سبقت بی وای دی از تویوتا کلید خورد. دستاورد مثالزدنی و جدید از فروش خودروهای الکتریکی خودروساز چینی که موفق شد در سرزمین مادری تویوتا یعنی ژاپن، خودروهای برقی بیشتری از این برند باسابقه بفروشد.
سبقت بی وای دی از تویوتا کلید خورد. دستاورد مثالزدنی و جدید از فروش خودروهای الکتریکی خودروساز چینی که موفق شد در سرزمین مادری تویوتا یعنی ژاپن، خودروهای برقی بیشتری از این برند باسابقه بفروشد.
به گزارش خودرونویس، بی وای دی در سال ۲۰۲۴ برای اولین بار از تویوتا در فروش خودروهای تمامالکتریکی پیشی گرفت. در مجموع ۵۹ هزار و ۷۳۶ دستگاه خودروی تمامالکتریکی در سال ۲۰۲۴ در ژاپن فروخته شدند که نسبت به سال گذشته، کاهش 33 درصدی را نشان میدهد.
گفتنی است که این، اولین کاهش جدی تقاضا برای خودروهای الکتریکی در چهار سال اخیر محسوب میشود. البته با این وجود، خبر سبقت بی وای دی از تویوتا در ژاپن را نمیتوان نادیده گرفت!
بی وای دی در سال ۲۰۲۴ موفق به فروش دو هزار و ۲۲۳ دستگاه خودروی الکتریکی شد که نسبت به سال قبل، ۵۴ درصد افزایش داشت. با توجه به گزارش انجمن فروشندگان خودرو در ژاپن، تویوتا نیز با اختلاف کمی توانست دو هزار و ۳۸ دستگاه از این محصولات را بفروشد، اما آمار سال به سال آن از کاهش شدید ۳۰ درصدی خبر میدهد.
بررسی جزییات سبقت بی وای دی از تویوتا
بی وای دی در سال ۲۰۲۳ با دو محصول جدید خود یعنی کراساوور «آتو ۳» (Atto 3) و هاچبک «دلفین» (Dolphin) وارد بازار خانگی تویوتا شد. آتو ۳ نام بینالمللی محصولی است که در داخل بازار چین با نام «یوآن پلاس» (Yuan Plus) فروخته میشود. در ادامه، مدل سدان برقی بی وای دی سیل (Seal) نیز به این مجموعه اضافه شد.
خودروساز مستقر در شنژن قرار است در سال ۲۰۲۵، چهارمین محصول خود در ژاپن را عرضه کند. این محصول، بی وای دی سیلاین ۰۷ (Sealion 07) نام دارد. تمامی این مدلها، از محصولات تمامالکتریکی بی وای دی هستند.
سهم خودروهای الکتریکی در سال ۲۰۲۴ به کمتر از ۲ درصد کاهش یافت که پایینترین نرخ در میان بازارهای توسعهیافته است. در حالی که فروش خودروهای الکتریکی در سایر بازارها به کندی رشد میکند، تمایل کم ژاپن برای پذیرش خودروهای الکتریکی نیز آشکارتر شده است.
اولین خودروی الکتریکی تویوتا یعنی مدل کراساوور bZ4X، در سال ۲۰۲۴ با افزایش ۱۰ درصدی مواجه شد و آمار کلی فروش آن به ۱۰۱۲ دستگاه رسید. قیمت این خودرو در ژاپن ۵.۵ میلیون ین (برابر با ۳۴ هزار و ۸۰۰ دلار آمریکا) است. برای مقایسه باید گفت که قیمت مدل بی وای دی دلفین از ۲.۹۹ میلیون ین (۱۹ هزار دلار آمریکا) شروع میشود.
با وجود سبقت بی وای دی از تویوتا در حوزه خودروهای برقی، گروه نیسان موتور همچنان رهبر بازار در ژاپن است و حدود ۵۰ درصد از بازار خودروهای الکتریکی را در اختیار دارد. با این حال، فروش نیسان هم کاهش ۴۴ درصدی را ثبت کرد و در مجموع، موفق به فروش ۳۰ هزار و ۷۴۹ دستگاه شد که پایینترین آمار فروش گروه از سال ۲۰۲۱ محسوب میشود.
به عنوان مثال، فروش نیسان ساکورا که یک خودروی الکتریکی kei است و نماد مینیکارهای سبکوزن ژاپنی محسوب میشود، به اندازه ۳۸ درصد کاهش یافت و به ۲۲ هزار و ۹۲۶ دستگاه رسید. نیسان لیف هم که همواره از محصولات محبوب گروه نیسان در چند سال گذشته بود، کاهش شدیدتر ۴۸ درصدی را ثبت کرد.
در میان برندهای وارداتی خودروهای الکتریکی در ژاپن، تسلا به وضوح رهبر بازار محسوب میشود. با این حال، تسلا نیز حدود ۴۰ درصد از فروش خود را در ژاپن دارد. این برند قبلا اعلام کرده بود که قصد دارد تا سال ۲۰۲۵، بالغبر 100 فروشگاه جدید در ژاپن باز کند.
با وجود کاهش کلی فروش خودروهای الکتریکی، سبقت بی وای دی از تویوتا در سال ۲۰۲۴ نقطه عطفی در کارنامه این خودروساز چینی بود. بی وای دی با استراتژیهای تهاجمی مثل بازاریابی موثر و معرفی مدلهای جدید، موفق به جلو افتادن از تویوتا شد. افزایش فروش مدلهایی مانند بیوایدی آتو ۳ و دلفین، نشاندهنده تمایل مصرفکنندگان به گزینههای متنوعتر و جذابتر در بازار خودروهای الکتریکی است. به نظر میرسد که بی وای دی با ادامه این روند و برنامههای توسعهمحور خود، نقش برجستهای در آینده بازار خودروهای الکتریکی خواهد داشت.
دیدگاه شما چیست؟