تیگو 8 پرو e پلاس جدیدترین محصول برند فونیکس بازوی لاکچری مدیران خودرو بوده و نخستین خودروی پلاگین هیبریدی بوده که در ایران به صورت مونتاژی به بازار عرضه می شود. فونیکس مدتی پیش از تیگو 8 پرو پلاگین هیبریدی پرده برداری کرده بود و به تازگی هم طی چند روزی که این خودرو در اختیار ما بوده به تست و بررسی فونیکس تیگو 8 پرو e پلاس (پلاگین هیبریدی PHEV) پرداختیم که در ادامه ویدیو و جزییات آن را برای شما منتشر کرده ایم.
تیگو 8 پرو e پلاس جدیدترین محصول برند فونیکس بازوی لاکچری مدیران خودرو بوده و نخستین خودروی پلاگین هیبریدی بوده که در ایران به صورت مونتاژی به بازار عرضه می شود. فونیکس مدتی پیش از تیگو 8 پرو پلاگین هیبریدی پرده برداری کرده بود و به تازگی هم طی چند روزی که این خودرو در اختیار ما بوده به تست و بررسی فونیکس تیگو 8 پرو e پلاس (پلاگین هیبریدی PHEV) پرداختیم که در ادامه ویدیو و جزییات آن را برای شما منتشر کرده ایم.
ویدیو تست و بررسی فونیکس تیگو 8 پرو e پلاس (پلاگین هیبریدی PHEV)
به گزارش خودرونویس، فونیکس به عنوان بازوی لوکس مدیران خودرو مدتیست که در راستای شعار لوکس و پایدار گام بر می دارد و کمپین جریان سبز فونیکس را به راه انداخته بود. هدف این برند در آینده عرضه خودروهایی پاک و بدون آلاینده بوده که استارت این مسیر با فونیکس تیگو 8 پرو e پلاس یا همان تیگو 8 پرو PHEV پلاگین هیبریدی خورده است. به عبارت دیگر این برند قصد دارد با عرضه این خودرو، رسما وارد دنیای خودروهای نیو انرژی یا انرژی پاک شود و در آینده قطعا فونیکس محصولات هیبریدی و تمام برقی بیشتری را به بازار ایران عرضه خواهد کرد تا به عنوان طلایه دار خودروهای نیو انرژی شناخته شود.
طراحی ظاهری
فونیکس تیگو 8 پرو e پلاس طراحی ظاهری مشابهی با تیگو 8 پرو مکس در نمای جلو و عقب دارد. یعنی قالب جلوپنجره مشابه با این خودرو طراحی شده و تم چراغ ها نیز با نسخه پرو مکس مشابه است. اما دیفیوزر نصب شده در سپر و خروجی های اگزوز مشابه با تیگو 8 پرو هستند. البته که نباید گول این خروجی های اگزوز را بخورید، چراکه این تنها تیگو 8 بوده که خروجی های اگزوز آن جنبه نمایشی دارند و واقعی نیستند. اگر کمی بیشتر به این خودرو دقت کنید یک تفاوت ظاهری دیگر آشکار می کرد و آن وجود دو درب باک روی بدنه است.
در واقع تیگو 8 پرو e پلاس دارای یک درب برای باک بنزین و یک درب برای پورت شارژ باتری های موتور برقی روی گلگیر جلوست. اگر کمی بنشینید و به زیر خودرو نگاه کنید، پک باتری نصب شده در زیر اتاق و بین صندلی های ردیف اول و و دوم را مشاهده می کنید که چند سانتی متری فاصله کف این خودرو از سطح زمین را کاهش داده است. به دلیل جانمای پک باتری، نحوه جانمایی مسیر خروجی اگزوز نیز تغییر کرده و از نمای جانبی که فونیکس تیگو 8 پرو e پلاس نگاه می کنید لوله های اگزوز مشخص هستند که این برای یک خودروی لوکس و پریمیوم چندان جالب نیست.
داخل کابین تیگو 8 پرو e پلاس پلاگین هیبریدی
تیگو 8 پرو پلاگین هیبریدی کابینی مشابه با نسخه پرو و پرو مکس دارد. اما تفاوت های ریزی هم در آن وجود دارد که در ویدیو تست و بررسی فونیکس تیگو 8 پرو e پلاس به آنها اشاره کرده ایم.
البته یکی از تفاوت های کابین تیگو 8 پرو e پلاس با نسخه های پرو و پرو مکس به شیفتر دنده مربوط می شود. با وجود اینکه شکل و شمایل شیفتر دنده مشابه با نسخه پرو مکس طراحی شده، اما در قسمت جلوی آن یک نورپردازی آبی رنگ لوزی شکل اجرا شده که به پلاگین هیبریدی بودن این خودرو اشاره کرد. جدا از این موارد در کنسول وسط دو کلید برای مد رانندگی EV تمام برقی و همچنین HEV یعنی هیبریدی تعریف شده است. گرافیک نمایشگر پشت فرمان نیز با هدف نشان دادن میزان شارژ باتری های موتور برقی و دیگر اطلاعات مورد نیاز خودروهای پلاگین هیبریدی از قبیل میزان پیمایش با شارژ موجود و … تغییر کرده است. نمایشگر مالتی مدیا هم تغییراتی در زمینه اپلیکیشن ها و کنترلرها داشته است.
مشخصات فنی فونیکس تیگو 8 پرو e پلاس
در ادامه تست و بررسی تیگو 8 پرو e پلاس به مشخصات فنی این خودرو پرداختیم. تیگو 8 پرو پلاگین هیبریدی دارای یک موتور 1.5 لیتری چهار سیلندر توربوشارژ با 156 اسب بخار قدرت و 230 نیوتن متر گشتاور در کنار دو موتور برقی با قدرت 55 کیلووات و 160 نیوتن متر و 70 کیلووات و 155 نیوتن متر است. این سیستم پلاگین هیبریدی در بهترین حالت و در زمانی که شارژ باتری این خودرو فول باشد قادر به تولید 326 اسب بخار قدرت و 510 نیوتن متر گشتاور بوده که به سادگی لقب قدرتمندترین عضو خانواده تیگو 8 را به خود اختصاص می دهد.
وظیفه تامین انرژی موتورهای برقی بر عهده یک پک باتری 19.27 کیلووات ساعتی قرار دارد که با توجه به ساختار الکتریکی 350 ولتی این خودرو قادر است طی 30 تا 40 دقیقه اتصال به شارژر سریع پر شود. در صورت اتصال به شارژر خانگی سطح یک نیز حدود سه تا چهار ساعت با توجه به دمای هوا زمان نیاز است تا باتری فونیکس تیگو 8 پرو پلاگین هیبریدی PHEV فول شارژ شود. این خودرو در حالتی که باتری ها فول شارژ باشند قادر است مسافتی معادل 75 کیلومتر را در حالت تمام برقی و بدون نیاز به موتور بنزینی طی کند. در حالتی هم که باک بنزین 60 لیتری و باتری ها فول شارژ باشند این خودرو می تواند مسافتی معادل 950 کیلومتر را طی کند.
مصرف بنزین تیگو 8 پرو e پلاس در بهترین حالت چیزی معادل 1.55 لیتر در هر 100 کیلومتر بوده و در حالتی که موتور بنزینی فعالیت کند مصرف سوخت این خودرو 6.5 لیتر در هر 100 کیلومتر است. متاسفانه در این خودرو خبری از سیستم انتقال قدرت چهار چرخ محرک نیست و نیروی هر سه موتور به چرخ های جلو منتقل می شوند.
این خودرو به گیربکس DHT سه سرعته مجهز شده که با تمام گیربکس های اتوماتیکی که پیشتر تجربه کرده اید متفاوت است. عملا حس تعویض دنده را تجربه نمی کنید. این گیربکس سه ورودی دارد که شامل یک موتور بنزینی و دو موتور برقیست و نیرو را به چرخ های جلو منتقل می کند.
تست و بررسی تیگو 8 پرو e پلاس پلاگین هیبریدی
روشن شدن خودروهای پلاگین هیبریدی با خودروهای بنزینی تفاوت دارد. خبری از استارت نیست و خودرو کاملا بدون صدا روشن می شود. به دلیل گشتاور لحظه ای موتورهای برقی، هربار که پدال گاز را فشار دهید از شتابگیری اولیه و ثانویه تیگو 8 پرو e پلاس شگفت زده می شوید. البته این شگفتی تا زمانی پابرجاست که باتری ها این خودرو شارژ داشته باشند.
این خودرو یک محصول پلاگین هیبریدی بوده و با خودروهای هیبریدی معمولی که پیشتر در ایران حضور داشتند تفاوت دارد. تفاوت اصلی خودروهای پلاگین هیبریدی با خودروهای هیبریدی، امکان اتصال به برق برای شارژ باتری و بهره گیری از پک باتری بزرگتر و موتور برقی قدرتمندتر در مقایسه با خودروهای هیبریدی معمولی است.
جدا از شتاب و عملکرد خوب تیگو 8 پرو e پلاس یکی از نکاتی که در تست و بررسی این خودرو توجه ما را به خود جلب کرد، بی صدا بودن کابین خودرو بود. در شرایطی که روی مد رانندگی تمام برقی قرار داشتیم، تنها 60 دسیبل صدا وارد کابین می شد و در حالتی که موتور بنزینی و موتورهای برقی به صورت موازی فعالیت می کردند تنها 65 دسیبل صدا وارد کابین می شد که این میزان نفوذ صدا در سرعت بالای 100 کیلومتر بر ساعت بوده که نشان دهنده آرامش بیشتر کابین این خودرو نسبت به خودروهای بنزینی است.
تیگو 8 پرو e پلاس دو مد رانندگی اسپرت و نرمال دارد که مد اسپرت عملکرد بهتری را برای شما رقم می زند و اگر هم قصد شارژ باتری های موتور برقی را با موتور بنزینی داشته باشید، در مد اسپرت به دلیل فعالیت موتور با دور بالاتر، روند شارژ شدن سریع تر می شود. خودروهای پلاگین هیبریدی حتی تیگو 8 پرو e پلاس برای رانندگی درون شهری مناسب تر از مسیرهای بین شهری هستند.
در صورت پیمایش های درون شهری می توانید با این خودرو تنها در مد رانندگی تمام برقی حرکت کنید و هنگام رسیدن به مقصد به وسیله شارژر همراهی که در اختیار دارید، خودرو را شارژ کنید. این شارژر آنبرد قادر است طی حدود 4 ساعت باتری خودرو را فول شارژ کند که البته این زمان شارژ بسته به دمای هوا و همچنین سیم ارت ساختمان می تواند متفاوت باشد. از خودروی 326 اسب بخاری با 510 نیوتن متر گشتاور، توقع شتابگیری خیره کننده ای می رود. طبق ادعای فونیکس این خودرو در بهترین حالت قادر است طی 7.6 ثانیه از حالت سکون به مرز 100 کیلومتر بر ساعت دست یابد. اما در نظر داشته باشید که با افت میزان شارژ باتری موتورهای برقی، عملکرد و توان این خودرو هم افت می کند.
ما شتاب صفر تا 100 تیگو 8 پرو e پلاس را با دستگاه درگی اندازه گیری کردیم که با بنزین معمولی در باک و دو سرنشین داخل خودرو و در حالتی که باتری تنها 40 درصد شارژ داشت، موفق به ثبت تایم 8.8 ثانیه ای شدیم.
موتورهای برقی این خودرو به حدی قدرتمند هستند که در صورت خاموش بودن موتور بنزینی هیچ کمبود توان و گشتاوری را احساس نخواهید کرد. در مسیر اتوبانی در حالتی که موتور بنزینی خاموش بود و خودرو در حالت تمام برقی قرار داشت، توانستیم تا 135 کیلومتر بر ساعت هم با موتور برقی طی کند. در این حالت چون خودرو هیچ صدایی ندارد، شاید برای تردد های درون شهری خطرناک باشد و عابرین پیاده متوجه حضور خودرو نشوند. به همین جهت صدای هشداری از خودرو در مسیرهای درون شهری پخش می شود تا عابرین پیاده از حضور خودرو مطلع شوند. در حالتی خودرو در حالت هیبریدی قرار داشته باشد، بر اساس سرعت، میزان فشار پدال گاز و شیب مسیر خودرو به صورت هوشمند میزان استفاده از موتورهای برقی و بنزینی را تنظیم می کند.
فونیکس تیگو 8 پرو e پلاس در مسیرهای درون شهری در بیشتر مواقع با اتکا به موتورهای برقی خود حرکت می کند و تنها در شرایطی که نیازی به توان بیشتر یا پشتیبانی یا شارژ باتری موتورهای برقی باشد، موتور بنزینی استارت می خورد. این موضوع سبب شده تا استفاده از چنین خودروهایی میزان آلایندگی داخل شهری را کاهش دهد و در مسیرهای بین شهری نیز مصرف سوخت کمتری نسبت به خودروهای بنزینی معمولی دارند. در نمایشگر مالتی مدیا این خودرو یک بخشی به نام هیبرید پاور یا قدرت پیوندی وجود داشت. در این منو شما می توانید وضعیت موتور بنزینی و برقی را به صورت موشن گرافی مشاهده کنید. همچنین در صورت فعال کردن مد حفظ باتری، می توانید سناریو استفاده از موتور بنزینی و برقی را تنظیم کنید. در این مد می توانید انتخاب کنید که سطح انرژی باتری ها بین 20 تا 70 درصد پایدار بماند. دو مد دیگر هم برای این خودرو تعبیه شده که یکی مد اتوماتیک و دیگر مد اولیه است.
تیگو 8 پرو e پلاس (پلاگین هیبریدی) در حالت تمام برقی در مسیرهای درون شهری مسافت بیشتری را نسبت به مسیرهای بین شهری طی می کند. در واقع مصرف سوخت این خودرو در مسیرهای درون شهری نسبت به مسیرهای بین شهری کمتر است. به عنوان مثال در حالتی که باتری این خودرو برای پیمایش 27 کیلومتر مسافت شارژ داشت، در مسیر بزرگراهی و با سرعت حدودا 90 تا 100 کیلومتر بر ساعت توانست تنها 20 کیلومتر را طی کند. این در حالیست که در مسیرهای درون شهری این خودرو یقینا می توانست مسافت بیشتری را طی کند.
نحوه شارژ تیگو 8 پرو پلاگین هیبریدی (e پلاس)
فونیکس به همراه تیگو 8 پرو e پلاس یک شارژر همراه هم به مشتریان خود می دهد. با این شارژر همراه می توانید در منزل، محل کار یا هرجایی که پریز برق داشتید این خودرو را به شارژ بزنید و باتری ها را شارژ کنید. پورت شارژ این خودرو از نوع CCS تایپ 2 بوده و در جایگاه های شارژی که داخل شهر نیز تعبیه شده می توانید این خودرو را شارژ کنید. ضمن اینکه فونیکس پارکینگ های VIP برای این خودرو در سطح شهرهای مختلف از جمله تهران تعبیه کرده که در برخی از آنها شارژر هم نصب می کند.
امکانات ایمنی و رفاهی
تیگو 8 پرو e پلاس در بخش امکانات ایمنی و رفاهی تقریبا مشابه با نسخه پرو مکس ظاهر شده است. این خودرو در زمینه تجهیزات ایمنی دارای شش کیسه ایمنی هوا، سیستم ترمز ضد قفل، توزیع الکترونیکی نیروی ترمز، اتوهلد، سیستم کنترل پایداری الکترونیکی خودرو، کنترل کشش، کمکی شروع حرکت در سربالایی، کنترل خودرو در سرازیری، هشدار خروج از خط، تابلو خوان مسیر، کمکی حفظ خودرو بین خطوط، کروز کنترل تطبیقی، هشدار برخورد از جلو، هشدار ترافیک در عقب، رادار نقطه کور، دوربین دید 360 درجه، سیستم ترمز اضطراری خودکار، کمکی رانندگی در ترافیک، قابلیت رانندگی نیمه خودران سطح 2 پلاس، سنسور نور، سنسور باران، هشدار خستگی راننده پس از رانندگی طولانی و … است.
امکانات رفاهی تیگو 8 پرو e پلاس هم شامل دو نمایشگر 12.3 اینچی دیجیتالی روی داشبورد، فرمان برقی با کلیدهای کنترلی، نورپردازی داخل کابین، صندلی برقی راننده و سرنشین جلو، گرمکن و سردکن صندلی های جلو، گرمکن فرمان، گرمکن صندلی های ردیف دوم، سانروف پانورامیک، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک دوکاناله با سه خروجی، درب برقی صندوق عقب با سنسور کلید، سیستم صوتی سونی، شیفتر دنده برقی، شارژر بدون سیم تلفن همراه، کول باکس، قابلیت حرکت ریلی صندلی های ردیف دوم با قابلیت تنظیم زاویه پشتی و … است.
قیمت و رقبا
قیمت فونیکس تیگو 8 پرو e پلاس درب کارخانه به تازگی دو میلیارد و 519 میلیون تومان اعلام شده که این بدون درنظر گرفتن هزینه های مربوط به شماره گذاری، بیمه و … است. تیگو 8 پرو پلاگین هیبریدی هیچ رقیبی اکنون در میان خودروهای مونتاژی ندارد. اما از بین وارداتی ها خودروی دانگ فنگ فنگون E5 بهمن موتور رقیب مستقیم آن محسوب می شود و در گذشته نیز میتسوبیشی اوتلندر پلاگین هیبریدی به صورت محدود عرضه شده بود که به نوعی رقیب این خودرو محسوب می شود.
چرا باید تیگو 8 پرو پلاگین هیبریدی بخریم؟
اگر دنبال آفرود و بیراهه نوردی هستید، این خودرو مناسب شما نیست و سراغ نسخه پرو مکس بروید. اما اگر دنبال آرامش بیشتر در کابین، مصرف سوخت کمتر و آلایندگی کمتر و در عین حال پرفورمنس بالا هستید، تیگو 8 پرو e پلاس بهترین گزینه ممکن برای خرید در حال حاضر است. این خودرو ضمن پرفورمنس بالا و مصرف سوخت کمتر از دیگر خودروهای هم کلاس، امکانات ایمنی و رفاهی کاملی را هم به شما ارائه می دهد.
دیدگاه شما چیست؟