران خودرو و سایپا دسترسی ساده تر مشتریان به منظور دریافت خدمات پس از فروش است. به عبارت دیگر با این تصمیم بدون اینکه دو شرکت ایران خودرو و سایپا هزینه زیادی برای احداث نمایندگی خدمات پس از فروش کنند، شبکه نمایندگی های خود را گسترده تر کرده اند. بدین ترتیب مشتریان در هر جایی که ساکن باشند، دسترسی آنها به نمایندگی شرکت مورد نظر برای دریافت خدمات گارانتی و وارانتی ساده تر می شود.
مزیت ادغام نمایندگی های خدمات پس از فروش ایران خودرو و سایپا صرفا برای مشتریان نبوده و این تصمیم کلیدی مزیت هایی را هم برای هر دو شرکت دارد. با این تصمیم که یکی از بندهای اتحاد استراتژیک میان دو شرکت بوده، ایران خودرو و سایپا که متولیان خدمات پس از فروش آنها به ترتیب ایساکو و سایپا یدک بوده با کمترین هزینه و در کمترین زمان ممکن شبکه نمایندگی های خود را گسترش می دهند که نتیجه آن دسترسی ساده تر مشتریان برای دریافت خدمات و افزایش ظرفیت پذیرش آنهاست. در صورتی که چنین توافقی بین ایران خودرو و سایپا جهت ادغام شبکه نمایندگی های این دو شرکت منعقد نمی شد، هر یک از این دو شرکت برای گسترش شبکه نمایندگی های خدمات پس از فروش ملزم به خرید یا اجاره ملک و خرید تجهیزات و استخدام پرسنل بود که این مراحل قطعا وقت و هزینه زیادی را صرف می کرد.
لازم به ذکر است که ادغام نمایندگی های ایران خودرو و سایپا در نمایندگی های منتخب در برخی از شهرها صورت می گیرد و تمام نمایندگی های خدمات پس از فروش این دو شرکت مشمول این طرح نیستند. به زودی لیست نمایندگی های ادغام شده خدمات پس از فروش ایران خودرو و سایپا اعلام خواهد شد که عمده نمایندگی های ادغام شده در شهرهای بزرگ و مکان هایی بوده که امکان احداث نمایندگی جدید وجود نداشته و دو شرکت ملزم به استفاده از ظرفیت های یکدیگر بوده اند.
نباید فراموش کنیم که موضوع ادغام شبکه نمایندگی در خودروسازان مطرح دنیا نیز وجود دارد. خودروسازان مطرح دنیا نظارت سختگیرانه ای روی هزینه های خود دارند و همواره به دنبال راه هایی برای کاهش هزینه ها و همچنین گسترش شبکه نمایندگی ها و جلب رضایت مشتریان خود هستند. یکی از راه های ساده و کم هزینه برای گسترش شبکه نمایندگی ها استفاده خودروسازان از ظرفیت های یکدیگر بوده که موجب کاهش هزینه های توسعه ای، گسترش سریع شبکه نمایندگی ها و سهولت دسترسی مشتریان به عاملیت ها می شود. ایران خودرو و سایپا نیز با الگوبرداری از خودروسازان جهانی، موضوع ادغام شبکه نمایندگی های خود را در این اتحاد استراتژیک گنجانده اند. طرح ادغام نمایندگی های ایران خودرو و سایپا ابتدا به صورت پایلوت در برخی از عاملیت های این دو شرکت به اجرا در آمده و پس بررسی نقاط ضعف و قوت، این طرح به سایر نمایندگی های این دو شرکت نیز گسترش می یابد.
ادغام نمایندگی های ایران خودرو و سایپا، تنها دستاورد اتحاد استراتژیک بین این دو شرکت نیست. بلکه این ادغام زمینه ساز همکاری بزرگتر و گسترده تر این دو خودروساز بزرگ وطنی در آینده خواهد شد که از جمله آن می توان به استفاده سایپا از پیشرانه تارا برای خودرو شاهین و توسعه یک خودروی اقتصادی به نام K112 به صورت مشترک بین ایران خودرو و سایپا و استفاده از خط تولید سایپا برای تولید این خودرو اشاره کرد.
دیدگاه شما چیست؟