در فیلم بررسی فولکس واگن ID4 به پرسشهای بسیاری پاسخ داده میشود. از جمله اینکه آیا این خودرو برقی جدید میتواند در بازار ایران جایگاه خود را پیدا کند و نظر مردم را برای خرید خودروهای برقی، جلب کند یا خیر؟
در فیلم بررسی فولکس واگن ID4 به پرسشهای بسیاری پاسخ داده میشود. از جمله اینکه آیا این خودرو برقی جدید میتواند در بازار ایران جایگاه خود را پیدا کند و نظر مردم را برای خرید خودروهای برقی، جلب کند یا خیر؟
به گزارش خودرونویس، دنیای خودرو از روزهایی آغاز شد که موتورهای درونسوز بهعنوان آخرین دستاورد بشری، به خیابانها کشیده شدند و صنعتی نوپا به نام «خودروسازی» متولد شد. اما همچنان که بشر به مرور زمان به سوی تمدنهای نوین پیش میرود، دیگر سوختهای فسیلی پاسخگوی نیازهای آینده نخواهند بود.
امروز در میانه دنیای شلوغی که همهچیز در حال تغییر است، صنعت خودرو به سمت تحولی بنیادین رفته است؛ تحولی که در آن «برقی بودن» نه تنها یک شعار، بلکه به جزئی جداییناپذیر از دنیای امروز تبدیل شده است.
در دوران تغییر، جایی که دیگر موتورهای درونسوز نمیتوانند از مصرف منابع و ایجاد آلایندگیها جلوگیری کنند، خودروهای برقی ظهور کردهاند؛ مسیری جدید، برای دنیایی جدید. در این بین شاید حضور برندهای بزرگی مثل فولکس واگن با تاریخچهای پر فراز و نشیب، باعث میشود که بررسی فولکس واگن ID4 وارد مرحلهای جدیتر شود و روند ورود خودروهای برقی به بازار ایران سرعت بگیرد.
حضور فولکس واگن در ایران، بهویژه در دوران جدیدی که خودروهای برقی به عرصه آمدهاند، بدون شک تحت تاثیر پشتوانهای قوی قرار دارد. ماموت خودرو که در دوران برجام، بهعنوان واردکننده رسمی این برند آلمانی شناخته میشد، پس از آزادسازی دوباره واردات خودرو از سال 1401 نیز توانسته است در این دوران پرتلاطم به خوبی شرایط را برای ورود محصولات فولکس واگن فراهم کند.
فولکس واگن ID4 نه صرفاً به دلیل ویژگیهای فنی و طراحی ظاهری، بلکه به خاطر عرضه توسط شرکتی مانند ماموت که پیشینهای درخشان در ارائه خدمات به محصولات فولکس واگن دارد در قلب بازار ایران جای خود را باز خواهد کرد و مشتریان را از بابت کیفیت و خدمات پس از فروش مطمئن میسازد.
در بازار ایران، جایی که خودروهای برقی هنوز در ابتدا راهاندازی زیرساختها هستند، ID4 توانسته است یک جایگاه ویژه پیدا کند. از سامانههای ثبت سفارش تا نمایشگاهها، همه و همه نشان از آن دارد که این خودرو، برخلاف بسیاری از رقبای برقی خود، در میدان رقابت از استقبال بالایی برخوردار است.
البته در کنار این استقبال، هنوز فاصله بسیاری تا ورود سایر برندها به بازار ایران وجود دارد. اما بهطور قطع نمیتوان منکر شد که ID4 موفق شده است بهعنوان یک انتخاب برجسته، خود را در ذهن و قلب علاقهمندان به خودروهای برقی و خاص تثبیت کند.
با بررسی فولکس واگن ID4 از نظر طراحی، میتوان بهطور آشکار زبان طراحی آلمانی فولکس را مشاهده کرد. خودرویی که در آن، علاوهبر سادگی، پیچیدگی هم دیده میشود. نمای بیرونی به سادگی خطوط صاف و پرهیز از هرگونه تزئینات بیمورد تأکید دارد. اما در داخل، همه ادوات بهگونهای طراحی شده که راننده کاملاً احساس راحتی و تسلط بر همه جوانب را داشته باشد.
طراحی داخلی بهگونهای است که حس حضور در دنیای آینده را منتقل میکند؛ کابینی که همه موارد در جای خود قرار دارد و هیچ چیز اضافی دیده نمیشود. از فضای کابین گرفته تا متریال، همه بهگونهای طراحی شدهاند که نه تنها جذاب، بلکه کاملاً کاربردی نیز هستتند.
در بحث ارگونومی نیز این خودرو در سطح قابل قبولی قرار دارد. کیفیت متریال داخلی، از پلاستیکهای مرغوب گرفته تا پوششهای نرم و راحت، بدون شک یکی از نقاط قوت آن محسوب میشود. تمام این ویژگیها در کنار هم، باعث میشود با وجود اینکه ID4 یک خودروی الکتریکی است، اما در بازار ایران به انتخابی قابل توجه بدل شود.
در بخش فنی نباید از ID4 انتظارات عجیبی داشت. موتور فولکس واگن ID4 یک پیشرانه تمام الکتریک با قابلیت تولید حداکثر 125 کیلووات (168 اسب بخار) قدرت و 310 نیوتن متر گشتاور است. این موتور روی محور عقب نصب شده است و به کمک گیربکس تک سرعته با قابلیت بازیابی انرژی، قدرت تولیدی را به چرخهای عقب منتقل میکند. مدت زمان لازم برای شارژ کامل باتریهای 55.7 کیلوواتی، با شارژ خانگی حدود 8.5 ساعت و با شارژرهای ایستگاههای شارژ سریع کمتر از یک ساعت خواهد بود.
از نظر فنی، ID4 در ردهی خودروهای برقی میانرده قرار میگیرد. ظرفیت باتری آن به گونهای طراحی شده که میتواند در شرایط ایدهآل، مسافتی حدود ۴۰۰ کیلومتر را طی کند. البته باید اشاره کرد که در شرایط واقعی رانندگی شهری، به ویژه در تهران با ترافیک سنگین و شیبهای تند متعدد، این عدد میتواند متغیر باشد. با این حال در رانندگی اقتصادی و در شرایط بهینه، توان پیمایش بالاتر از ۴۰۰ کیلومتر نیز ممکن است.
در آزمایشهای مختلف، این خودرو توانسته است در مسیرهای گوناگون، از جمله مسیرهای برفی و سربالاییهای سنگین، عملکردی قابل قبول از خود نشان دهد. ID4 نه تنها از لحاظ شتاب و کشش مناسب است، بلکه هندلینگ آن نیز از کیفیتی قابل توجه برخوردار است. البته، برای کسانی که به شتابهای نهایی علاقه دارند، شاید در برابر رقبای چینی احساس تفاوتی پیدا کنند، اما برای یک خودرو برقی خانوادگی و با طراحی کاربردی، شتاب و عملکرد آن بهخوبی نیازهای عمومی را پوشش میدهد.
از لحاظ امکانات رفاهی و ایمنی نیز، فولکس واگن ID4 آپشن عجیبی برای ارائه ندارد، اما نیاز یک خانواده را به صورت کامل پاسخگو خواهد بود. از جمله آپشنهای فولکس واگن ID4 میتوان به کنترل پایداری، کروز کنترل تطبیقی، کنترل حرکت در سربالایی، اتوهلد و ترمز پارک برقی، کیسه هوای سرنشینان جلو، جانبی جلو و پردهای، رادار حرکت بین خطوط، ترمز اضطراری و سنسور پارک جلو و عقب اشاره کرد.
همچنین در بخش امکانات رفاهی نیز فولکس واگن ID4 به سنسور نور و باران، سقف پانارومیک، تهویه اتوماتیک دو کاناله، نمایشگر 12 اینچی با هفت عدد اسپیکر، دستیار صوتی و ورود و استارت بدون کلید مجهز شده است.
تیم خودرونویس جهت بررسی فولکس واگن ID4 در یک روز برفی به سراغ این جذاب آلمانی رفتند. یکی از شایعات خودروهای برقی این است که احتمال دارد این خودروها در روزهای بارانی و در مواجهه با آب یا هوای بسیار سرد، دچار افت شارژدهی شوند و مشکلاتی برای آنها به وجود بیاید. این موضوع دغدغه بسیاری از خریداران خودروهای برقی نیز هست.
اما نکته قابل توجه این است که برای تولید خودروهای برقی، عموماً سختترین استانداردها در نظر گرفته میشود و با وجود اینکه ID4 در یک روز سرد زمستانی در اختیار رسانه خودرونویس قرار داشت، هیچ مشکلی از بابت افت توان یا شارژدهی مشاهده نشد.
از طرف دیگر در مورد کیفیت سواری و هندلینگ نیز باید گفت که این کراساوور برقی فولکس واگن، حس سواری خودروهای آلمانی را کاملاً به شما منتقل میکند. همچنین به لطف پک باتری به نسبت سنگینی که در کف خودرو قرار گرفته، ماشین فولکس واگن ID4 از مرکز ثقل پایینتری نسبت به خودروهای بنزینی، بهره میبرد که به معنی هندلینگ بهتر و کنترل عالی در پیچهای جاده خواهد بود.
در نهایت شاید مهمترین نقطه ضعف فولگس واگن ID4، مسافت قابل پیمایش کمتر آن باشد. این خودرو در شرایط استاندارد، حداکثر مسافت قابل پیمایشی در محدوده 400 کیلومتر در اختیار شما قرار میدهد که برای سفرهای جادهای، خصوصاً با وضعیت فعلی زیرساخت خودروهای برقی، چندان مناسب نیست. البته سیستم بازیابی انرژی، کار خود را به خوبی انجام میدهد و در ترافیکها یا سرپایینیها، میتواند تا حد بسیاری، انرژی از دست رفته خودرو را بازیابی کند و به مسافت قابل پیمایش خودرو بیافزاید.
با همه ویژگیهای برجستهای که ID4 دارد، این خودرو بدون چالش نیز نیست. مسئله اصلی که هنوز صنعت خودروهای برقی در ایران با آن مواجه است، نبود زیرساختهای کافی برای شارژ این خودروهاست. متأسفانه در حال حاضر، ایستگاههای شارژ بهطور کامل به شبکههای خودروهای برقی متصل نیستند و این مسأله در مورد ID4 نیز صادق است.
تجربه شخصی رانندگان از شارژ خودروهای برقی، مخصوصاً در تهران، حکایت از مشکلاتی دارد که در صورت بهبود این زیرساختها، میتواند تجربهای متفاوت و مطلوبتر باشد. در جادهها و خارج از شهر نیز در حال حاضر امکان استفاده بیدغدغه از خودروهای مذکور وجود ندارد، اما در تهران با توجه به ایستگاههای فستشارژ، این موضوع قابل حل است.
در نهایت، میتوان گفت که بررسی فولکس واگن ID4 نشان از ورود یک خودرو برقی با کیفیت به بازار ایران دارد. ID4 نه تنها در طراحی و عملکرد، بلکه با بررسی فولکس واگن ID4 میتوان به این نتیجه رسید که این خودرو جزو معدود خودروهای برقی بازار ایران است که تقاضای بسیاری نسبت به دیگر محصولات دارد و بهطور کلی توانسته است جایگاه خود را در دل علاقهمندان خودروهای برقی به دست آورد.
از طرف دیگر با بررسی اختلاف قیمت این خودرو از درب کارخانه تا بازار نیز میتوان استقبال بالای خریداران از ID4 را مشاهده کرد. البته برای اینکه این خودرو به یک انتخاب همگانی تبدیل شود، لازم است تا زیرساختها بهویژه در زمینه شارژ بهبود یابند.
این خودرو نشان میدهد که آینده، با وجود چالشها و موانع موجود، در حال آمدن است. عصر الکتریکی، همانطور که در سایر نقاط جهان در حال شکلگیری است، در ایران نیز دیر یا زود به مرحلهای میرسد که دیگر نمیتوان آن را نادیده گرفت.
بنابراین اگر از بودجه خرید یک خودروی متفاوت با فناوریهای روز جهانی برخوردار بوده و ساکن کلانشهرهای کشور باشید، خرید فولکس واگن ID4 خصوصاً برای استفادههای شهری میتواند بسیار منطقی باشد. اما اگر قصد خرید خودرویی برای سفرهای برون شهری داشته باشید، شاید این خودرو برای شما مناسب نباشد.
برای بازکردن گالری، روی تصاویر کلیک کنید.
دیدگاه شما چیست؟