سخنگوی صنعت تایر از بهبود تامین ارز برای واردات مواد اولیه مورد نیاز صنعت لاستیک خبر داد.
به گزارش خودرونویس،مصطفی تنها افزود: در سه ماهه نخست امسال، تولید تایرسازان روند افزایشی داشته، اما در سه ماهه دوم روند تولید با کاهش همراه شد و علت آن تامین نشدن به موقع ارز برای تامین مواد اولیه تولید تایر بود.
وی اضافه کرد: از بهمن ماه ۱۴۰۱ به بعد، تامین ارز مورد نیاز تایرسازان، بـا مشکل مواجه شد و به صورت قطره چکانی پرداخت میشد.
سخنگوی صنعت تایر گفت: منظور از تامین ارز، یعنی ارز به حساب فروشنده مواد اولیه انتقال داده شود بعضا همه فرایند تخصیص ارز در واحدهای ذیربط از لحاظ اداری انجام میشد، اما پرداخت آن از طریق بانک مرکزی عملیاتی نمیشد.
تنها ادامه داد: اگر ارز به موقع به حساب فروشنده واریز نشود مراحل خرید، بارگیری، ترخیص مواد از گمرک، حمل داخلی، تست مواد وارداتی و کسب جواز کیفی از واحدهای ذیربط، همه با تاخیر انجام میشود و در نهایت رسیدن مواد به دست تولیدکننده، زمانبر خواهد بود
سخنگوی صنعت تایر گفت: این طور نیست که امروز ارز تخصیص داده شود و چند روز بعد از آن، مواد اولیه به دست تولید کننده برسد و تولید شروع شود.
تنها افزود: متاسفانه تا نیمه نخست امسال، ارز به صورت قطره چکانی به تولید کنندگان داده میشد از شهریور 1402 به بعد، تخصیص ارز تا حدودی بهتر شده است.
وی با اشاره به اینکه کل ارزی بری صنعت تایر، سالانه ۳۰۰ میلیون دلار است افزود: در بازه زمانی بهمن ۱۴۰۱ تا ۶ تیر ۱۴۰۲, ۳۵ تا ۴۰ میلیون دلار به صنعت تایر ارز تخصیص داده شد، یعنی در فاصله زمانی ۵ ماهه، به میزان مصرف یک و نیم ماه به تایر سازان ارز داده شده تا مواد مورد نیاز تولید را تامین کنند.
سخنگوی صنعت تایر گفت: در چنین شرایطی که ارز دیر به دست فروشنده مواد اولیه میرسید طبیعی است که مواد اولیه به تولیدکننده هم دیر برسد بنابراین باید هم در مصرف مواد اولیه و هم در تولید سایز تایرها، مدیریت و با کاهش میزان تولید، از تعطیلی کارخانه جلوگیری شود.
سخنگوی صنعت تایر افزود: تولید کنندگان داخلی هم مانند واردکنندگان، برای تامین مواد اولیه، نیاز به تامین ارز دارند ضمن اینکه با نوسانات ارز, ارز مورد نیاز تولید کنندگان داخلی با مشکل تامین می شود.
سخنگوی صنعت تایر گفت: کیفیت تایر به سادگی و با لمس و فشار دادن قابل تشخیص نیست و هر کدام از خودروها، به تایرهای مخصوص نیاز دارند.
وی با اشاره به اینکه تا زمانیکه کیفیت تایرهای تولیدی توسط سازمان ملی استاندارد تایید نشود حق عرضه به بازار را ندارد افزود: تولید کنندگان، تایر درجه یک به بازار تحویل میدهند، اما این طور نیست که تایر درجه دو تولید نشود یعنی تایر سازان استاندارد تایر درجه دو را محو میکنند تا در خودروهایی که در شاهراهای اصلی کشور تردد ندارند استفاده شود.
دیدگاه شما چیست؟