خودروساز ژاپنی به دلیل اینکه توان پاسخگویی به حجم تقاضای عظیمی سوزوکی جیمنی ندارد، به طور موقت سفارشهای مدل نومند را معلق کرد.
خودروساز ژاپنی به دلیل اینکه توان پاسخگویی به حجم تقاضای عظیمی سوزوکی جیمنی ندارد، به طور موقت سفارشهای مدل نومند را معلق کرد.
به گزارش خودرونویس، نسخه پنج درب جیمنی از همان ابتدا محبوب شد و سوزوکی تنها چهار روز پس از اعلام رونمایی، ۵۰ هزار سفارش دریافت کرد. با توجه به اینکه خطوط تولید سوزوکی تنها قادر به تولید ۱۲۰۰ دستگاه در ماه است، خریدارانی که در انتهای صف قرار دارند ممکن است تا سه و نیم سال یا کمی بیشتر، برای دریافت خودرو منتظر بمانند. این مدت طولانیتر از زمان انتظار برای یک پورشه GT3 RS است!
سوزوکی جیمنی از زمان معرفی خود برای اولین بار یعنی در سال ۱۹۷۰ توانست جایگاه ویژهای در بین علاقهمندان دنیای خودرو کسب کند. این مدل در ابتدا به عنوان یک خودروی کوچک کلاس kei با برخی قابلیتهای آفرودی معرفی شد و به تدریج، با اندازه و ابعاد بزرگتری به بازارهای خارج از ژاپن نفوذ کرد. مخصوصا نسل سوم آن که با نام سوزوکی سامورایی شناخته میشود، توانست علاقهمندان زیادی در بازارهای غربی داشته باشد.
سوزوکی جیمنی به عنوان یک آفرودر کوچک و نسبتا توانا، طرفداران زیادی پیدا کرد. البته ناگفته نماند که خودرو به طرز معروفی، سواری چندان نرم و راحتی نداشت اما همچنان یک شاسیبلند بسیار چابک و مستحکم محسوب میشد. نسل چهارم آن در سال ۲۰۱۸ با یک حس شگفتانگیز نوستالژیک در طراحی مدرنش که یادآور لندروور دیفندر کلاسیک است، عرضه شد و دارای یک شاسی نردبانی، سیستم تعلیق محور ۳ لینکی با فنرهای پیچشی، گزینه گیربکس دستی و سیستم چهار چرخ متحرک است.
محبوبیت دور از انتظار سوزوکی جیمنی پنج درب در ژاپن
در حالی که نسخه با فاصله بینمحوری طولانیتر و پنج درب سوزوکی جیمنی برای مدتی در خارج از ژاپن هم موجود بوده، سوزوکی به وضوح تقاضا در داخل کشور را دستکم گرفته است. مدل جیمنی نومد با افزودن درهای اضافی و فضای داخلی بیشتر، این شاسیبلند کوچک را برای استفاده روزمره، کاربردیتر کرده است و فقط ۳۴۰ میلیمتر به طول آن نسبت به نسخه سه درب اضافه میکند.
طول نسخه پنج درب سوزوکی جیمنی به 3889 میلیمتر میرسد. برای مقایسه، مینی کوپر که یکی از کوچکترین خودروهای موجود در آمریکا است، طول 3876 میلیمتری دارد. جالب است که جیمنی نومد در هند تولید میشود، جایی که موفقیت بزرگی نداشته است. مردم هند این خودرو را در مقایسه با رقبا به عنوان محصول با ارزشی نمیبینند که منجر به کاهش چشمگیر قیمتها توسط سوزوکی شده است. این ممکن است بخشی از دلیل عدم پیشبینی موفقیت بسیار بزرگ آن توسط سوزوکی در بازار خانگی باشد.
سفارشات جیمنی پنج درب چگونه مدیریت خواهد شد؟
سوزوکی در وبسایت رسمی خود خطاب به سفارشدهندگان نوشته است: «ما از مشتریانی که قصد خرید جیمنی نومد را دارند به دلیل تعلیق سفارشات، عذرخواهی میکنیم. بسیار متشکریم از علاقهمندی شما به محصولات ما. استقبال بسیار خوبی از سوزوکی جیمنی نومد شده است و ما سفارشاتی دریافت کردهایم که بسیار بیشتر از ظرفیت تولید ما است. بنابراین، بهطور موقت سفارشات را معلق خواهیم کرد.»
آنها همچنین درباره سایر احتمالات در آینده گفتهاند: «بهروزرسانیهایی را در مورد زمانی که سفارشات دوباره باز خواهد شد، با توجه به وضعیت تولید آینده ارائه خواهیم داد. ما صمیمانه برای این مشکل عذرخواهی میکنیم و قدردان درک و توجه شما هستیم.»
به نظر میرسد که سوزوکی یک برگ برنده بزرگ و تا حدودی دور از انتظار در چنگال خود دارد. اگر برند بتواند خطوط تولیدی جدیدی را در هند، ژاپن یا هر دو باز کند، میتوان به موفقیت حتی بیشتر سوزوکی جیمنی پنج درب نیز امیدوار ماند.
اگر سوزوکی یک شرکت کوچک بود، این تلاش برای سودآوری از یک فرصت کوتاه مدت شبیه به تصمیمی پر از ریسک به نظر میرسید. با این حال و با وجود این که سوزوکی در بازار خودروهای سواری آمریکا و برخی بازارهای بزرگ دیگر حضور ندارد، همچنان باید یادآور شد که توانست در سال ۲۰۲۴ به دهمین برند بزرگ خودروسازی جهان در دنیا از لحاظ حجم تبدیل شود.
دیدگاه شما چیست؟