واردکنندگان پیشین محصولات هوندا در ایران سابقه جالبی نداشتند، اما به نظر میرسد هونداهای وارداتی آذریوردسال بتواند این طلسم را بشکند.
واردکنندگان پیشین محصولات هوندا در ایران سابقه جالبی نداشتند، اما به نظر میرسد هونداهای وارداتی آذریوردسال بتواند این طلسم را بشکند.
به گزارش خودرونویس، یکی از رسوم جا افتاده در بازار خودرو ایران، این بود که معمولاً بهترین و خوش نامترین محصولات بازار جهانی توسط بدترین واردکنندگان داخلی در بازار عرضه میشد. این موضوع در مورد واردات محصولات هوندا طی سالهای گذشته نیز تکرار شده بود، اما اکنون به نظر میرسد که شرکت آذریوردسال از شمال غرب کشور، قصد دارد تا این طلسم را بشکند.
آذریوردسال یکی از واردکنندگان نوپا محسوب میشود که طی دور جدید آزادسازی واردات خودرو به این حوزه ورود کرده است؛ اما در همین مدت کوتاه توانست با واردات محصولات باکیفیت و با اصالت هوندا به ایران و همچنین افتتاح 9 نمایندگی فعال در سطح کشور به یکی از واردکنندگان برتر داخلی تبدیل شود. هرچند برای فعالیت قویتر، تعداد نمایندگیهای موجود چندان راضیکننده نیست، اما باید در نظر داشت که این شرکت روزبهروز در حال تلاش برای افزایش تعداد عاملیتهای خود است. در ادامه با هونداهای وارداتی آذریوردسال، بیشتر آشنا میشوید.
بیست و چهارمین نمایشگاه بین المللی خودرو مشهد که تا تاریخ 31 شهریور 1403 برگزار شد، مصادف بود با معرفی تعداد بسیاری از هونداهای وارداتی آذریوردسال. این شرکت قرار است انواع محصولات هاچبک، سدان و کراساوور را به صورت طرح عادی و جانبازی در بازار ایران عرضه کند.
سیویک در میان ایرانیها، یکی از خاطرهانگیزترین محصولات هوندا محسوب میشود که نسلهای مختلف آن نیز وارد بازار کشور شده است. تاکنون 10 نسل از این سدان ژاپنی به تولید رسیده که نسل دهم از سال 2016 روی خط تولید هوندا قرار گرفته و قرار است با فیس 2024 و به صورت طرح عادی وارد بازار ایران شود.
هوندا سیویک به یک موتور 1.5 لیترى چهار سیلندر توربوشارژ مجهز شده که میتواند حداکثر 182 اسب بخار قدرت و 240 نیوتن متر گشتاور را تولید کند. گیربکس خودرو از نوع CVT بوده که قدرت تولیدی پیشرانه را به چرخهای جلو منتقل میکند.
سیویک جدید آذریوردسال صفر تا 100 کیلومتر بر ساعت را در 8.1 ثانیه طی میکند و مصرف سوخت ترکیبی آن به تنها 6.7 لیتر در هر 100 کیلومتر میرسد. این خودرو از سه حالت مختلف رانندگی اقتصادی، نرمال و اسپرت بهره میبرد و به کمک سیستم تعلیقMacPherson در جلو و MultiLink در عقب، میتواند سواری قابل قبولی را ارائه دهد.
کیسه هوای جانبی و پردهای جلو و عقب، کنترل پایداری، کروزکنترل تطبیقی، رادار بین خطوط، کنترل حرکت در سربالایی، فرمان برقی، پشت آمپر دیجیتالی هفت اینچی و نمایشگر مرکزی 9 اینچی، اتوهلد، شیفتر تعویض دنده پشت فرمان، سنسور پارک جلو و عقب، دوربین دنده عقب، گرمکن صندلیهای جلو، سانروف، سنسور نور و باران، و ورود و استارت بدون کلید از جمله امکانات ایمنی و رفاهی هوندا سیویک محسوب میشود.
کراساوور جمعوجور هوندا که با نام ZRV شناخته میشود و در ابعاد تویوتا CHR و نیسان جوک است. تویوتا ادعا میکند که این کراساوور را برای نسل Z طراحی و به تولید رسانده که دلیل نامگذاری آن با ZRV همین است. آذریوردسال، خودروی مذکور را در سامانه جانبازان عرضه میکند.
هوندا ZRV جدید از یک موتور دو لیترى چهار سیلندر هیبریدى بهره میبرد که حداکثر 143 اسب بخار قدرت موتور بنزینى، 184 اسب بخار قدرت موتور الکتریکى، 186 نیوتن متر گشتاور موتور بنزینى و همچنین 315 نیوتن متر گشتاور موتور الکتریکى این کراساوور ژاپنی است. قدرت تولیدی دو موتور برقی و بنزینی از طریق گیربکس E-CVT به چرخهای جلو منتقل میشود. همچنین شتاب صفر تا 100 کیلومتر بر ساعت ZRV حدود 8 ثانیه و مصرف سوخت ترکیبى آن 5.8 لیتر در هر 100 کیلومتر اعلام شده است.
کیسه هوای جانبی و پردهای جلو و عقب، کیسه هوای زانویی راننده و کیسه هوای بین راننده و سرنشین، کنترل پایداری، کروزکنترل تطبیقی، کنترل حرکت در سربالایی و سرازیری، رادار بین خطوط، رادار خط خوان، چراغهای هوشمند جلو، سیستم AHA، سیستم تشخیص خواب آلودگی راننده، نمایشگر 9 اینچی پشت آمپر و 10.2 اینچی مرکزی از جمله امکانات جالب هوندا ZRV به شمار میروند.
نسل ششم هوندا CRV در حال حاضر به تولید میرسد که یکی از کراساوورهای محبوب هوندا در بازارهای جهانی نیز محسوب میشود. شرکت آذریوردسال تصمیم به واردات آن در تیپ فول هیبریدی برای سامانه جانبازان گرفته است.
همانطور که اشاره شد، CRV نیز همانند کراساوور کامپکت ZRV به یک پیشرانه دو لیتری بنزینی و یک موتور برقی مجهز شده است. موتور بنزینی توانایی تولید حداکثر 148 اسب بخار قدرت و 189 نیوتن متر گشتاور را دارد که در کنار موتور الکتریکی با حداکثر قدرت 184 اسب بخار و 335 نیوتن متر فعالیت میکند. این خودرو نیز از گیربکس E-CVT بهره میبرد، با این تفاوت که سیستم چرخها از نوع AWD یا تمام چرخ محرک است.
کراساوور گرانقیمت هوندا دارای امکاناتی همچون ایربگ زانویی راننده و پردهای جلو و عقب، ایربگ بین راننده و سرنشین، کنترل پایداری، کنترل خودرو در سربالایی و سرازیری، هشدار برخورد، رادار بین خطوط، رادار تابلوخوان، ترمز اضطراری خودکار، دستیار رانندگی در ترافیک، رادار نقطه کور، کروز کنترل تطبیقی، سنسور نور، چراغ جلو هوشمند، تشخیص خواب آلودگی راننده، سیستم AHA، ورود و استارت بدون کلید، نمایشگر هدآپ، نمایشگر 10.2 اینچی پشت آمپر و 9 اینچی مرکزی، گرمکن همه صندلیها، سردکن صندلیهای جلو، گرمکن فرمان، سیستم صوتی BOSE و شارژر وایرلس است.
یکی از سدانهای اقتصادی هوندا، بدون شک سیتی است که رقیب مستقیم هیوندای اکسنت نیز محسوب میشود. این سدان کلاس B یکی از معدود هونداهای وارداتی آذریوردسال است که ثبت نام آن برای متقاضیان عادی آزاد است.
هوندا سیتی به یک پیشرانه چهار سیلندر 1.5 لیتری با فناوری پاشش مستقیم (GDI) مجهز شده که حداکثر 121 اسب بخار قدرت و 145 نیوتن متر گشتاور به تولید میرساند. قدرت تولیدی این موتور هم به کمک گیربکس CVT به چرخهای جلو منتقل میشود. ترکیب این قوای فنی میتواند هوندا سیتی را در 10.5 ثانیه از سرعت صفر به 100 کیلومتر در ساعت برساند و مصرف سوخت ترکیبی آن را 6.2 لیتر در هر 100 کیلومتر نگه دارد.
از جمله امکانات هوندا سیتی میتوان به ایربگ پردهای و جانبی، سنسور باد تایر، کروز کنترل، تعویض دنده پشت فرمان، ورود و استارت بدون کلید، دوربین عقب، نمایشگر هشت اینچی مرکزی و سنسور نور اشاره کرد.
یکی دیگر از هونداهای وارداتی آذریوردسال که قرار است به صورت عادی در سامانه خودروهای وارداتی عرضه شود، کراساوور هوندا HRV است. ظاهر این خودرو شباهت بسیاری به هوندا ENS1 دارد که پیشتر توسط دیگر شرکتها معرفی شده بود و به نوعی، نسخه هیبریدی همین کراساوور به شمار میرود.
هوندا HRV به پیشرانه چهار سیلندر 1.5 لیتری با تکنولوژی پاشش مستقیم (GDI) مجهز شده است که حداکثر قدرتی برابر با 106 اسب بخار و 136 نیوتنمتر را تولید میکند. علاوهبر آن، موتور برقی نیز میتواند حداکثر 131 اسب بخار قدرت و 253 نیوتنمتر گشتاور را به تولید برساند. همچنین گیربکس E-CVT وظیفه انتقال قدرت را به چرخهای جلو دارد. در نهایت شتاب هوندا HRV حدود 10.7 و مصرف سوخت ترکیبی آن در هر 100 کیلومتر 5.4 لیتر اعلام شده است.
از جمله امکانات ایمنی و رفاهی HRV نیز میتوان به ایربگهای جانبی و پردهای جلو و عقب، کنترل پایداری، کنترل حرکت در سربالایی و سرازیری، کروز کنترل تطبیقی، سه حالت مختلف رانندگی، نمایشگر هفت اینچی صفحه کیلومتر و نمایشگر 9 اینچی مرکزی، دوربین دید عقب، گرمکن صندلیهای جلو، رادار رانندگی بین خطوط، گرمکن فرمان، هشدار برخورد از جلو، ترمز اضطراری خودکار، رادار هشدار خروج از پارک، سنسور نور و باران و ورود و استارت بدون کلید اشاره کرد.
هوندا با تولید آکورد ثابت کرد که میتوان یک سدان سایز بزرگ (سگمنت D) و با کیفیت طراحی کرد که شتاب و قدرت مناسبی هم داشته باشد. این خودرو یکی دیگر از هونداهای وارداتی آذریوردسال بوده که برای فروش در سامانه خودروهای جانبازی درنظر گرفته شده است.
این خودرو به یک پیشرانه چهار سیلندر دو لیتری و یک پیشرانه الکتریکی مجهز شده که پیشرانه بنزینی حداکثر 146 اسب بخار قدرت و 182 نیوتن متر گشتاور تولید میکند و از سوی دیگر پیشرانه الکتریکی نیز میتواند حداکثر قدرتی معادل 181 اسب بخار و 335 نیوتن متر را به تولید برساند. آکورد به کمک گیربکس E-CVT قدرت تولیدی هر دو موتور را به چرخهای جلو منتقل میکند. ترکیب این قوای فنی، سدان سایز بزرگ هوندا را در عرض 6.5 ثانیه از سرعت صفر به 100 کیلومتر در ساعت میرساند و این در حالی انجام میگیرد که مصرف سوخت ترکیبی آن تنها چهار لیتر است.
بدون شک سیویک Type R را میتوان استوره سدانهای هوندا دانست. این نسخه، قویترین تیپ هوندا سیویک محسوب میشود که مانند بسیاری از هونداهای وارداتی آذریوردسال، تنها برای عرضه در سامانه خودروهای جانبازی در نظر گرفته شده است.
این نسخه از هوندا سیویک به یک موتور دو لیتری توربوشارژ مجهز شده است که به حداکثر قدرت باورنکردنی 325 اسب بخار و گشتاور 420 نیوتن متر میرسد. برخلاف دیگر نسخهها، گیربکس قرار گرفته روی هوندا سیویک Type R از نوع 6 سرعته MT است که انتقال قدرت را به محور جلو انجام میدهد. ترکیب این قوای فنی، سیویک را تنها 5.4 ثانیه از سرعت صفر به 100 کیلومتر در ساعت میرساند و این در حالی است که مصرف سوخت ترکیبی آن به حدود 8.2 لیتر در هر 100 کیلومتر میرسد.
برای بازکردن گالری، روی تصاویر کلیک کنید.
دیدگاه شما چیست؟