لوکانو L7 ماموت خودرو در آستانه ورود به بازار قرار دارد که یکی از محصولات شرکت چری به شمار میرود. حال با آغاز همکاری چری و ماموت، این سوال ایجاد میشود که چری به دنبال کاهش انحصار دیگر مونتاژکار داخلی در بازار ایران است؟
لوکانو L7 ماموت خودرو در آستانه ورود به بازار قرار دارد که یکی از محصولات شرکت چری به شمار میرود. حال با آغاز همکاری چری و ماموت، این سوال ایجاد میشود که چری به دنبال کاهش انحصار مدیران خودرو در بازار ایران است؟
به گزارش خودرونویس، گروه خودروسازی ماموت که پیش از این سابقه خوبی در بحث عرضه محصولات کاری-تجاری داشتند، اخیراً به حوزه خودروهای سواری نیز ورود کردهاند و علاوهبر محصولات وارداتی همچون جتا و فولکس واگن ID.4، تصمیم به مونتاژ کراساووری چینی با نام لوکانو L7 گرفته است. اما لوکانو چیست و از کجا آمده است؟
خودرویی که با نام لوکانو L7 در بازار ایران عرضه میشود، در حقیقت همان جیکو جی 7 (Jaeco J7) یکی از زیرمجموعههای شرکت چری است. این خودرو بر پایه پلتفرم T1X چری تولید شده که با برخی محصولات این خودروساز چینی همچون تیگو 8 پرو و فونیکس FX نیز از همین پلتفرم بهره میبرند.
حال به نظر میرسد که چری به دنبال شرکای جدید در بازار ایران است تا انحصار محصولات خود را از دست مدیران خودرو خارج کند، اما باید منتظر ماند و دید که آیا گروه ماموت هم میتواند در بحث خدمات پس از فروش این محصولات، مانند رقیب خود موفق عمل کند یا خیر.
همانند پلتفرم خودرو، در بحث قوای محرکه نیز لوکانو L7 ماموت خودرو، شباهت بسیاری به فونیکس FX دارد. این خودرو از همان پیشرانه 1.6 لیتری TGDI اف ایکس بهره میبرد که حداکثر قدرتی برابر با 197 اسب بخار و 290 نیوتن متر در اختیار راننده قرار میدهد.
این قدرت توسط گیربکس هفت سرعته دو کلاچه تر (7 WDCT) ساخت گتراک آلمان به هر چهار چرخ منتقل میشود. در حقیقت همین سیستم تمام چرخ محرک لوکانو، بزرگترین تفاوت قوای فنی خودروی مذکور با فونیکس FX محسوب میشود. این سیستم قدرت تولیدی را به صورت استاندارد به محور جلو منتقل میکند، اما در زمان نیاز به صورت خودکار، قدرت موتور به هر چهار چرخ منتقل میشود.
بنابراین وجود سیستم AWD روی این خودرو باعث سنگینی بیشتر و همچنین تواناییهای حرکتی ضعیفتر آن نسبت به فونیکس FX میشود. در نتیجه آنطور که به نظر میرسد، احتمالاً تواناییهای حرکتی خودرو، شبیه به تیگو 7 پرومکس باشد.
شتاب صفر تا 100 کیلومتر بر ساعت لوکانو L7 به 8 ثانیه و مصرف سوخت ترکیبی آن هم در هر 100 کیلومتر به 7.4 لیتر میرسد. البته با توجه به استاندارد آلایندگی یورو 6 این خودرو، دستیابی به مصرف ترکیبی 7.4 لیتر با بنزین بیکیفیت داخل کشور کمی دور از انتظار به نظر میرسد.
زمانی که برای اولین بار به لوکانو L7 ماموت خودرو نگاه کنید، میتوانید متوجه طراحی نئوکلاسیک خودرو شوید. در حقیقت ترکیبی از طراحی جعبهای خودروهای دهه 70 و 80 میلادی به همراه المانهای نوآورانه و امروزی در بخش ظاهری لوکانو L7 مشاهده میشود. چری در طراحی این خودرو از همکاری با دو خودروساز بزرگ انگلیسی، یعنی جگوار و لندروور بهره برده و بنابراین در جای جای آن، رگههایی از زبان طراحی لندروور نیز به چشم میخورد.
این خودرو در قسمت جلو به یک جلوپنجره نسبتاً بزرگ مستطیلی به همراه خطوط صاف عمودی مجهز شده که ترکیب آنها با چراغهای LED دی لایت، ظاهری جذاب به این قسمت بخشیده است. چراغهای اصلی لوکانو L7 نیز به سبک خودروهای امروزی در دو طرف پایین سپر به چشم میخورند.
در قسمت جانبی، طرح جعبهای و شبیه به لندروور این خودرو بیشتر احساس میشود. قسمت ابتدایی و انتهایی خودرو به صورت خط عمودی بوده و کمترین خطوط روی بدنه کار شده است تا هرچه بیشتر، احساس زبان طراحی خودروساز انگلیسی را به راننده القا کند. رینگ 19 اینچی قرار گرفته روی این کراساوور چینی هم طراحی سادهای دارد و از شلوغکاری پرهیز کرده است.
با آمدن به سمت پشتی خودرو، طراحی باکسی آن بیشتر جلب توجه میکند. چراغهای پشتی با تبعیت از زبان طراحی خودروهای امروزی، از نوع یکپارچه در نظر گرفته شده و همچنین گرافیک جذاب دی لایت جلو در این قسمت نیز به چشم میخورد که از هماهنگی بسیار خوب طراحی این خودرو در قسمتهای مختلف خبر میدهد.
لوکانو L7 ماموت خودرو دارای 4500 میلیمتر طول، 1865 میلیمتر عرض و 1680 میلیمتر ارتفاع است و وزن خالص آن به 1634 کیلوگرم میرسد.
در کمال ناباوری، داخل لوکانو L7 ماموت خودرو نیز دقیقاً همانند بخش بیرونی از همان طراحی باکسی بهره میبرد. بدون شک میتوان لوکانو را یکی از معدود محصولات چینی نام برد که هماهنگی بسیار خوبی در طراحی قسمت بیرونی و داخلی خودرو مشاهده میشود.
فرم غربیلک فرمان، نمایشگر مرکزی و دستگیره دربها، بیشترین شباهت را به محصولات امروزی لندروور دارند. یک نمایشگر بسیار بزرگ با اندازه 14.8 اینچ برای مالتی مدیا و نمایشگر 10.25 اینچی برای نمایش اطلاعات پشت آمپر طراحی شده است.
بسیاری از تنظیمات مربوط به داخل کابین از همین نمایشگر مرکزی قابل انجام است، اما در بخش کنسول میانی هم دکمههای سردکن و گرمکن صندلیها به همراه تنظیمات سیستم تهویه و انتخاب حالتهای مختلف رانندگی مشاهده میشود. لازم به ذکر است که اهرم تعویض دنده خودرو، طراحی عجیب و متفاوتی دارد که میتواند برای راننده خودرو جذاب باشد.
ماموت خودرو تصمیم دارد کراساوور چینی خود را برای رقابت با محصولات چینی موجود در بازار، خصوصا کراساوورهایی همچون تیگو 7 پرومکس وارد بازار کند. بنابراین باید در بخش آپشنها و امکانات رفاهی نیز، کارنامه درخشانی از خود نشان دهد.
لوکانو L7 ماموت خودرو دارای امکانات ایمنی همچون رادارهای حرکت بین خطوط (LKA و ELK)، کروز کنترل تطبیقی، سیستم هشدار نقاط کور، رادار هشدار برخورد از جلو و عقب، رادار هشدار هنگام باز کردن درب، ترمز اضطراری خودکار، رادار هشدار خروج از پارک و تغییر لاین، رادار کمکی ترافیک (TJA)، کنترل حرکت خودرو در سربالایی و سرازیری است.
همچنین این خودرو به امکانات رفاهی مانند سیستم فرمان صوتی، سانروف پاناروما به همراه سایهبان برقی، دوربین 540 درجه، گرمکن و سردکن صندلیهای جلو و گرمکن صندلیهای عقب و همچنین ورود و استارت بدون کلید مجهز شده است.
همانطور که اشاره شد، کراساوور جدید ماموت خودرو از سیستم تمام چرخ محرک یا AWD استفاده میکند که میتواند به معنی امکان استفاده از آن در آفرود و جادههای صعبالعبور باشد؛ اما آیا لوکانو L7 ماموت خودرو، یک شاسی بلند آفرودی است؟
این خودرو همانند بسیاری دیگر از محصولات چری از شاسی مستقل بهره نمیبرد و با وجود سیستم AWD نیز نمیتوان از آن انتظار حرکات آفرودی سنگین داشت؛ اما به صورت کلی با توجه به همین سیستم و سیستمهای ایمنی نامبرده با وجود شتاب ضعیفتر، توان حرکتی بهتری نسبت به رقبای خود ارائه میدهد.
زمانی که با این خودرو در خیابانهای کشور رانندگی کنید به دلیل طراحی متفاوتی که دارد، توجه همه افراد به شما جلب خواهد شد. علاوهبر این، طراحی باکسی داخل کابین نیز بسیار جذاب بوده و میتواند راضیکننده باشد.
باید در نظر داشت که کراساوور چینی گروه ماموت، هنوز وارد بازار نشده و قیمت دقیق آن نیز مشخص نیست. اما به صورت کلی، لوکانو L7 ماموت خودرو از پلتفرم مشابه با برخی از خودروهای مدیران خودرو بهره میبرد. همچنین به دلیل و وزن بیشتر، شتاب گیری ضعیفتری نسبت به فونیکس FX دارد، اما نرمی خودرو در عبور از موانع مختلف و همچنین هدلینگ آن به لطف سیستمهای ایمنی و سیستم تمام چرخ محرک، بسیار بهتر از رقبای خود خواهد بود.
در نهایت باید توجه داشت که لوکانو برند تازه وارد و زیرمجموعه گروه ماموت بوده که خدمات پس از فروش آن هم برای سراسر کشور در هالهای از ابهام است. بنابراین باید منتظر ماند و دید که این خودرو میتواند به اندازه رقبای مدیران خودرویی از شبکهسازی گسترده و خدمات پس از فروش خوب بهره ببرد یا خیر.
برای بازکردن گالری، روی تصاویر کلیک کنید.
دیدگاه شما چیست؟