مدیر توسعه تجارت و گمرک سازمان منطقه آزاد کیش، گفت: عوارض واردات خودروهای برقی و هیبریدی ۵ درصد و خودروهای بنزینی با توجه به حجم موتور حداکثر ۲۵ درصد تعیین شده است.
مدیر توسعه تجارت و گمرک سازمان منطقه آزاد کیش، گفت: عوارض واردات خودروهای برقی و هیبریدی ۵ درصد و خودروهای بنزینی با توجه به حجم موتور حداکثر ۲۵ درصد تعیین شده است.
به گزارش خودرونویس،مهدی ذوقی، گفت: با توجه به مصوبات هیئت وزیران، خودروهای بنزینی نو با حجم موتور کمتر از ۲۵۰۰ سی سی و ارزش کمتر از ۲۰ هزار یورو باید باشند و خودروهای هیبریدی و برقی نو و کارکرده با حداکثر سن ۵ سال و ارزش حداکثر ۴۰ هزار یورو و حجم موتور کمتر از ۲۵۰۰ سی سی امکان واردات دارند.
او افزود: افراد حقیقی در خصوص واردات خودروهای برقی و هیبریدی نو و کارکرده، مجوز واردات خودرو دارند.
ذوقی گفت: شیوه نامه واردات این خودروها در حال تنظیم و بررسی نهایی است و به زودی اعلام خواهد شد.
او افزود: هیچ انحصار و محدودیتی برای اشخاص حقوقی و شرکتها در حوزه واردات خودرو وجود ندارد و پس از هماهنگی با واحد بازرگانی و گمرک سازمان منطقه آزاد کیش میتوانند نسبت به واردات اقدام کنند.
مهدی ذوقی گفت: پرداخت هر مبلغی با عناوین ثبت آماری، اسقاط، خدمات پس از فروش، صرفا با ارائه رسید پرداخت به مصرف کننده باید باشد و سازمان هیچ مبلغی را با این عناوین دریافت نمیکند.
مدیر توسعه تجارت و گمرک سازمان منطقه آزاد کیش، خاطرنشان کرد: در فراخوانی از متقاضیان ارائه خدمات پس از فروش خودروهای وارداتی دعوت شد و هر مرکزی که بتواند استانداردهای لازم از جمله ISQI و ۱۹۱۱۷ را داشته باشد، میتواند با دریافت مجوز از واحد بازرگانی سازمان منطقه آزاد کیش نسبت به راه اندازی خدمات پس از فروش فعالیت کند.
مهدی ذوقی گفت: امسال ترخیص خودروهای وارداتی بدون ارائه خدمات پس از فروش مقدور نخواهد بود.
او افزود: براساس ماده ۹ مصوبه هیئت وزیران، ترخیص و اسقاط و واردات خودرو در مناطق آزاد در قالب مقررات مصوب منطقه است.
ذوقی خاطرنشان کرد: به دلیل برخی مقررات گمرک جمهوری اسلامی ایران، خروج خودروهای فرسوده مجاز نیست.
او افزود: برای خروج خودروهای فرسوده به سایر کشورها نیز مقرر است با ورود خودروهای کافی برای نوسازی و اطمینان از نبود فشار مضاعف به مصرف کنندگان و ناوگان حمل و نقل عمومی، شیوه نامهای با در نظر داشتن منافع عمومی تصویب و ملاک عمل خروج تدریجی خودروها ابلاغ شود.
مدیر توسعه تجارت و گمرک سازمان منطقه آزاد کیش، گفت: خودروهای ورود موقت، به هیچ وجه پلاک دائم نخواهند شد و برای مدت دو سال مجوز حضور در منطقه آزاد کیش را دارند.
مهدی ذوقی گفت: براساس قوانین برای خروج خودروها در زمان مقرر، تضامینی از واردکننده دریافت شده و پس از پایان مهلت قانونی، خودرو توقیف میشود.
او افزود: تمدید مهلت خودروهای ورود موقت پس از دو سال با وجود ظرفیت قانونی برای تمدید و تصمیم گیری هیئت مدیره سازمان با توجه به شرایط و نبود منع قانونی تصمیم گیری میشود.
مدیر توسعه تجارت و گمرک سازمان منطقه آزاد کیش، گفت: پارسال برای خودروهای هیبرید و برقی ۵ درصد ارزش درج شده در سامانه TSC گمرک ایران و برای خودروهای احتراقی با توجه به ارزش آن اخذ عوارض تعیین شد.
مهدی ذوقی گفت: امسال مبنای اخذ عوارض برای خودروهای برقی و هیبریدی ۵ درصد و مقیاس اخذ عوارض برای خودروهای بنزینی، حجم موتور آنها و حداکثر ۲۵ درصد است.
او افزود: برای همیاری و تسهیل نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی، خودروهای هیبریدی تاکسی مشمول ۱ درصد و تاکسی بنزینی ۱۰ درصد عوارض گمرکی هستند.
ذوقی تصریح کرد: عوارض واردات بصورت موقت نیز بصورت سالیانه در قالب هزینههای خدماتی دریافت و وصول میشود.
او افزود: خودروی ورود موقت شامل خودروهای با حجم موتور بیش از ۲۵۰۰ سی سی و ارزش بیش از ۴۰ هزار یورو است و از ورود هرگونه خودرو برای دریافت پلاک موقت بدون داشتن شرایط جلوگیری میشود.
دیدگاه شما چیست؟