پس از ماه ها انتشار تیزر، سرانجام مرسدس بنز ویژن EQXX کانسپت به عنوان نوک پیکان تکنولوژی این برند آلمانی و شاهکاری از صنعت خودروسازی رونمایی شد. لازم به ذکر است که نسخه تولیدی این خودرو نیز در دست توسعه است.
به گزارش خودرونویس، طراحی بهینه و مهندسی فوق پیشرانه مرسدس ویژن EQXX باعث شده تا این خودروی الکتریکی قادر باشد در حالت شارژ کامل بیشینه مسافتی معادل 1000 کیلومتر را طی کند. بدین ترتیب با یک بار شارژ باتری ها می توان از برلین در آلمان به پاریس در فرانسه رسید؛ بدون اینکه نیازی به شارژ دوباره باشد. مرسدس تخمین زده که عمده مشتریان شاید ماهی دو الی سه بار این سدان الکتریکی را شارژ کامل کنند که این به لطف بهینه بودن و قابلیت پیمایش بسیار بالا حاصل شده است.
مشخصات ماشین مرسدس بنز EQXX
مرسدس در حال حاضر صحبتی در خصوص ظرفیت باتری های EQXX نکرده و تنها اظهار داشته که ظرفیتی کمتر از 100 کیلووات ساعت دارند. ولی اطلاعات جالبی در خصوص باتری های این خودرو منتشر کرده؛ به عنوان مثال مرسدس بیان داشته که باتری های EQXX حدود 50 درصد حجم کمتری نسبت به باتری های مرسدس EQS دارند و 30 درصد نیز سبکتر شده اند. بیشینه ولتاژ باتری ها نیز 900 ولت اعلام شده است. باتری ها و فریم طراحی شده برای آنها روی هم رفته وزنی معادل 495 کیلوگرم دارند.
قلب تپنده این خودرو از یک موتور الکتریکی تشکیل شده که قادر به تولید 201 اسب بخار قدرت است. مرسدس ادعا کرده که این پیشرانه بسیار بهینه بوده و 95 درصد نیروی آن به چرخ ها منتقل می شود. روی سقف این خودرو یک پنل خورشیدی با 117 سلول طراحی شده و این خودرو با انرژی جذب شده توسط آن بسیاری از سیستم های الکتریکی جانبی مانند تهویه مطبوع، چراغ ها و سیستم مالتی مدیا و سرگرمی را تغذیه می کند. برای جذب انرژی دریافت شده توسط این پنل خورشیدی، یک باتری لیتیوم آهن فسفات جداگانه برای این خودرو تعبیه شده. در شرایط ایده آل این تکنولوژی باعث افزایش مسافت قابل پیمایش EQXX به اندازه 25 کیلومتر شده است.
شاید با نگاه کردن به این تصاویر متوجه نشوید، ولی مرسدس EQXX به معنای واقعی خودرویی کوچک و کامپکت است. این سدان الکتریکی دارای طولی معادل 463 سانتی متر و فاصله بین دو محوری معادل 280 سانتی متر است. جهت مقایسه بیان می کنیم که مرسدس بنز C کلاس دارای طولی معادل 475 سانتی متر و فاصله بین دو محوری معادل 286.5 سانتی متر است. همچنین مرسدس EQXX در مقایسه با سایر خودروهای الکتریکی وزن بسیار کمی دارد. این خودرو تنها 1750 کیلوگرم است که مقداری نسبت به مرسدس بنز C300 سدان با وزن 1675 کیلوگرمی سنگین تر است.
یکی از دلایل بهینه بودن مرسدس بنز EQXX آیرودینامیک خیره کننده آن بوده که هوا را در حین حرکت می شکافد؛ این خودرو ضریب مقاومت هوایی معادل 0.18 دارد. بدنه طراحی صاف و قطره اشک گونه ای داشته که از خط سقف تا قسمت انتهایی امتداد می یابد. طراحی قسمت جلویی این خودرو از محصولاتی مانند اسمارت نیز ارتفاع کمتری دارد.
مرسدس تکنولوژی های زیادی را در این خودرو به کار گرفته تا در مقابل جریان هوا مقاومت کمتری داشته باشد. به عنوان مثال وجود بالشتک های هوا در سپرها و جلوی چرخ ها باعث بهبود آیرودینامیک و جریان عبوری هوا در قسمت های کناری خودرو می شوند. همچنین کرکره هایی به منظور خنک کنندگی در پروفیل جلو طراحی شده اند که تنها زمانی که نیاز باشد، باز می شوند. در قسمت عقب هم یک دیفیوزر در سرعت های بالا بیرون می آید؛ ولی زمانی که به آن نیاز نباشد به صورت یکپارچه درون سپر قرار می گیرد.
لاستیک های این سدان الکتریکی دارای مقاومت بسیار کمی در مقابل چرخیدن هستند که با همکاری بریجستون توسعه یافته اند. دیواره های این لاستیک ها نیز دارای طراحی آیرودینامیکی هستند.
داخل مرسدس بنز EQXX
درون کابین مرسدس بنز EQXX یک صفحه نمایش بسیار بزرگ با عرض 120.6 سانتی متر نصب شده که کاملا بین دو ستون جلویی این خودرو را پر کرده است. این نمایشگر دارای رزولوشن 8k بوده و به صورت یکپارچه از سیستم رهیاب با گرافیک سه بعدی نیز پشتیبانی می کند که می تواند فضای شهری را با دید ماهواره ای و از ارتفاع 10 متری به تصویر بکشد.
در طراحی کابین مرسدس EQXX از مواد پایدار و دوست دار محیط زیست استفاده شده است. این مواد شامل پارچه تشکیل شده از الیاف ابریشمی بیو استیل، چرم گیاهی که از قارچ تولید شده، چرم مصنوعی که از الیاف کاکتوس پودر شده پدید آمده و فرش های طراحی شده از چوب بامبو است. مرسدس بنز در خصوص زمان عرضه این سدان الکتریکی هنوز مطلبی را بیان نکرده است.
دیدگاه شما چیست؟