اخبار خودرو ایران

برقی سازی 40 درصد محصولات کرمان موتور تا سال 1410

پنجشنبه - ۳ آبان ۱۴۰۳
خواندن 4 دقیقه
برقی سازی 40 درصد سبد محصولات کرمان موتور

دومین رویداد KITONEXT کرمان موتور با محوریت تعامل بیشتر صنعت و دانشگاه در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد. با توجه به این رویداد برقی سازی 40 درصد محصولات کرمان موتور تا سال 1410 کلید می‌خورد.

دومین رویداد KITONEXT کرمان موتور با محوریت تعامل بیشتر صنعت و دانشگاه در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد. با توجه به این رویداد، برقی سازی 40 درصد محصولات کرمان موتور تا سال 1410 یکی از اهداف خودروساز بخش خصوصی است.

به گزارش خودرونویس، شرکت کرمان موتور جزو بزرگ‌ترین و قدیمی‌ترین خودروسازان بخش خصوصی است که ید طولایی در تولید و مونتاژ محصولات خارجی دارد. این شرکت در سال‌های اخیر با تکیه بر دانش متخصصین داخلی، توانسته است جایگاه خود را در بین خودروسازان داخلی پیدا کرده و به سمت تولید خودروهای ایرانی با درصد داخلی‌سازی بالا حرکت کند.

صبح روز گذشته، 2 آبان 1403، دومین رویداد فرصت‌های نوآوری و فناوری شرکت کرمان موتور با حضور برخی از مقامات وزارت صمت، مدیران ارشد کرمان موتور، جمعی از استادان دانشگاهی، میهمانان روسی و چینی از جمله نیکولای اشمیت، معاون بازاریابی شرکت روسی نامی اتوموتیو در دانشگاه شریف برگزار شد. هدف از برگزاری این رویداد، کشف نیازمندی‌های خودروساز خصوصی، ارائه راهکارها و همچنین تعامل بیشتر بخش صنعت با دانشگاه بود.

رویداد فرصت های نوآوری و فناوری کرمان موتور

در ابتدای برنامه حسن حدادپور معاون پژوهشی دانشگاه صنعتی شریف به عنوان اولین سخنران رویداد، ضمن اشاره به عقب‌ماندگی صنعت خودرو ایران در حوزه خودروهای بنزینی گفت: فاصله‌ای که در خودروهای بنزینی ایجاد شده، در خودروهای برقی بسیار کمتر است و با تصمیمات درست می‌توان این عقب‌ماندگی را جبران کرد. لازمه این موضوع اتخاذ تصمیمات درست بوده و مجموعه کرمان موتور با قرار دادن یک تیم دانشگاهی در دسته تصمیم‌گیری‌ها قابل تحسین است.

هدف‌گذاری عمق داخلی‌سازی 70 درصدی محصولات کرمان موتور

خودروسازان بخش خصوصی در ایران همواره به دلیل داخلی‌سازی پایین محصولاتشان، مورد نقد قرار می‌گرفتند که اکنون، محصولات کرمان موتور از رشد چشم‌گیر آمار داخلی‌سازی خبر می‌دهند.

ابوالفضل خلخالی، معاون توسعه محصول کرمان موتور اظهار کرد: هم‌اکنون شرکت کرمان موتور سه پلتفرم PS1، KP1و KP2 را در اختیار دارد که PS1 همان پلتفرم کی ام سی ایگل یا اولین خودروی سواری کرمان موتور محسوب می‌شود. همچنین KP1 مگا پلتفرم خودروی سواری کوچک و متوسط و KP2 مگا پلتفرم خودروی سواری بزرگ کرمان موتور به شمار می‌روند.

خلخالی با تأکید بر عمر 15 ساله پلتفرم‌ها و پنج ساله محصولات تولیدی گفت: عمق داخلی‌سازی محصولات کرمان موتور به طور متوسط به رقم 40 درصد رسیده است که این آمار در پلتفرم PS1 به 68 درصد هم می‌رسد؛ اما هدف‌گذاری شرکت، دستیابی به عمق داخلی‌سازی 70 درصدی برای تمامی محصولات خود است.

اهداف داخلی سازی کرمان موتور

ایگل هیبریدی، برقی و هاچ بک شدو وارد بازار می‌شوند

معاون توسعه محصول کرمان موتور در ادامه افزود: محصولات کرمان موتور روی پلتفرم PS1 در سه تایپ بدنه سدان، هاچ بک و شاسی بلند عرضه می‌شود که در بخش فنی، هر سه نوع بنزینی، هیبریدی و تمام برقی را شامل خواهند شد. همچنین روی پلتفرم KP2 نیز سه نوع بدنه سدان، SUV و NPV در نظر گرفته شده که این مدل‌ها نیز با پیشرانه‌های بنزینی، هیبریدی و برقی و با سیستم دو چرخ محرک یا چهار چرخ محرک به تولید می‌رسند.

خلخالی با اشاره به لزوم کاهش مصرف سوخت اظهار کرد: در حال حاضر برای پلتفرم PS1 یک محصول هیبریدی توسعه می‌یابد که تا 35 درصد مصرف سوخت را کاهش می‌دهد. حدود 40 درصد پروژه تولید این خودرو پیشرفت کرده و احتمالاً تا پایان سال آینده، فرآیندهای تجاری‌سازی و ورود ایگل برقی به بازار انجام شود.

پلتفرم ایگل هیبرید

وی ضمن اشاره به لزوم همکاری صنعت و دانشگاه خاطرنشان کرد: شرکت کرمان موتور در حوزه توسعه نرم‌افزارهای خودرویی، همکاری مشترکی با دانشگاه شریف دارد و در این راستا، یک مرکز توسعه نرم‌افزار تحت عنوان مرکز متا در این دانشگاه راه‌اندازی شده است.

تولید 713 هزار دستگاه خودرو تا پایان مهر

محمد موسوی، معاون صنایع ماشین‌آلات و تجهیزات وزارت صمت، یکی دیگر از سخنرانان رویداد نیز با ابراز امیدواری نسبت به برگزاری چنین رویدادها و استفاده از ظرفیت دانشگاهی گفت: آمار تولید خودرو در سال 1403 از تولید 713 هزار دستگاه تا پایان مهرماه 1403 خبر می‌دهد. امروزه خودروسازان داخلی با معضلات بسیاری همچون مشکل مالی، تأمین ارز و تحریم‌ها، روبه‌رو هستند؛ اما قطعه‌سازان و تولیدکنندگان با تمام موانعی که وجود دارد به تولید و تأمین قطعات و تجهیزات مورد نیاز ادامه می‌دهند.

موسوی ادامه داد: گردش مالی صنعت خودروسازی ایران به حدود 760 همت در سال می‌رسد که در کنار آن، سهم ١٢ درصدی این صنعت در ارزش افزوده کشور و رتبه ١۶ ایران در جهان برای صنعت خودروسازی، نشان دهنده اهمیت و البته پیشرفت این صنعت است.

معاون صنایع و تجهیزات وزارت صمت افزود: بر اساس داده‌های موجود، نیاز‌ امروز کشور تولید حدود 1.5 میلیون دستگاه خودرو در سال است. زمانی در ایران خودرو حضور داشتم، به یاد دارم که در خط تولید سمند برای تولید هزار دستگاه جشن می‌گرفتند و تولید این عدد خودرو بسیار با ارزش بود؛ اما امروز این اعداد چندین برابر شده است. امروز با گسترش صنعت خودروسازی در ایران و افزایش فعالیت و تولید، مونتاژکاران و همچنین داخلی سازی بالای 60 درصد محصولات کرمان موتور که واقعا قابل تحسین است، دیگر نمی‌توان مثل دهه‌های گذشته، مونتاژکاران را تنها یک مونتاژکار خودرو دانست؛ چراکه  سهم آنها در صنعت خودروسازی افزایش یافته است.

برای بازکردن گالری، روی تصاویر کلیک کنید.
اولین نفر امتیاز دهید

دیدگاه شما چیست؟