هر یک از خودروهای تولید داخل، ارز بری به خصوصی دارد. در شرایط فعلی که نرخ ارز ثبات خاصی ندارد و به صورت مداوم در حال تغییر است، خودروسازان داخلی از جمله سایپا و ایران خودرو با مجوز شورای رقابت، هر سه ماه یکبار اقدام به روزرسانی قیمت محصولات خود می کنند.
به گزارش خودرونویس، چندی پیش با اعلام رییس شورای رقابت، قرار شد قیمت خودرو بر حسب نیاز بهصورت فصلی بازنگری شود از این رو قرار بر این شد قیمتها را هر سه ماه یکبار با توجه به تورم بخشی مورد بازنگری قرار دهند در نتیجه گروه خودروسازی سایپا و ایران خودرو با توجه به مصوبه شورای رقابت اجازه دارند هر فصل قیمت محصولات خود را متناسب با تورم افزایش دهند.
شورای رقابت در اردیبهشت امسال و پس از ماهها دوری به قیمتگذاری خودروهای داخلی بازگشت و رای به افزایش قیمت ۱۰ تا ۲۳ درصدی قیمتها داد. ازآنجاکه خودروسازان از میزان افزایش قیمتها رضایت نداشتند و فاکتورهای اقتصادی به ویژه نرخ ارز و تورم نیز روندی صعودی داشته و دارند، شورای رقابت و ستاد تنظیم بازار ، بر سر کوتاه تر شدن بازه زمانی بازنگری در قیمت خودروها به توافق رسیدند.
بر همین اساس سایپا بعد از ارائه مستندات در خواست افزایش قیمت محصولات خود را داد که در نهایت مورد موافقت ستاد تنظیم بازار قرار گرفته است.
جزئیات قیمتهای جدید تعدادی از محصولات سایپا به شرح زیر است:
وانت ۱۵۱ معمولی از ۴۸ میلیون و ۵۴۰ هزار تومان به ۶۵ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان
کوییک معمولی از ۷۹ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان به ۹۴ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان
تیبا ۲ (رینگ فولادی) از ۶۰ میلیون و ۶۲۰ هزار تومان، به ۷۷ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان
تیبا ۲ پلاس از ۷۵ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان به ۹۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان
ساینا (رینگ فولادی) از ۶۱ میلیون و ۲۴۰ هزار تومان به ۷۶ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان
ساینا آپشنال از ۷۸ میلیون تومان به ۹۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان
در ادامه این روند مجوز افزایش قیمت محصولات ایران خودرو نیز صادر شد و این شرکت خودروساز توانسته است تا بهای رسمی ۵ محصول خود را افزایش دهد.
برهمین اساس شرکت ایران خودرو بعد از ارائه مستندات در خواست افزایش قیمت محصولات خود را اعلام کرد که در نهایت مورد موافقت ستاد تنظیم بازار قرار گرفته است.
قیمت برخی از محصولات ایران خودرو
براساس قیمتهای جدید شرکت ایران خودرو در تیرماه امسال پژو ۲۰۶ تیپ دو از ۷۱ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان به ۹۰ میلیون و ۶۰۰ هزارتومان، پژو ۲۰۶ تیپ ۵ از ۸۲ میلیون و ۸۰۰ هزارتومان به ۱۰۳ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان؛ پژو ۴۰۵ اس ال ایکس از ۶۸ میلیون ۴۰۰ هزار تومان به ۹۱ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان و پارس ال ایکس (Tu ۵) از ۷۹ میلیون ۸۰۰ هزار تومان به ۱۰۵ میلیون ۱۰۰ هزار تومان و پژو ۲۰۷ دستی از ۹۲ میلیون ۷۰۰ به ۱۲۲ میلیون ۵۰۰ هزار تومان رسیده است.
دلایل افزایش قیمت خودرو
به گفته سرپرست وزارت صمت افزایش قیمت ها در بازار خودرو تحت تاثیر شاخص های کلان است چراکه این شاخص ها برقیمت مواد اولیه تاثیر می گذارند و با افزایش نرخ ارز قیمت ورقه آلمینیوم نیز افزایش پیدا می کند و همچنین شکاف میان عرضه تقاضا در کنار سایر عوامل به گرانی در این بازار دامن زده است و پیش بینی می شود در صورتی که خودروهای سفارش داده شده به مشتری تحویل داده شود کمی از التهاب بازار خودرو کاسته خواهد شد.تنها راه خروج از این سیکل معیوب اصلاح نرخ تورم است. سیاستگذار کلان خودرو باید تلاش کند به نوعی روند صعودی نرخ تورم را کاهشی کند.
تاثیرپذیری بازار خودرو از نوسانات ارزی
سعید مؤتمنی، رئیس اتحادیه فروشندگان اتومبیل در مورد نوسان قیمت ها در بازار خودرو می گوید تغییر قیمت خودرو در بازار با نوسانات ارزی مرتبط است زیرا در حال حاضر خودرو به کالایی سرمایهای تبدیل شده و کوچکترین نوسان در نرخ ارز باعث تغییر قیمت خودرو در بازار میشود.
وی ادامه داد: فروشندگان، خودروی خود را بر اساس نرخ ارز قیمتگذاری میکنند و طی روزهای گذشته که بازار ارز صعودی بود شاهد رشد قیمت خودرو در بازار هم بودیم. هر چند از دیروز تا امروز که قیمت دلار از ۲۵ هزار تومان به ۲۳ هزار تومان رسیده، قیمتها در بازار خودرو نیز کمی کاهش داشته است.
وی تصریح کرد: در شرایط فعلی تعداد فروشندگان خودرو در بازار زیاد است ولی خریداران فعلاً دست نگه داشتهاند تا قیمتها پایینتر بیاید.
دیدگاه شما چیست؟