اخبار خودرو ایران
آلایندگی کمتر در کنار عملکرد بهتر

خودروهای پلاگین هیبریدی PHEV بهترین راه برای تغییر سلیقه مشتریان

یکشنبه - ۴ تیر ۱۴۰۲
خواندن 6 دقیقه
خودروهای پلاگین هیبریدی PHEV

خودروهای پلاگین هیبریدی PHEV را می توان بهترین وسیله نقلیه برای تغییر سلیقه مشتریان از استفاده خودروهای احتراق داخلی به استفاده از خودروهای پاک و برقی دانست. این خودروها ضمن اینکه آلایندگی به مراتب پایین تری نسبت به خودروهای بنزینی و دیزلی دارند، اما همچنان حس سواری یک خودروی درونسوز را به راننده منتقل می کنند.

به گزارش خودرونویس، پیش از اینکه به تکنولوژی خودروهای پلاگین هیبریدی بپردازیم، قصد داریم که انواع خودروهای نیو انرژی را به صورت مختصر توضیح دهیم. نخستین گام خودروسازان دنیا برای ورود به دنیای خودروهای پاک؛ طراحی و تولید خودروهای هیبریدی معمولی یعنی HEV بود.

 

خودروی هیبریدی HEV چیست؟

یک وسیله نقلیه هیبریدی یا دوگانه معمولی (HEV) از ترکیبِ یک پیشرانه بنزینی و موتورهای الکتریکی برای حرکت کردن استفاده می‌کند. این خودروها با استفاده از برق تنها مسافت اندکی را طی خواهند کرد؛ اما به طور کلی برای تأمین نیروی بیشتر، نیازمند موتورهای احتراق داخلی هستند. انرژی پیشرانه هیبریدی و بسته‌های باتری نسبتاً کوچک آن توسط پیشرانه بنزینی و یا تبدیل نیروی حرکتی حاصل از ترمز گرفتن و جنبش خودرو تأمین می‌شود. در واقع یک خودروی هیبریدی خودش را شارژ می‌کند؛ چون تمام برق مورد نیازش را تأمین خواهد کرد.

هوندا اینسایت اولین اتومبیل هیبریدی فروخته شده در بازار ایالات متحده آمریکا بود. البته اکثر مردم با شنیدن اصطلاح اتومبیل‌های هیبریدی به یاد تویوتا پریوس افتاده و افتخارات اینسایت را به پای پریوس می‌نویسند. در حال حاضر چند نوع اتومبیل هیبریدی در بازار وجود دارد. یک هیبریدی کامل مانند تویوتا پریوس ۲۰۲۱ و یا فورد F-150 هیبریدی قادر به استفاده از انرژی برق برای پیمایش مسافت‌ های کوتاه است. موتور و یا موتورهای الکتریکی در اتومبیل‌های هیبریدی، قادر هستند که انرژی خود را در مواقع مورد نیاز به کار گرفته و قدرتِ  جنبشی اتومبیل را تقویت کنند.

خودروهای پلاگین هیبریدی PHEV

در این رابطه ممکن است که شما نام‌های هیبریدی سری و یا هیبریدی موازی را شنیده باشید. نام‌های مزبور فقط به نحوه ارسال نیرو به چرخ‌ها و اینکه آیا موتور یا موتورها توان کارکردِ مستقل دارند یا خیر اشاره داشته و یک تمایز مهم و قابل توجه برای خریداران اتومبیل‌های هیبریدی نیستند. یک اتومبیل هیبریدی ملایم یا mild-hybrid از یک پیشرانۀ الکتریکی و باتری‌های کوچکی استفاده کرده و به تنهایی قادر به حرکت دادن اتومبیل نیست. سیستم مزبور در اتومبیل‌هایی مانند مدل 2021 رم eTorque  1500 کمی به افزایش قدرت، بهبود عملکرد و کاهش مصرف سوخت کمک می‌کند. همه هیبریدی‌های فروخته شده در ایالات متحده آمریکا از بنزین به عنوان سوخت اصلی استفاده کرده و امروزه به طور کلی در آمریکا خودروهای هیبریدیِ مجهز به پیشرانه‌های دیزلی وجود ندارند.

خودروهای پلاگین هیبریدی PHEV

خودروی پلاگین هیبریدی PHEV چیست؟

خودروهای پلاگین هیبرید PHEV بهترین راه حل صنعت خودروسازی برای تغییر سلیقه مشتریان از استفاده خودروهای درونسوز به خودروهای الکتریکی است. این خودرو ضمن اینکه آلایندگی به مراتب پایینتری را به ارمغان می آورند، ولی همچنان حس سواری یک خودروی درونسوز را نیز به راننده منتقل می کنند. البته که بسته به سگمنت و نوع خودرو، ست آپ و تنظیمات موتورهای برقی و بنزینی در یک سیستم پلاگین هیبریدی می تواند با هدف بهبود عملکرد یا بهبود آلایندگی صورت بگیرد. یک وسیله نقلیه پلاگین هیبریدی (PHEV) خودرویی بنزینی و الکتریکی است که توانایی شارژ باتری‌های خود را با استفاده از یک منبع الکتریکی خارجی، مانند پریزهای برق خانگی، ایستگاه‌های شارژ خانگی و یا ایستگاه شارژ عمومی دارد.

از آنجا که باتری به کاربُردِ شده در اتومبیل‌های پلاگین هیبریدی بسیار بزرگتر از خودروهای هیبریدی است؛ این اتومبیل‌ها قادر خواهند بود که مسافت بیشتری را با استفاده از انرژی برق طی کنند. بسته به نوع وسیله نقلیه، آنها از۲۴۰۰ متر تا بیش از 50 کیلومتر را می‌توانند با استفادۀ خالص از انرژی الکتریسته طی کرده و هنگامی که میزان شارژ باتری آنها کاهش یابد، به شکل خودکار از پیشرانۀ احتراقی استفاده شده و در عین حال از مازاد انرژی موتور احتراقی و یا انرژی حرکتی ترمز و… برای شارژ مجدد باتری‌ها استفاده می‌شود. البته که امروزه با پیشرفت تکنولوژی باتری و همچنین افزایش ظرفیت باتری های نصب شده روی خودروهای پلاگین هیبرید، برخی از آنها قادر هستند که در حالت تمام برقی مسافتی در حدود 70 کیلومتر و حتی بیشتر را هم طی کنند که کاملا برای ترددهای روزانه درون شهری مناسب است. به عبارت دیگر شما در داخل شهر می توانید کاملا بی نیاز از موتور بنزینی خودرو حرکت کنید و صرفا در مبدا یا مقصد خودرو را به شارژ متصل کنید.

سازندگان خودروهای مجهز به فناوری پلاگین هیبریدی اهداف مختلفی را دنبال می‌کنند. در سال ۲۰۲۱ خودروی تویوتا پریوس پرایم به منظور تأمین انرژی خود و کاهش مصرف سوخت از سیستم پلاگین هیبریدی استفاده کرده و خودرویی مانند پورشه مدل ۲۰۲۱ پورشه پانامرا E-Hybrid نیز با استفاده از سیستم پلاگین هیبریدی توانی معادل 134 اسب‌بخار را در کنار پیشرانه توئین توربو V6 پورشه تأمین می‌کند. مدل 2021 مینی ون کرایسلر پاسیفیکا، مدل ۲۰۲۱ تویوتا راو۴ پرایم، مدل ۲۰۲۱ لینکلن اویاتور گرند تورینگ و جیپ رانگلر 4xe  از جمله اتومبیل‌های پلاگین هیبریدی هستند.

خودروهای پلاگین هیبریدی PHEV

خودروهای پلاگین هیبریدی در ایران

متاسفانه در بازار ایران خودروهای هیبریدی و پلاگین هیبریدی حضور بسیار محدودی داشته اند. سالها قبل خودروهایی همچون تویوتا کمری، تویوتا پریوس، هیوندای سوناتا، لکسوس NX و مواردی دیگر با پیشرانه هیبریدی معمولی وارد ایران شدند. اما در خصوص خودروی پلاگین هیبریدی هیچ حضور قدرتمندی را شاهد نبودیم. تنها میتسوبیشی اوتلندر پلاگین هیبرید در تعداد محدودی قبل از تحریم ها به بازار ایران عرضه شد که اگر خوش شانس باشید بتوانید در سال یک دستگاه از این خودرو را در خیابان مشاهده کنید.

اما به تازگی زمزمه هایی از عرضه یک خودروی پلاگین هیبریدی PHEV به بازار ایران شنیده شده است. فونیکس که بازوی لاکچری مدیران خودرو محسوب می شود، به تازگی شعار جدیدی موسوم به لوکس و پایدار را سرلوحه کار خود کرده است. این برند ضمن اینکه قصد عرضه خودروهای لوکس و پریمیوم را به بازار ایران دارد، قصد دارد محصولاتی نیو انرژی و پاک را نیز عرضه کند. نخستین گام فونیکس برای عرضه خودروی پاک و پلاگین هیبرید، کراس اوور تیگو 8 پرو e پلاس بوده که در واقع همان تیگو 8 پرو پلاگین هیبرید است. به زودی خبرهای بیشتری از این خودرو برایتان منتشر خواهیم کرد.

5 از 1 رای

دیدگاه شما چیست؟