شرکت نامی خودرو که پیش از این واردکننده محصولات نیسان به ایران شناخته میشد، برای اولین بار از تویوتا BZ4X در نمایشگاه خودرو مشهد رونمایی کرد. خودرویی که به نوعی، اولین محصول تمام برقی تویوتا در بازار جهانی محسوب میشود.
شرکت نامی خودرو که پیش از این واردکننده محصولات نیسان به ایران شناخته میشد، برای اولین بار از تویوتا BZ4X در نمایشگاه خودرو مشهد رونمایی کرد. خودرویی که به نوعی، اولین محصول تمام برقی تویوتا در بازار جهانی محسوب میشود.
به گزارش خودرونویس، شرکت تویوتا از چند سال پیش در راستای ورود به حوزه خودروهای برقی، وعده تولید پنج محصول تمام برقی را داده بود که تویوتا BZ4X، اولین خودروی الکتریکی این شرکت از میان همان پنج دستگاه به شمار میرود.
در بیست و چهارمین دوره از نمایشگاه خودرو مشهد که بین روزهای 28 شهریور تا 31 شهریور 1403 برگزار شد، شرکت نامی خودرو از کراساوور تمام برقی خود با نام تویوتا BZ4X رونمایی کرد. خودرویی که در بازار جهانی، موفق عمل کرده و از امکانات رفاهی خوبی برخوردار است. البته پیشتر شرکت برساوش نیز به عنوان یکی دیگر از واردکنندگان داخلی برای واردات این خودرو اعلام آمادگی کرده بود.
این محصول در دو نسخه تک دیفرانسیل و دو دیفرانسیل (نسخه فول) به بازار عرضه میشود که هر دو شرکت نامی خودرو و برساوش، نسخه فول یا AWD تویوتا BZ4 را به نمایش گذاشته بودند و هنوز مشخص نیست که کدام نسخه وارد بازار ایران خواهد شد.
همانطور که اشاره شد، تویوتا BZ4X با دو نسخه تک و دو دیفرانسیل وارد بازار میشود که علاوهبر محور محرک، در برخی قسمتهای دیگر هم تفاوتهایی با یکدیگر دارند.
نسخه تک دیفرانسیل به یک پیشرانه برقی مجهز شده که توانایی تولید حداکثر 201 اسببخار قدرت و 266 نیوتنمتر گشتاور را دارد. این نسخه به پک باتری لیتیوم یون با ظرفیت 71.4 کیلووات ساعت مجهز شده است و با بررسیهای انجام شده، حداکثر مسافت قابل پیمایش تویوتا BZ4X با شارژ کامل در نسخه تک دیفرانسیل، بیش لز 400 کیلومتر خواهد بود.
از سوی دیگر، نسخه دو دیفرانسیل یا فول این کراساوور تمام برقی ژاپنی با دو پیشرانهای که در محورهای جلو و عقب قرار دارند، میتواند حداکثر قدرتی معادل 214 اسببخار و 336 نیوتنمتر را تولید کند. ظرفیت پک باتری نسخه فوق به 72.8 کیلووات ساعت میرسد و با یک بار شارژ کامل، حدود 370 کیلومتر را میتوان با این نسخه طی کرد.
با وجود اینکه کراساوور برقی تویوتا در نسخه دو دیفرانسیل، وزنی نزدیک به دو تن دارد، اما شتاب صفر تا 100 این خودرو حدود 6.5 ثانیه عنوان شده که یک رکورد عالی به حساب میآید.
بدون شک اغلب خودروهای الکتریکی که وارد بازار جهانی شدند، طراحیهای ظاهری خسته کننده و تکراری دارند. تویوتا BZ4X نامی خودرو ثابت کرد که میتوان در عین تمام برقی بودن، ظاهری جذاب و اسپرت داشت.
طراحی چراغهای جلو به گونهای انجام شده که گویا در حال جدا شدن از بدنه هستند. این چراغها از فناوری LED بهره میبرند و داخل هر کدام، سه عدد عدسی خود نمایی میکنند. جلوپنجره به دلیل نیاز نداشتن به خنککاری زیاد، به صورت کامل پوشانده شده و تنها یک محفظه کوچک برای خنککاری سیستم باتریها در قسمت پایینی سپر جلو به چشم میخورد.
حس جدا شدن چراغهای جلو از بدنه در قسمت سپر جلو و عقب نیز به شما القا میشود که از هماهنگی بسیار خوب طراحی ظاهری تویوتا خبر میدهد. رینگهای اسپرت به کار رفته در نسخه تک دیفرانسیل 18 اینچ است، اما رینگ تویوتا BZ4X دو دیفرانسیل، اندازه 20 اینچی دارد.
زمانی که به سمت پشت خودرو حرکت کنید، چراغهای بزرگ با حاشیههای زیاد توجه شما را به خود جلب میکند. خطوط طراحی که در این بخش به چشم میخورد، شما را کاملاً یاد تویوتا راوفور میاندازد.
همانطور که اشاره شد، ابعاد کلی تویوتای برقی نامی خودرو هم شباهت بسیاری به راوفور دارد. این خودرو 4690 میلیمتر طول، 1860 میلیمتر عرض و 1650 میلیمتر ارتفاع دارد. همچنین وزن خالص تویوتا BZ4X در هر دو نسخه بین 1900 تا 2000 کیلوگرم عنوان شده است.
با ورود به داخل کابین تویوتای تمام برقی نامی خودرو، طراحی عجیب تویوتا را مشاهده خواهید کرد که شاید مشابه آن در دیگر خودروهای این شرکت همچون پریوس استفاده شده باشد.
دو نمایشگر برای نمایش اطلاعات پشت آمپر و سرگرمی طراحی شده که اندازه آنها به ترتیب هفت اینچ و 12.3 اینچ است که هر دو اندازههای به نسبت بزرگی دارند. نکته عجیب اینکه تویوتا BZ4X در قسمت داشبورد از جنس شبیه به پارچه استفاده میکند که حس بسیار خوبی را به راننده القا میکند.
در ردیف دوم نیز با توجه به فاصله محوری خودرو، فضای مناسبی برای سرنشینان عقب وجود دارد و سه نفر میتوانند بدون مشکل کنار هم بنشینند.
تویوتا BZ4X از لحاظ آپشنها و امکانات رفاهی در رده بسیار مطلوبی قرار دارد. این خودرو به امکاناتی نظیر کروزکنترل تطبیقی، هشت کیسه هوا، سیستم کنترل پایداری، ترمز اضطراری خودکار، هشدار برخورد از جلو، رادار نقطه کور، رادار تابلو خوان، رادار خط خوان، سیستم صوتی JBL، سنسور نور و باران، اتوهلد، فرمان کمکی برقی، دوربین ۳۶۰ درجه، نمایشگر لمسی سیستم مالتی مدیا با اندازه 12.3 اینچی، گرم کن و سرد کن صندلیهای جلو، ترمز پارک برقی و… مجهز شده است.
البته همانطور که اشاره شد، باید منتظر واردات شرکت نامی خودرو و برساوش ماند و دید که این دو شرکت، تویوتا BZ4X را با چه مشخصاتی وارد بازار ایران خواهند کرد.
با توجه به اینکه این خودرو هنوز به صورت انبوه وارد کشور نشده و به دست خریداران نرسیده است، قیمت دقیق آن را نمیتوان تعیین کرد. اما قیمت تویوتا BZ4X در بازار جهانی بین 44 هزار تا 49 هزار دلار بوده و با توجه به سقف ارزی 40 هزار یورویی که برای خودروهای برقی تعیین شده است، بعید به نظر میرسد که نسخه دو دیفرانسیل کراساوور برقی تویوتا، شانس ورود به بازار ایران را داشته باشد.
دیدگاه شما چیست؟