شرکت مدیران خودرو فونیکس FX برقی را جهت تست و بررسی بیشتر در پیست اتومبیلرانی آزادی در اختیار مشتریان و اصحاب رسانه قرار داد. این خودرو یک کراساوور خانوادگی است که شتاب عجیبی دارد!
شرکت مدیران خودرو فونیکس FX برقی را جهت تست و بررسی بیشتر در پیست اتومبیلرانی آزادی در اختیار مشتریان و اصحاب رسانه قرار داد. این خودرو یک کراساوور خانوادگی است که شتاب عجیبی دارد!
به گزارش خودرونویس، مدیران خودرو برای اولین بار در نمایشگاه خودروی شیراز امسال از FX برقی رونمایی کرد و تنها پس از گذشت چند ماه، آن را برای تست و بررسی بیشتر در اختیار مشتریان و اصحاب رسانه قرار داد که این موضوع از ورود قریبالوقوع کراساوور برقی زیربرند فونیکس NEV به بازار خبر میدهد.
بدون شک میتوان فونیکس FX برقی را اولین تجربه این مونتاژکار خصوصی در تولید و عرضه محصولات لوکس تمام برقی به بازار ایران دانست. چرا که پیش از این، آریزو 5 برقی تجربه اول تولید محصولات تمام برقی این شرکت بود که چندان لوکس به شمار نمیرفت. اما در نهایت سوال اصلی اینکه، FX برقی ارزش خرید دارد؟
همانطور که از نام FX ev مشخص است، این خودرو به یک موتور برقی 150 کیلوواتی مجهز شده که میتواند حداکثر 201 اسب بخار قدرت و 350 نیوتن متر گشتاور را تولید کند. در خودروهای برقی، خبری از گیربکس با ضریبدندههای متفاوت نیست و در FX برقی نیز قدرت تولیدی پیشرانه با گیربکس تک سرعته به چرخهای جلو منتقل میشود.
شتاب صفر تا 100 فونیکس FX برقی در تستهای شتابگیری تیم خودرونویس، 7.02 ثانیه بود که برای کراساوور خانوادگی با این ابعاد، بسیار مناسب است. همچنین با یک بار شارژ کامل باتریهای 61 کیلووات ساعتی، محصول جدید فونیکس میتواند تا 430 کیلومتر را در چرخه WLTC پیمایش کند. همچنین مدت زمان مورد نیاز برای شارژ باتریها از 30 درصد تا 80 درصد، حدود نیم ساعت بوده و سه حالت رانندگی اکو، اسپرت و نرمال نیز از دیگر ویژگیهای فنی این کراساوور برقی است.
در قسمت بیرونی خودرو، همان طراحی X کشیده هم در بخش جلو و هم در عقب مشاهده میشود. قاعدتاً با توجه به حذف موتور بنزینی از روی خودرو، نیاز به خنککاری هم در فونیکس FX برقی به کمترین میزان خود رسیده است. بنابراین ورودی هوای جلوپنجره حذف شده و به جای آن، پورت شارژ AC و DC قرار گرفته است. البته همچنان یک ورودی کوچک هوا در قسمت پایینی سپر جلو برای خنککاری باتریها و دیگر ادوات فنی موتور مشاهده میشود.
قسمت جانبی FX برقی همان طراحی خطوط شکسته قبلی حفظ شده و رینگهای 18 اینچی طرح آیرودینامیکی آن هماندازه با نسخه بنزینی است. تفاوت اصلی قسمت پشتی هم به حذف فیکاگزوزهای پایین سپر ختم میشود تا تفاوت FX برقی و بنزینی را به راحتی فهمید. البته یک باله بسیار ظریف هم در قسمت بالایی چراغ عقب مشاهده میشود.
میزان تغییرات در داخل کابین نسبت به بخش بیرونی، بیشتر است. اولین و مهمترین تغییر را میتوان در حذف بسیاری از دکمههای فیزیکی از داخل کابین و اضافه شدن آنها به نمایشگر مرکزی دانست. اندازه هر یک از نمایشگرهای یکپارچه مرکزی و پشتآمپر نیز به 12.3 اینچ افزایش یافته است و با حالت خمیدهای که دارد، حس بهتری را به راننده القا میکند.
همچنین سیستم پایش خستگی راننده و هدآپ دیسپلی با قابلیت حالت برفی به فونیکس FX برقی اضافه شده است. فعال و غیرفعال کردن امکاناتی همچون ترمزپارک برقی، کنترل پایداری و حتی خاموش کردن کامل خودرو نیز از طریق نمایشگر مرکزی، انجام میگیرد.
با توجه به اینکه فونیکس FX برقی نسبت به نسخه بنزینی، دیرتر وارد بازار میشود، بنابراین انتظارات نیز از امکانات ایمنی و رفاهی این خودرو بیشتر است.
از جمله امکانات جالب FX برقی میتوان به کروز کنترل تطبیقی، 6 کیسه هوای جلو، جانبی جلو و پردهای، سیستم تشخیص خوابآلودگی راننده، کنترل کشش و پایداری، رادار هشدار خروج از خط و حفظ خودرو بین خطوط، رادار نقطه کور، رادار هشدار باز کردن دربهای عقب، ترمز اضطراری، سانروف، کول باکس، دوربین 360 درجه، هدآپ دیسپلی، شارژر وایرلس تلفن همراه، سردکن صندلیهای جلو و گرمکن صندلیهای جلو و عقب همچنین ورود و استارت بدون کلید اشاره کرد.
در ابتدای کار باید اشاره کرد که رانندگی با خودروی تمام برقی نسبت به خودروهای بنزینی، متفاوت است. افرادی که پشت فرمان محصولات برقی نشسته باشند، متوجه رفتار متفاوت این محصولات با خودروهای بنزینی خواهند شد، چرا که تأخیر دریچه گاز، تعویض دندهها و مشکلاتی از این قبیل که در محصولات بنزینی به وفور دیده میشود در خودروهایی با موتور برقی وجود ندارد و از لحظه فشردن پدال گاز، حداکثر توان و گشتاور موتور برقی به سر چرخها منتقل میشود.
در مورد فونیکس FX برقی نیز این موضوع صدق میکند و با فشردن کامل پدال گاز میتوانید در هفت ثانیه از حالت سکون به سرعت 100 کیلومتر در ساعت برسید. پاسخ خودرو به پدال گاز زیر پای راننده بهقدری سریع است که FX برقی در پیست پر پیچ و خم آزادی به سرعت 150 کیلومتر در ساعت هم دست یافت.
این سرعت بالا با عکسالعمل سریع پدال ترمز نیز میتواند در کسری از ثانیه به سرعت صفر کیلومتر در ساعت، باز گردد. البته ناگفته نماند که در سرعتهای بالا، چرخش از پیچهای تند پیست، اندکی ترسناک به نظر میرسید و به راننده حس ناپایداری میداد، اما سیستم کنترل پایداری خودرو به صورت کلی میتوانست به خوبی از عهده خودرو برآید.
برای بازکردن گالری، روی تصاویر کلیک کنید.
دیدگاه شما چیست؟