شرکت تیگارد موتور در راستای تنوع بخشیدن به سبد محصولات خود از بی وای دی چین ال در نمایشگاه خودرو شهر آفتاب تهران رونمایی کرد.
شرکت تیگارد موتور در راستای تنوع بخشیدن به سبد محصولات خود از بی وای دی چین ال در نمایشگاه خودرو شهر آفتاب تهران رونمایی کرد.
به گزارش خودرونویس، در خلال برگزاری ششمین دوره نمایشگاه خودرو تهران که از تاریخ نهم تا دوازدهم بهمن ماه در مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب برگزار می شود، تیگارد موتور از محصول جدید خود بی وای دی چین ال پلاگین هیبرید رونمایی کرد.
اولین نسل از بی وای چین در سال ۲۰۱۲ به بازار عرضه شد و تا پیش از این چندین بار بحث های جهت تولید و مونتاژ نسل های قبلی این محصول در ایران شنیده می شد که این موضوع به وقوع نپیوست، اما نسل سوم بی وای دی چین ال DM-i در سال ۲۰۲۴ و در نمایشگاه خودرو پکن رونمایی شد.
همچنین طراح چین ال وولفگانگ ایگر رئیس جدید بخش طراحی بی وای دی است و جالب است بدانید که ایگر پیش از این سابقه فعالیت در شرکت هایی همچون، لانچیا، آئودی، آلفا رومئو، سئات و لامبورگینی را داشته است. این سدان کلاس D بی وای دی از نسل پنجم پلتفرم پلاگین هیبرید بی وای دی نیز بهره می برد. جالب است بدانید که بی وای در سال ۲۰۲۴ بیش از ۷۰۰ هزار دستگاه از انواع مختلف بی وای دی چین را به بازار عرضه کرده که حدود ۲۲۹هزار دستگاه آن از نمونه چین ال است.
همچنین باید به این نکته نیز اشاره شود که چندی پیش گروه نبکا نسل دوم بی وای دی چین را در نمایشگاه خودرو اصفهان رونمایی کرد که نسخه معرفی شده توسط تیگارد موتور، نسل سوم این خودرو است.
در نمای جلویی بی وای دی چین ال چراغ ها طراحی کشیده و نسبتا باریکی دارند. در مابین دو چراغ یک فلاپ مشکی رنگ دیده می شود که لوگوی بی وای دی روی آن نقش بسته و در قسمت پایینی آن نیز یک نوار کرومی دیده می شود.
در قسمت میانی سپر نیز یک جلو پنجره مشبک دیده می شود که روی آن از یک نوار کرومی استفاده شده است. به علاوه این موارد در طرفین سپر جلو چین ال، دو وِنت ورودی هوا و یک نوار تزئینی کروم نیز در قسمت پایینی سپر مشاهده می شود.
در نمای جانبی آینه های طراحی جالبی دارند و اطراف شیشه های جانبی نیز یک نوار تزئینی کرومی به چشم می خورد. بر روی درب های بی وای دی چین ال یک خط شانه دیده می شود که تا اواخر درب عقبی امتداد یافته و یک خط دیگر نیز به موازات آن تا انتهای خودرو امتداد یافته است. همچنین در قسمت پایینی درب ها یک فرورفتگی دیده می شود و رینگ های چین ال نیز به صورت آلومینیومی ۱۷ اینچ و دورنگ هستند.
در نمای عقبی، چراغ ها گرافیک زیبایی دارند و به صورت به هم پیوسته کار شدهاند. به علاوه این موارد بر روی درب صندوق عقب و سپر نیز خطوط و حجم پردازی های جزئی ایجاد شده است. در قسمت پایینی سپر نیز یک دیفیوزر مشکی رنگ و چراغ های مه شکن و دنده عقب خودرو جانمایی شده که اطراف آنها با نوارهای تزئینی نقره ای رنگ تزئین شده است.
ابعاد بی وای دی چین ال به ترتیب طول، عرض و ارتفاع برابر است با ۴۸۳۰×۱۹۰۰×۱۴۹۵ میلی متر و فاصله بین دو محور نیز ۲۷۹۰ میلی متر است.
در نمای داخلی بی وای دی چین ال رودری ها طراحی و ارگونومی مناسبی دارند و بر روی آنها از متریال های مختلف چرم، کروم و طرح چوب، مشکی پیانویی و طرح فلز (بسته به تیپ و سطح آپشنی خودرو) استفاده شده است. صندلی های ردیف جلو چین ال طراحی و ارگونومی مناسبی دارند و به صورت برقی نیز تنظیم می شوند. همچنین فرمان خودرو طراحی اسپرتی داشته و به صورت دی کات طراحی شده است و صفحه کیلومتر خودرو نیز به صورت تمام دیجیتال بوده که اندازه ۸/۸ اینچ دارد.
در داشبورد چین ال با یکی از ارگونومیک ترین و زیباترین طراحی خودروهای چینی طرف هستیم که در عین سادگی، طراحی لوکس و مخاطب پسندی دارد. در قسمت میانی داشبورد یک پنل مشکی پیانویی تعبیه شده تا دقیقاً ما بین دو قسمت بالایی و پایینی داشبورد باشد. دریچه های تهویه مطبوع کناری، فرم خاصی و دوگانه ای دارند و به صورت کرومی هستند. همچنین دریچه های تهویه میانی داشبورد به دلیل وجود نمایشگر ۱۲/۸ اینچی مالتی مدیا که قابلیت چرخش را دارد در قسمت پایینی داشبورد، جنب جایگاه شارژ وایرلس تلفن همراه تعبیه شده است.
به علاوه تنظیمات سیستم تهویه خودرو و بسیاری از تنظیمات خودرو توسط مانیتور سیستم مالتی مدیا انجام خواهد شد. در کنسول میانی نیر علاوه بر دسته دنده خودرو که به صورت الکتریکی است، کلیدها و سلکتورهای مختلفی نیز مثل کلید استارت خودرو جهت سهولت بیشتر راننده در این قسمت تعبیه شده است. همچنین در این قسمت دو جا لیوانی و یک زیر آرنجی نیز وجود دارد.
در قسمت عقبی نیز سرنشینان به واسطه فاصله بین دو محور خودرو، فضای مناسبی را در اختیار دارند و همانند ردیف جلو، صندلی ها و رودری ها ارگونومی و راحتی قابل قبولی دارند. خروجی شارژ و تهویه مطبوع نیز در این قسمت به چشم می خورد.
بی وای دی چین ال یک سدان پلاگین هیبرید است. پیشرانه ۱۵۰۰ سی سی بنزینی تنفس طبیعی، توانایی تولید ۱۰۰ اسب بخار قدرت و ۱۲۰ نیوتن متر گشتاور را دارد و موتور برقی سنکرون آهن ربای دائمی سانگ پلاس توانایی تولید ۲۱۵ اسب بخار و ۲۵۰ نیوتن متر گشتاور را داراست.
گیربکس چین ال از نوع EHS بوده و پک باتری نیز ظرفیت آن ۱۵/۸۷ کیلووات ساعت است، بنا به اعلام بی وای دی در حالت تمام الکتریکی چین ال ۱۲۰ کیلومتر برد خواهد داشت و مصرف بنزین آن نیز در سیکل ترکیبی و هر 100 کیلومتر مطابق با استاندارد NEDC، نزدیک به سه لیتر خواهد بود. به علاوه تمام این موارد، شتاب صفر تا 100 بی وای دی چین ال ۷/۵ ثانیه و استاندارد آلایندگی نیز یورو ۶ است.
اگر بخواهیم به مهم ترین امکانات ایمنی بی وای دی چین ال اشاره کنیم باید به مواردی همچون سیستم ترمز ABS و EBD، ترمز اضطراری اتوماتیک، ۶ کیسه هوا، سیستم کنترل پایداری و کنترل کشش، سیستم کمکی ترمز، سیستم کمکی حرکت در سربالایی، سیستم کنترل داینامیک خودرو، سیستم کنترل فشار باد تایرها، ترمز پارک برقی، سنسورهای پارک جلو و عقب، سیستم ISOFIX، سیستم ایموبلایزر و بازشدن اتوماتیک درب ها هنگام تصادف اشاره کنیم.
به علاوه سیستم های کمکی ADAS سطح دو بی وای دی چین ال عبارت اند از کروز کنترل تطبیقی، سیستم کمکی حرکت بین خطوط، سیستم کمکی حفظ حرکت بین خطوط، رادار تابلو خوان، رادار نقطه کور، هشدار خروج از پارک، هشدار برخورد از عقب، ترمز اضطراری هنگام تصادف از جلو، ترمز اضطراری برخورد از عقب، نور بالای اتوماتیک و سیستم محدودیت سرعت هوشمند و اخطار آن که به نوبه خود، کارآمد و کمک کننده خواهند بود.
همچنین مواردی دیگر همانند چراغ های تمام ال ای دی، چراغ بدرقه، نورپردازی داخلی خودرو، سیستم تنظیم حالات رانندگی اقتصادی، نرمال و اسپرت، صندوق عقب برقی، پورت های USB جلو و عقب، شیشه های جانبی اتوماتیک با قابلیت ضد مانع، پاورویندوز، تنظیم ۶ حالته برقی صندلی راننده و چهار حالته برقی سرنشین جلو، استارت استاپ و ورود بدون کلید، استارت خودرو از راه دور، سیستم تهویه دوکاناله ردیف جلو با خروجی ردیف عقب، دوربین ثبت وقایع، دستیار صوتی، ۶ بلندگو سیستم صوتی، اتوپارک، آینه های جانبی تا شونده گرمکن دار و… از مهم ترین امکانات رفاهی بی وای دی چین ال هستند.
بی وای دی چین ال یک سدان کلاس D با امکاناتی مناسب و طراحی عامه پسند است و بر روی کاغذ می تواند گزینه قابل توجهی باشد و تمام موارد اکنون به قیمت گذاری، بازاریابی و خدمات پس از فروش تیگارد موتور بستگی دارد تا گذشته های ناخوشایند برند بی وای دی در ایران را از خاطر ببرد.
برای بازکردن گالری، روی تصاویر کلیک کنید.
دیدگاه شما چیست؟