شورولت ایمپالا 1965 دارای پیشرانه 6 سیلندر خطی به قدرت 140 اسب بخار است.
شورولت ایمپالا 1965 دارای پیشرانه 6 سیلندر خطی به قدرت 140 اسب بخار است.
به گزارش خودرونویس، ایمپالا یک خودروی فول سایز است که توسط شورولت برای اولین بار در سال 1958 رونمایی شد. نام این خودرو در واقع از یک نوع آهوی آفریقایی گرفته شده و حتی لوگوی اختصاصی خودرو نیز از همین حیوان زیبا الهام گرفته شده است. ایمپالا تا سال 1985 بدون وقفه روی خط تولید قرار داشت و در این سال تولیدش متوقف شد.
همچنین ایمپالا بار دیگر بین سال های 1994 تا 1996 روانه بازار شد، اما این پایان کار نبود و ایمپالا بار دیگر بین سال های 2000 تا 2020 بر روی خط تولید شورولت قرار گرفت. اما در پایان سال 2020 شورولت اعلام کرد که این نام جاودانه و پرافتخار برای همیشه بازنشسته خواهد شد.
ایمپالا در طول 52 سالی که روی خط تولید قرار داشت 10 نسل مختلف را تجربه کرد. این خودرو در طول دوران تولید خود همیشه به عنوان یکی از خودروهای پرچمدار شورولت شناخته می شد و همواره جز خودروهای پرفروش بازار آمریکا به شمار می رفت.
تقریبا تمام نسل های شورولت ایمپالا (تا 1985) در تعداد قابل توجهی به کشور وارد شده اند و امروزه جز محبوب ترین کلاسیک های آمریکایی به شمار می روند. چندی پیش فرصتی دست داد تا با یک دستگاه شورولت ایمپالا 1965 ملاقاتی داشته باشیم که پس از مروری بر تاریخچه نسل چهارم ایمپالا بررسی آن را مطالعه خواهید کرد.
تاریخچه نسل چهارم شورولت ایمپالا
نسل چهارم ایمپالا در سال 1965 توسط شورولت معرفی و روانه بازار شد. طبق سنت ایمپالا که هر سال با بروزرسانی های نسبتا گسترده روانه بازار میشد نسل چهارم نیز با تغییرات زیاد نسبت به نسل پیشین خود همراه بود. مانند نسل های پیشین بدنه خودرو با استفاده خطوط کرو و ملایم طراحی شده بود و دارای ظرافت خاصی بود، و مانند نسل های قبلی دارای تزئینات کرومی گسترده ای در نمای بیرونی و کابین بود.
در این سال شورولت یک پکیج لوکس جدید برای نسخه های سدان هاردتاپ ایمپالا به نام “Caprice” و با کد “RPO Z18” معرفی کرد. این پکیج شامل تودوزی چرم و پارچه با طرح دوخت اختصاصی، تزئینات چوبی روی داشبورد و درها می شد. پکیج کاپریس همچنین دارای رینگ های “spinner” ایمپالا SS نیز بود، که البته نشان “SS” در مرکز رینگ با نشان شورولت جایگزین شده بود. در عقب و درست زیر چراغ های سه گانه مشهور ایمپالا بَج «Caprice by Chevrolet» قرار داشت و بَج Impala در گلگیرهای جلو با نوشته “Caprice” جایگزین شده بود.
انجین ها شامل یک 6 سیلندر خطی و همچنین انواع پیشرانه های V8 بلوک کوچک و بزرگ می شد. یک گیربکس جدید اتوماتیک توربو هیدروماتیک بر روی انجین 396 اینچ مکعبی (6.5 لیتر) V8 به صورت سفارشی قابل نصب بود. موتور قدیمی 409 اینچ مکعبی (6.7 لیتری) V8 در همان اوایل سال 1965 کنار گذاشته شد.
گیربکس ها نیز شامل دو سرعته Powerglide اتوماتیک و سه و چهار سرعته دستی می شد. استقبال از شورولت ایمپالا 1965 بی نظیر بود و این خودرو موفق شد رکورد فروش یک میلیون دستگاه را به ثبت برسد.
مطابق انتظار ایمپالا برای سال 1966 فیس لیفت شد. استایل کلی خودرو حفظ شده بود اما طراحی نمای بیرونی کمی ملایم تر شده بود. جلوپنجره و سپر عقب تغییر کرده بود و چراغ های گرد سه تایی عقب جای خود را به چراغ های مستطیلی یه تکه داده بودند. همچنین پنل نشانگرهای داشبورد به طور کلی تغییر کرده بود و دارای طراحی مدرن بود.
همچنین کاپریس در این سال به عنوان یک مدل مستقل و لوکس تر از ایمپالا روانه بازار شد. دو انجین 427 اینچ مکعب (7.0 لیتر) V8 بلوک بزرگ با کدهای RPO L36 و L72 به ترتیب با قدرت های 385 و 425 اسب بخار در دسترس قرار گرفت. انجین L72 تنها با گیربکس دستی قابل سفارش بود.
برای سال 1967 ایمپالا دچار فیس لیفت شد و نمای جلو و عقب با تغییرات گسترده ای همراه بودند و گلگیرهای جلو و عقب با الهام از کوروت فرم عضلانی به خود گرفتند. مجموع تغییرات انجام شده باعث شده بود تا خودرو اسپرت تر به نظر برسد.
برای مطابقت با قوانین فدرال ویژگی های ایمنی شامل ستون فرمان جمع شونده برای جذب نیرو هنگام تصادف، راهنماهای کناری در جلو و کمربندهای ایمنی جدید می شد. انجین L72 برای سال 1967 در دسترس نبود، اما L36 Turbo-Jet به صورت سفارشی قابل نصب بود. سایر انجین ها نیز بدون تغییر باقی ماندند.
ایمپالا 1968 با نمای جلوی کاملا جدید و بسیار جذاب روانه بازار شد. تقریبا تمام اجزای این بخش تغییر کرده بود. در نمای عقب نیز شاهد سپرهای جدید بودیم. خبر خوب اینکه چراغ ها سه گانه معروف ایمپالا بازگشته بود و این چراغ ها درون سپر نصب شده بودند. در این سال شاهد معرفی یک مدل جدید از ایمپالا با نام “Custom Coupe” بودیم.
مهمترین مشخصه این خودرو فرم سقف متفاوت آن بود، که از فرم فست بک سایر مدل ها به فرم معمولی تغییر پیدا کرده بود. همچنین این خودرو دارای چرم سقف به عنوان یک آپشن لوکس بود. انجین L72″ 427 Turbo-Jet” بار دیگر به لیست پیشرانه ها اضافه شد. یک انجین با قدرت وحشتناک 425 اسب بخار. این پیشرانه در سال 1969 نیز در دسترس بود.
در سال 1969 ایمپالا به همراه سایر شورلت های فول سایز با بدنه ی جدید روانه بازار شدند. طراحی ایمپالا کمی ساده تر و مستطیلی شده بود و خطوط نرم جای خود را به خطوط صاف داده بودند.
سپرهای جلوی جدید، دور جلوپنجره و چراغ ها کشیده شده بودند، و چراغهای سه تایی عقب جدید با طراحی مربعی ای همچنان درون سپر نصب می شدند. کوپه اسپرت هاردتاپ دارای فرم سقف جدیدی بود، و همچنین در تمام نسخه ها لچکی های جلو حذف شدند. سوئیچ از پنل داشبورد حذف و به ستون فرمان منتقل شد. ایمپالا موفق شد در این سال با فروش 611 هزار دستگاه پر فروش تر از کاپریس ظاهر شود. در سال 1969 شورولت ایمپالا استیشن واگن به “Kingswood” تغییر نام داد.
سال 1970 آخرین سال تولید نسل چهارم ایمپالا بود و در این سال نیز این خودرو با یک فیس لیفت جزئی روانه بازار شد. ایمپالا 1970 کمی ساده تر از نسخه های 1969 بودند. جلو پنجره منحصر به فرد مدل 1969 جای خود را به نمونه ی معمولی تر داده بودند. دارای یک ظاهر معمولی تر زیر سپر جلو پنجره ای بود.
در نمای عقب نیز شاهد چراغ های سه گانه با طراحی عمودی بودیم که باز هم درون سپر قرار داشتند. انجین L72″ 427 Turbo-Jet” با انجین 454 اینچ مکعبی (7.4 لیتری) Turbo-Jet هشت سیلندر جایگزین شد. سال 1971 نسل پنجم ایمپالا روانه بازار شد.
بررسی نمای بیرونی و کابین شورولت ایمپالا 1965
به عقیده بسیاری از اساتید صاحب نظر و کلاسیک دوستان خودروهای دهه های 1950 و 1960 از جذابیت بیشتر نسبت به خودروهای سایر دهه ها برخوردارند، و باید بگویم که کاملا حق با آنهاست. زیبایی شورولت ایمپالا 1965 محصور کننده است. بدنه خودرو دارای جزئیات و ویژگی های جذاب و منحصر به فردی است.
در نمای جلو شاهد یک جلو پنجره بزرگ کرومی هستیم که می توان گفت بخش زیادی از این نما را به خود اختصاص داده است. چراغ های گرد دوتایی با قاب کرومی خود گویای سال ساخت خودرو هستند. سپر با روکش کرومی دقیقا جلوپنجره را به دو نیم تقسیم کرده و بخش پایین نمای جلو نیز دارای قاب کرومی است. کاپوت کشیده با خطوط هماهنگ با سایر نماهای خودرو در کنار برآمدگی ملایم گلگیرهای جلو تکمیل کننده این نما خودرو هستند.
رینگ ها با طراحی بسیار زیبا و جذاب، تزئینات کرومی، لوگوی منحصر به فرد ایمپالا، فرم زیبای سقف و گلگیر های عضلانی و برآمده عقب مهمترین ویژگی های نمای کناری هستند. با نگاهی به نمای عقب قطعا اولین نکته ای که توجه شما را به خود جلب می کند چراغهای گرد سه تایی است که یکی از نمادهای ایمپالا به شمار میرود.
این چراغ های گرد با طراحی خاص و قاب کرومی در بالاترین قسمت نمای عقب قرار دارند. یک نوار فلزی با نوشته “Chevrolet” و سپر بزرگ از دیگر جزئیات این نما هستند. طراحی نمای بیرونی شورولت ایمپالا 1965 بسیار خاص، زیبا و دوست داشتنی بوده و یادآور دوران خوش خودروسازی است.
طبیعتا در کابین نیز با فضایی کلاسیک رو به رو هستیم. نشانگر ها با طرح گرد، صندلی های یه تکه، تزئینات کرومی، رودری های طرح دار، دسته دنده روی ستون فرمان، رادیو، شیشه بالابر های دستی، فرمان نازک دو شاخه همگی از ویژگی های کابین این آهوی دوست داشتنی هستند. می توان گفت با قرار گرفتن درون کابین بزرگ و جادار این خودرو و نشستن بر روی صندلی های بسیار راحت آن حس و لذتی را تجربه می کنید که به هیچ وجه در خودروهای مدرن نخواهید یافت و گویی در زمان به عقب سفر کرده اید!
مشخصات فنی شورولت ایمپالا 1965
خودروی مورد بررسی دارای انجین 230 اینچ مکعبی (3.8 لیتری) 6 سیلندر خطی Turbo-Thrift به قدرت 140 اسب بخار و 298 نیوتن متر گشتاور تولید می کند. وظیفه انتقال قدرت به چرخ های عقب به عهده یک گیربکس دو سرعته اتوماتیک Powerglide است. طبق اعلام کمپانی شتاب صفر تا صد خودرو 17 ثانیه و سقف سرعت 151 کیلومتر بر ساعت است.
همچنين این خودرو مسیر درگ یا 402 متر را در طول 21.2 ثانیه طی می کند. طول، عرض و ارتفاع خودرو به ترتیب 5413 میلیمتر، 2022 میلیمتر و 1407 میلیمتر بوده و فاصله محوری نیز 3023 میلیمتر است. وزن خشک خودرو 1642 کیلوگرم بوده و مصرف سوخت ترکیبی خودرو 15 لیتر در هر 100 کیلومتر است.
جمع بندی
شورولت ایمپالا یکی از ماندگارترین و درخشان ترین نمادهای صنعت خودروسازی آمریکا و البته جهان است که سال ها در بازار به رقابت پرداخته است. خوشبختانه با توجه به آزاد بودن واردات در سال های پیش از انقلاب تعداد قابل توجهی از نسخه های کلاسیک آن وارد کشور شده که امروزه جز کلاسیک های ارزشمند به شمار می روند. البته نسخه های مربوط به دهه پنجاه و شصت ایمپالا کم تعداد تر از نسخه های دهه هفتاد و هشتاد آن هستند و به همین جهت امروزه و با توجه به کمیاب بودن، خودروهای ارزشمندتری محسوب می شوند.
شورولت ایمپالا 1965 یک سدان فول سایز با طراحی فوق العاده زیبا و خاص، سواری بسیار نرم و راحت، موتور قدرتمند، کابین با فضایی دلنشین و حس سواری و رانندگی مثال زدنی قطعا یکی از برترین خودروهای کلاسیک آمریکایی موجود در کشور است که دیدن آن حتی برای یک لحظه تجربه بی نظیری به شمار میرود. در پایان از مالک محترم خودرو جناب آقای طاها فرزاد که وقت و خودرویشان را در اختیار ما قرار دادند کمال تشکر را داریم.
برای بازکردن گالری، روی تصاویر کلیک کنید.
دیدگاه شما چیست؟