پس از مدتی که قیمت دلار روند ثابتی را در بازار طی می کرد، ناگهان نرخ ارز و طلا افزایش یافت و دلار بار دیگر از مرز 50 هزار تومان فراتر رفت. این افزایش ناگهانی قیمت دلار تاثیر مستقیمی روی قیمت خودرو به ویژه خودروهای وارداتی و بعضا هم مونتاژی در بازار داشته و مقداری هم موجب گرمتر شدن بازار راکد خودرو شده و احتمال افزایش قیمت خودرو در ماه های آتی هم وجود دارد. اما سوالی که مطرح می شود این است که آیا الان زمان مناسب برای خرید خودروست؟
پس از مدتی که قیمت دلار روند ثابتی را در بازار طی می کرد، ناگهان نرخ ارز و طلا افزایش یافت و دلار بار دیگر از مرز 50 هزار تومان فراتر رفت. این افزایش ناگهانی قیمت دلار تاثیر مستقیمی روی قیمت خودرو به ویژه خودروهای وارداتی و بعضا هم مونتاژی در بازار داشته و مقداری هم موجب گرمتر شدن بازار راکد خودرو شده و احتمال افزایش قیمت خودرو در ماه های آتی هم وجود دارد. اما سوالی که مطرح می شود این است که آیا الان زمان مناسب برای خرید خودرو است؟
به گزارش خودرونویس، خوشبختانه تقاضاهای کاذب برای خرید خودرو فروکش کرده و کم کم شرکت ها فروش مستقیم خودرو به مشتریان را آغاز کرده اند. در این شرایط با وجود افزایش قیمت دلار، قیمت کارخانه ای خودروها به ویژه خودروهای مونتاژی افزایشی نداشته و شورای رقابت تغییری در قیمت ها اعمال نکرده، اما دور از ذهن نیست که در آینده نزدیک قیمت کارخانه خودروها به دلیل نرخ تورم و همچنین افزایش نرخ ارز افزایش داشته باشد.
احتمال افزایش قیمت خودرو در ماه های آتی
بدین ترتیب اگر هدفتان از خرید خودرو مصرف شخصی یا حتی سرمایه گذاریست، در خرید خودرو تردید نکنید. چراکه در آینده قیمت خودرو یقینا رشد خواهد داشت. همچنین خبر درمانی دولت و وزارت صمت در خصوص واردات خودرو هم بی تاثیر بوده و تقریبا از شنیدن خبرهای مربوط به خودروهای وارداتی در این مدت، بی حس شده ایم. بحث خودروهای وارداتی مربوط به چند ماه گذشته نیست. نزدیک به دو سال است که دولت شعار واردات خودرو را سر می دهد و در این دو سال کمترین دستاوردی در زمینه واردات خودرو نداشته و تنها تعداد بسیار محدودی خودرو وارد گمرک شده و برخی هم از گمرک ترخیص شده اند که هنوز هیچ یک از آنها پلاک دریافت نکرده اند. با فرض اینکه همه خودروهای وارداتی نیز مجوز شماره گذاری دریافت کنند، آنقدر تعداد محدودی دارند که نمی توانند تاثیری روی کنترل بازار خودرو داشته باشند.
بی تاثیری خبر درمانی دولت در زمینه واردات خودرو
برای کنترل بازار خودرو نیاز است که ماهانه حدود 10 هزار خودرو به بازار ایران وارد شود که این رقم در شرایط فعلی رویایی بیش نیست و هیچ راهی برای تحقق آن وجود ندارد. واردات خودروهای دست دوم نیز چالش های بسیاری داشته و هنوز چارچوب دقیقی برای واردات آن تدوین نشده و صرفا شاهد وعده های عوام فریبانه و پوپولیستی در این خصوص هستیم. ضمن اینکه واردات خودروهای دست دوم سیاستی شکست خورده بوده و هیچ گاه در ایران موفق نمی شود. بدین ترتیب واردات خودروهای دست دوم و خبر درمانی های مربوط به آن هم نتوانسته تاثیری روی بازار خودرو داشته باشد و خوشبختانه مردم هوشیارتر شده اند.
اما موضوعی که ممکن است در نیمه دوم سال به افزایش قیمت خودرو در بازار یا حتی کارخانه منجر شود، افزایش هزینه های لجستیک و حمل و نقل و طولانی تر شدن پروسه ارسال قطعات از کشور مبدا به ایران است. در خصوص خودروهای تولید داخل نیز به دلیل بدهی سنگین خودروسازان به قطعه سازان، امکان کاهش تیراژ تولید در نیمه دوم سال بسیار بالاست و اگر محدودیت های ارزی و مشکل کمبود نقدینگی پابرجا بماند، یقینا زنجیره تامین توان تامین خطوط خودروسازان را نخواهد داشت و تولید خودرو ضربه می خورد و فاصله بین عرضه و تقاضا زیاد می شود که این موضوع روی افزایش قیمت خودرو در بازار تاثیر مستقیم دارد.
خودرو بخریم یا صبر کنیم؟
مهم نیست هدفتان از خرید خودرو مصرف شخصی است یا سرمایه گذاری. سیگنال های دریافتی از بازار نشان می دهد که احتمال افزایش قیمت خودرو در کارخانه و بازار در ماه های آینده وجود دارد و هم اکنون هم به دلیل رشد نرخ ارز قیمت برخی از خودروهای مونتاژی و وارداتی در بازار افزایش یافته است. به دنبال آن امکان افزایش تقاضا برای خرید خودرو نیز وجود دارد. پس اگر قصد خرید خودرو را دارید، درنگ نکنید و دست بجنبانید!
دیدگاه شما چیست؟