در هنگام سوخت گیری بسیار ضروری است که نکات بهداشتی را راعایت کرد زیرا جایگاههای پمپ بنزین میتوانند باعث انتقال ویروس کرونا به هزاران نفر شوند.
به گزارش خودرونویس، به گفته وزارت بهداشت، هر جایگاه پمپ بنزین به تنهایی میتواند ۸ هزار تن را به ویروس کرونا مبتلا کند و خطرساز بودن جایگاههای سوخت، باعث شده است سوختگیری برعهده متصدیبه گفته وزارت بهداشت، هر جایگاه پمپ بنزین به تنهایی میتواند ۸ هزار تن را به ویروس کرونا مبتلا کند و خطرساز بودن جایگاههای سوخت، باعث شده است سوختگیری برعهده متصدیان جایگاه گذاشته شود. اما متاسفانه این مسئله تا حد زیادی رعایت نمیشود.ان جایگاه گذاشته شود. اما متاسفانه این مسئله تا حد زیادی رعایت نمیشود.
براساس گزارش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جایگاههای سوخت از پرخطرترین مکانهایی است که میتواند ویروس کرونا را به هشت هزار نفر انتقال دهد. به همین دلیل رانندگانی که خود اقدام به سوختگیری خودرو میکنند باید از ماسک و دستکش یکبار مصرف استفاده کنند.
هاشمی متخصص بیماریهای عفونی در این باره گفت: جایگاههای سوخت از پرخطرترین مکانهایی است که امکان ابتلا به کرونا در آنجا وجود دارد و رانندگان باید از تماس مستقیم با دسته نازل در جایگاه سوخت خودداری کنند در غیر این صورت باید با استفاده از دستکش یکبار مصرف اقدام به سوختگیری کرد.
وی بیان کرد: پس از انجام سوختگیری لازم است دستکش یکبار مصرف را سریعا در کیسه پلاستیکی قرار دهید یا در سطل زباله بیندازید و سپس بدون دستکش کارت سوخت را از دستگاه بردارید.
هاشمی با بیان اینکه رانندگان نباید کارت بانکی را به اپراتور پمپ بنزین بدهند، ادامه داد: آنها باید خود اقدام به کشیدن کارت کنند و از اپراتور بخواهند که رمز آنها را وارد کند و استفاده از ماسک نیز اجباری است و هنگام بنزین زدن باید ماسک نیز زد.
این متخصص بیماریهای عفونی افزود: اگر فردی دستکش در جایگاه سوخت همراهش نبود برای برداشتن نازل سوختگیری میتواند از دستمال کاغذی استفاده کند و باید در طول حضور در پمپ بنزین و بعد از آن بههیچوجه دست به صورت نزنند. و در اولین فرصت ممکن بعد از اتمام سوختگیری دستها به مدت ۳۰ ثانیه با آب و صابون شستوشو داده شود.
وی با بیان اینکه کرونا یک بیماری مسری است، گفت: بسیاری از افراد مبتلا به ویروس کرونا دچار بیماری تنفسی میشوند و افراد مسن و کسانی که بیماری زمینهای نظیر بیماری قلب و عروق، دیابت، بیماری مزمن تنفسی و سرطان دارند در معرض ابتلای بیشتری قرار دارند.
هاشمی خاطرنشان کرد: بهترین راه پیشگیری و کند کردن روند سرایت کرونا آن است که اطلاعات کافی در مورد ویروس کرونا، بیماریهایی که ایجاد میکند و نحوه سرایت آن به دست آورند و با شستن دستها یا استفاده از مواد ضدعفونیکننده حاوی الکل و دست نزدن به صورت از خود و دیگران و استفاده از ماسک در برابر این ویروس محافظت شد.
وی توضیح داد: ویروس کوویدـ۱۹ از طریق قطرات بزاق یا ترشحات بینی فرد بیمار هنگام عطسه و سرفه منتقل میشود و اکنون هیچ واکسن یا درمان خاصی برای این بیماری وجود ندارد، اما آزمایشهای بالینی برای به دست آوردن درمان احتمالی ادامه دارد.
براساس دستورالعمل و پیرو اطلاعیههای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درخصوص همکاری در جلوگیری از شیوع ویروس کرونا به جایگاهداران توزیع فراورده مایع و سیانجی اعلام شده است تا فرایند سوختگیری و پرداخت در تمامی جایگاههای عرضه سوخت توسط اپراتور جایگاه انجام یا دستکش یکبار مصرف جهت استفاده عموم مردم در دسترس افراد قرار گیرد و فرایند سوختگیری و پرداخت بدون دستکش یکبار مصرف انجام نشود.
همچنین در این اطلاعیه آمده است نازلها و صفحه رمز کارت سوخت دیسپنسرها و همچنین اماکن عمومی جایگاه (سرویس بهداشتی و غیره) مستمراً با مواد مناسب ضدعفونی و پایش بهداشتی شود و این طرح تا اطلاع ثانوی در تمامی جایگاههای کشور لازمالاجراست.
برخی از مهمترین نکاتی که در جایگاههای عرضه سوخت باید رعایت شود
_ متصدیان جایگاه، جهت کاهش تماس در هنگام محاوره با مراجعه کنندگان، ضمن رعایت فاصله حداقل یک متری، از وسایل حفاظت فردی مانند ماسک مناسب و دستکش استفاده کنند.
_ شستوشوی مرتب دستها با آب و صابون و یا با استفاده از مواد ضدعفونی کننده بر پایه الکل بسیار توصیه میشود.
_ دریافت وجه نقدی و پرداخت غیر الکترونیکی در جایگاههای سوخت نباید صورت گیرد؛ چراکه ممکن است یکی از راههای انتقال بیماری باشد.
_ در خصوص عملیات سوختگیری خودرو در پمپهای بنزین و جایگاه سوخت، بهتر است مراجعه کنندگان شخصا نسبت به باز و بسته کردن درب باک خودرو و همچنین کشیدن کارت اقدام کنند و متصدیان جایگاه، عملیات سوختگیری را انجام دهند.
_ استفاده از دستمال کاغذی هنگام عطسه یا سرفه الزامی است؛ البته در صورتی که دستمال وجود نداشت میتوانید از قسمت داخلی آرنج موقع سرفه و عطسه استفاده کنید.
– نظافت و گندزدایی دستگیره، درب ها، نرده پله ها، سرویس های بهداشتی در هر شیفت کاری انجام شود.
- ابزار و تجهیزات نظافت و گندزدایی سرویس های بهداشتی باید از سایر قسمتها مجزا باشد.
– هنگام گندزدایی قسمت اداری جایگاه، باید خالی از افراد بوده و دربها و پنجرههای آن باز گذاشته شده و سیستم تهویه روشن باشد. باید توجه کرد که محلولهای گندزدا بر پایه کلر باید روزانه تهیه و استفاده شوند. باید توجه کرد که کارایی محلول بعد از ۲۴ ساعت کاهش مییابد.
_ در صورت وجود رختکن و حمام در جایگاه، استفاده از وسایل بهداشتی شخصی از سوی پرسنل جایگاه ضروری است.
_ در نمازخانه جایگاه عرضه سوخت بویژه جایگاههای بین شهری از لوازم مشترک اعم از مهر، تسبیح، سجاده و … استفاده نکنید. همچنین رعایت فاصله حداقل یک متری بین افراد نمازگذار ضرورت دارد.
_نیروهای خدماتی جایگاه عرضه سوخت در هنگام نظافت باید از لباس حفاظتی، ماسک و دستکش استفاده کنند.
_ از استعمال دخانیات به دلیل تاثیر آن بر تضعیف سیستم ایمنی بدن و مستعد نمودن افراد در ابتلا به ویروس خودداری کنید.
_ صفحه کلید دستگاه پمپ بنزین و دستگاه کارت خوان یا تجهیزات نظیر آن در هر شیفت کاری باید گندزدایی شود.
_ متصدیان جایگاه از خوردن و آشامیدن در زمان حضور در شیفت کاری خودداری کنند.
– در محل پمپ بنزین، جعبه کمکهای اولیه مشتمل و حداقل بر مواردی شامل یک جفت دستکش یکبار مصرف، مواد شستوشوی چشم، یک شیشه ماده ضدعفونیکننده پوست و محل جراحت، چهار عدد گاز، یک رول باند، یک پماد سوختگی، یک عدد قیچی، پنبه به مقدار کافی و ۱۰ عدد چسب زخم جهت حفظ سلامت شاغلین و پیشگیری از ابتلاء این افراد به کرونا ویروس است.
- کارفرما موظف است حداقل به ازای هر شیفت یک ماسک تنفسی مناسب در اختیار کارکنان قرار داده و کارکنان ملزم به استفاده از آن هستند.
- صحت انجام مراحل و فعالیتهای کنترل و مراقبت سلامت محیط و کار برعهده کارفرمایان جایگاهها است.
دیدگاه شما چیست؟