اخبار خودرو ایران
رشد تولید در ایران خودرو 4.5 برابر نرخ رشد تولید صنعت خودروسازی جهان

نقش مهم ایران خودرو در دستیابی صنعت خودرو کشور به جایگاه دهم در تیراژ تولید در دنیا

یکشنبه - ۶ آذر ۱۴۰۱
خواندن 4 دقیقه
نقش ایران خودرو جایگاه دهم صنعت خودروسازی ایران در تولید خودرو سواری

طبق جدیدترین آماری که انجمن تولیدکنندگان خودرو اروپا منتشر کرده، صنعت خودروسازی ایران در 9 ماه ابتدایی سال  2022 توانسته جایگاه دهمین صنعت خودروسازی بزرگ دنیا از نظر تیراژ تولید را به خود اختصاص دهد. صنعت خودروسازی در ایران با تمام محدودیت ها و چالش هایی که در این 9 ماه داشته توانسته بیشتر از کشورهایی مانند انگلیس، فرانسه و ایتالیا خودروی سواری تولید کند. قطعا شرکت ایران خودرو به عنوان بزرگترین خودروساز ایران و خاورمیانه نقش کلیدی و تعیین کننده ای را برای رسیدن ایران به جایگاه دهمین صنعت خودرو دنیا از نظر تیراژ تولید داشته است.

به گزارش پایگاه خبری خودرونویس، ایران در حالی موفق به تصاحب جایگاه دهمین صنعت خودروسازی دنیا از نظر حجم تولید خودروهای سواری شده که با سخت ترین تحریم ها علیه صنعت خودروسازی خود دست و پنجه نرم می کند و عملا کشورهای خارجی از همکاری با خودروسازان داخلی سرباز می زنند. در 9 ماه نخست سال 2022 در تمام دنیا تعداد 49 میلیون و 817 هزار دستگاه خودرو سواری تولید شده که نسبت به زمان مشابه در سال 2021 رشد 9 درصدی داشته است. در سال 2021 از ابتدای ژانویه تا پایان سپتامبر تعداد 45 میلیون و 696 هزار دستگاه خودرو سواری توسط تمام خودروسازان دنیا تولید شد. یکی از دلایل اصلی افزایش تیراژ تولید خودروسازان دنیا در سال 2022 به پایان رسیدن مشکلات خودروسازان ناشی از همه گیری ویروس کرونا بود.

اما در ایران کرونا تنها عامل کاهش دهنده تیراژ تولید خودروسازان داخلی نبود. در سال گذشته بی برنامگی در صنعت خودروسازی ایران موج می زد و عملا با انبوهی از خودروهای ناقص رو به رو بودیم که وجود همین خودروهای ناقص و تولید غیرکامل خودرو باعث شده بود خودروسازان داخلی ما نتوانند از تمام ظرفیت تولید خود استفاده کنند. خودروسازان ایرانی در 9 ماه نخست سال 2021 مجموعا تعداد 723 هزار و 726 دستگاه خودروی سواری تولید کرده بودند. اما همین خودروسازان ایرانی در 9 ماه ابتدایی سال 2022 موفق به تولید 949 هزار و 817 دستگاه خودرو شده اند که نسبت به زمان مشابه در سال گذشته رشد 31.2 درصدی را تجربه کرده است. بدین ترتیب میزان رشد تیراژ تولید خودرو سواری در ایران نزدیک به 3.5 برابر میانگین رشد جهانی در سال جاری میلادی بوده که اتفاقا توجه انجمن تولیدکنندگان خودرو اروپا را نیز به خود جلب کرده است. جهت مقایسه بیان می کنیم که فرانسه در همین 9 ماه نخست سال 2022 موفق به تولید 693 هزار دستگاه خودرو شده که حتی از تولید سال گذشته صنعت خودروسازی ایران در زمینه خودروهای سواری نیز کمتر است.

با آمار تولید 949 هزار دستگاه خودرو سواری در ایران طی 9 ماه ابتدایی سال 2022، کشور ما موفق شده که سهم 1.9 درصدی از مجموع تولید خودروهای سواری در دنیا را به خود اختصاص دهد و به موجب همین توانسته بر سکوی دهمین صنعت خودروسازی دنیا از جهت تیراژ تولید خودروهای سواری قرار گیرد. این در حالیست که جایگاه قبلی ایران در این رنکینگ سیزدهم بوده است.

نقش ایران خودرو به عنوان بزرگترین خودروساز ایران و خاورمیانه برای تحقق این مهم و قرارگرفتن صنعت خودروسازی ایران روی سکوی دهم دنیا از نظر تیراژ تولید خودروهای سواری بسیار مهم و تاثیرگذار است. ایران خودروی سال 1401 را باید یک ایران خودرو نوین و در مسیر توسعه و پیشرفت دانست که به لطف شناسایی و رفع گلوگاه ها و موانع تولید موفق شده در درجه اول کیفیت محصولات تولیدی و در مرحله دوم تیراژ تولید خود را افزایش دهد. همچنین ایران خودرو پرونده تولید خودروهای ناقص را نیز برای همیشه بست و ضمن عدم تولید خودرو به صورت ناقص، خودروهای ناقصی را که در کف پارکینگ سایت های تولیدی این شرکت دپو شده بود را تکمیل و عرضه کرد. گروه صنعتی ایران خودرو از ابتدای امسال تا دوم آذرماه موفق به تولید بیش از 402 هزار دستگاه خودرو شده و این در حالیست که این شرکت در کل سال 1400 موفق به تولید 458 هزار و 208 دستگاه خودرو به بازار شده بود. بدین ترتیب تیراژ تولید در گروه صنعتی ایران خودرو در سال 1401 تا به این لحظه نسبت به زمان مشابه در سال 1400 رشد 42 درصدی را تجربه کرده که به مراتب بالاتر از رشد 31.2 درصدی تیراژ تولید کل صنعت خودروسازی ایران است.

به گفته کیانوش پورمجیب  قائم مقام تامین و تولید گروه صنعتی ایران خودرو که هم اکنون به صورت میانگین روزانه 2700 دستگاه خودرو تولید می کند، تا پیش از پایان آذرماه رکورد تولید سال گذشته خود را خواهد شکست و رکورد تولید جدیدی را به ثبت می رساند.

این جهش تولید در گروه صنعتی ایران خودرو به لطف شناسایی گلوگاه ها و برطرف کردن موانع تولید حاصل شده و این در حالیست که خودروسازان ما از جمله ایران خودرو با مشکلاتی از جمله قیمت گذاری دستوری بسیاری از محصولات و همچنین عدم ایفای دولت به اصل 44 ماده 90 قانون سیاست های کلان اقتصادی مبنی بر پرداخت مابه التفاوت قیمت دستوری با نرخ بهای تمام شده محصول دست و پنجه نرم می کنند. همین موضوع سبب زیان انباشته خودروسازان ما از جمله همین ایران خودرو شده که به ازای تولید هر محصول این زیان انباشته بیشتر می شود. به همین جهت ایران خودرو مجبور شد که ابتکار عمل را دست بگیرد و با تکمیل و عرضه خودروهای ناقصی که در پارکینگ های خود موجود داشت 22 هزار میلیارد تومان اعتبار خلق کرد.

همانگونه که تولید و تکمیل خودرو در یک شرکت خودروسازی اهمیت دارد، عرضه و تحویل خودرو به مشتری نیز اهمیت فراوانی دارد. با توجه به افزایش تیراژ تولید در گروه صنعتی ایران خودرو، این خودروساز بزرگ تمهیداتی را برای تسریع بخشیدن به روند عرضه و تحویل خودرو به مشتریان خود داشته که در آبان ماه سال جاری موفق شده تعداد 57 هزار و 736 دستگاه خودرو را به مشتریان تحویل دهد و رکورد عرضه ماهانه خودرو در این شرکت از سال 1397 تا به امروز را شکست. این رکورد از زمان اجبار نصب پلاک روی خودرو که از خرداد 1397 وضع شده بود تا امروز بی سابقه بوده است.

5 از 2 رای

دیدگاه شما چیست؟