نگاهی به تحولات قیمتی بازار خودرو

مدت مطالعه: 3 دقیقه
نویسنده: احمد بروغنی|۳۰ مرداد ۱۳۹۹
بازار خودرو

کارشناسان بازار خودرو بر این باورند که افزایش قیمت در بازار خودرو خرید و فروش در این بازار را به حداقل رسانده است و این افزایش قیمت‌ها به حدی است که در شرایط کنونی کشور مصرف کننده واقعی قادر به خرید خودروی مصرفی خود نیست و از سوی دیگر خروج سرمایه گزاران از این بازار و سرازیر شدن سرمایه آنها به بازارهای موازی و بورس باعث شده است که تعداد معاملات در این بازار به طرز چشم گیری و حتی بیشتر از قبل کاهش پیدا کند

به گزارش خودرونویس، رکود؛ کلید‌واژه بازار خودرو کشور شده است، به این معنا که در شرایط صعودی یا نزولی قیمت‌ها، رکود همچنان بر این بازار حکمفرمایی می‌کند. طی یک ماه گذشته که قیمت‌ها به‌واسطه نرخ ارز در بازار خودرو رشد چشمگیری یافته بود فعالان بازار تاکید داشتند که خرید و فروش مختل شده است؛ به‌طوری‌که فروشندگان به امید اینکه خودرو خود را با نرخ بالاتری به فروش برسانند از حضور در بازار خودداری می‌کردند ازسوی دیگر خریداران نیز در انتظار کاهش قیمت‌ها بودند.

حالا اما به‌واسطه ثبات نسبی نرخ ارز، قیمت‌ها در بازار تا حدودی نزولی شده، این در شرایطی است که قیمت برخی خودروها نیز رشدی اندک یافته است. با این حال به گفته فعالان بازار باز هم رکود بر بازار سایه انداخته است.

آنچه مشخص است به‌دلیل عرضه مناسب خودرو به بازار ازسوی خودروسازان و همچنین ثبات نسبی نرخ ارز قیمت برخی محصولات نزولی شده است.

بررسی میدانی بازار خودروی پایتخت دیروز (چهارشنبه، ۲۹ مردادماه) و مقایسه آن با ابتدای هفته جاری، گویای ثبات قیمتی اکثر خودروهای داخلی است.

 در گروه ایران‌خودرو، قیمت هر دستگاه سمند ال.ایکس، سمند سورن، پژو ۴۰۵ جی.ال.ایکس و پژو ۲۰۶ تیپ ۲ بدون تغییر نسبت به روز یکشنبه گذشته (۲۶ مردادماه) به ترتیب در ۱۴۵، ۱۹۰، ۱۴۵ و ۱۶۵ میلیون تومان ثابت ماند.

همچنین قیمت هر دستگاه رانا، پژو ۲۰۷ دنده دستی، پژو ۲۰۷ دنده اتوماتیک، دنا و دنا پلاس نیز بدون تغییر بود و به ترتیب ۱۶۴، ۲۳۳، ۳۱۰، ۲۲۰ و ۲۶۴ میلیون تومان قیمت‌گذاری شدند.

علاوه براین در گروه پژوپارس با موتور تی.یو۵ با افت دو میلیون تومانی نسبت به روز یکشنبه به ۲۱۱ میلیون تومان، پژو پارس معمولی با رشد یک میلیون تومانی به ۱۷۷ میلیون تومان، پژو ۲۰۵ تیپ ۵ با افت دو میلیون تومانی به ۲۰۰ میلیون تومان و پژو ۲۰۶ وی هشت با کاهش یک میلیون تومانی بالغ بر ۱۹۴ میلیون تومان قیمت داشتند.

هایما اس۷، شاسی بلند مونتاژی ایران‌خودرو امروز رشد پنج میلیون تومانی نسبت به ابتدای هفته جاری تجربه کرد و به ۵۹۵ میلیون تومان رسید.

ثبات قیمتی در گروه سایپا

بررسی انجام شده نشان می دهد در گروه سایپا، به جز تیبا صندوق‌دار که نسبت به روز یکشنبه افت قیمت یک میلیون تومانی داشت و به ۹۶ میلیون تومان کاهش یافت، سایر خودروها بدون تغییر ماندند.

امروز همچنین پراید ۱۱۱ به ۹۴ میلیون تومان، پراید ۱۳۱ به ۸۲ میلیون تومان، پراید ۱۳۲ به ۸۳ میلیون تومان، تیبا ۲ به ۱۱۰میلیون تومان و هر دستگاه ساینا ۱۱۰ میلیون تومان قیمت‌گذاری شد.

به گفته کارشناسان، با وجود قیمت‌های بالای خودروهای داخلی، رکود بر بازار حاکم بوده و به‌جز افرادی که نیاز داشته باشند، خریدار و فروشنده‌ای در بازار وجود ندارد.

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید