روز گذشته رییس و اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی و معاون امور صنایع وزارت صمت از نمایشگاه ساخت داخل قطعات و مجموعه های محصولات ایران خودرو بازدید کردند.
به گزارش خودرونویس، در این نمایشگاه قطعاتی که در جریان برگزاری میزهای خودکفایی وزارت صمت به خودکفایی رسیده به نمایش درآمده است. در مجموع ۶۹ پروژه با مشارکت ۵۹ سازنده با کاهش ارزبری ۱۶۷ میلیون یورو در برنامه خودکفایی ایران خودرو قرار گرفته است که تاکنون ۶۳ قطعه در قالب ۳۲ پروژه به تولید انبوه رسیده و ۷۰ قطعه نیز در قالب ۳۷ پروژه در جریان داخلی سازی قرار دارد.
در بخش دیگری از این نمایشگاه قطعات داخلی سازی شده محصول پروژه K۱۳۲ که به همت سازندگان توانمند داخلی به تولید رسیده در معرض دید قرار گرفته است.
در مجموع ۸۴۸ قطعه محصول پروژه K۱۳۲ با همکاری ۱۳۹ سازنده در پنج مگاماژول قوای محرکه و سیستم های جانبی، تزیینات داخلی و خارجی، بدنه و مکانیزم ها، الکتریکال و الکترونیک و شاسی داخلی سازی شده است.
توانایی های ایران خودرو در طراحی و تولید موتور و قوای محرکه با نمایش چند نمونه از موتورهای طراحی شده نیز در این نمایشگاه در معرض دید قرار گرفته است.
گفتنی است، در این بازدید نمایندگان انجمن های قطعه سازی نیز حضور داشتند.
معاون امور صنایع وزارت صمت :ایران خودرو گام های خوبی در توسعه محصول برداشته است
معاون امور صنایع وزارت صمت در بازدید از ایران خودرو گفت: این خودروساز در حوزه توسعه تامین و ساخت داخل و هم در خصوص طراحی و تکوین محصولات گام های خوبی برداشته است و سعی کرده با نوآوری بر روی پلتفرم های موجود خود و یا بهبودهایی که بر روی محصولات خود انجام می دهد، محصولات متنوع و با کیفیت بهتری را به بازار عرضه کند و این بسیار ارزشمند است.
صادق نیارکی، اظهار داشت: ایران خودرو توانسته که با افزایش تولید و کیفیت محصولات، و با شتاب مناسب، تعهدات معوق و خودروهای کسری دار خود را نسبت به مدت زمان مشابه در سال گذشته کاهش دهد و مجموع این حرکت ها سبب عرضه بیش تر خودرو به بازار شده است.
وی با اشاره به اهتمام بالای مجموعه ایران خودرو برای ساخت داخل و خودکفایی محصولات افزود: باید توانمندی تولید خودرو از زمینه دانش فنی و بومی گرفته تا توان فنی مهندسی خودروسازان و قطعه سازان داخلی و تمامی زیر مجموعه های آن به بالاترین میزان افزایش پیدا کند.
معاون امور صنایع وزارت صمت نقش طرح های فروش فوق العاده و پیش فروش های صورت گرفته از سوی ایران خودرو را در تنظیم بازار موثر دانست و گفت: طبق مصوبه کمیته خودرو باید 60 درصد تولید به تعهدات جاری و معوق اختصاص یابد و 40 درصد مابقی می تواند در قالب طرح های فروش فوق العاده، پیش فروش های سالانه و مشارکت در تولید به کار گرفته شود. بر اساس این مصوبه که از اردیبهشت امسال به اجرا درآمد خودروسازان داخلی از جمله ایران خودرو به طور متناوب طرح های فروش متنوعی را به اجرا درآوردند که با دنبال کردن این طرح ها و ادامه روند افزایش تولید، افزون بر این که می توانند تعهدات خود را به خوبی مدیریت کنند یقینا بازار به سمت متعادل شدن نیز حرکت خواهد کرد.
نیارکی افزود: در شرایط سخت تحریم های ظالمانه علیه کشور و مردم عزیزمان و در این جنگ نابرابر اقتصادی کاری که خودروسازان داخلی انجام می دهند، جهاد اکبر است و این دستاورد بزرگی برای مجموع سیاست گذاران صنعت خودرو و حامیان این صنعت و ایران خودرو است که توانسته اند شرایط خود را به سامان کنند.
مقیمی: از مرز تولید ۱۷۲ هزار دستگاه خودرو عبور کردیم
مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو گفت: این خودروساز در شرایط فعلی و علیرغم محدودیت های موجود، توانسته از ابتدای امسال تا نیمه مردادماه، تیراژ تولید را نسبت به مدت مشابه سال گذشته با ۳۶ درصد افزایش از مرز ۱۷۲ هزار دستگاه خودرو عبور دهد.
فرشاد مقیمی در نشست با رییس و اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی و معاون امور صنایع وزارت صمت، افزود: رشد ۳۰ درصدی تحویل خودرو به مشتریان نیز از اقدامات اخیر ایران خودرو است. تحویل زودهنگام و پیش از موعد خودروهای به فروش رفته در برنامه فروش فوق العاده که در عید سعید فطر اجرا شد نیز دستاورد مهمی در افزایش عرضه به بازار و تامین خواست مشتریان بوده است. درحال حاضر تعهدات معوقه از بیش از ۲۰۰ هزار دستگاه به ۵۱ هزار دستگاه رسیده که ظرف یک ماه آینده آنها را نیز به روز خواهیم کرد.
وی با بیان این که در سال گذشته هزار میلیارد تومان کاهش هزینه را رقم زده ایم، افزود: بیش از دوهزار میلیارد تومان بودجه حاصل از فروش اموال و دارایی های غیرمولد را در بخش توسعه محصول سرمایه گذاری کرده ایم. واگذاری پنج هزار میلیارد تومان دیگر از این اموال را در دستور کار قرار داده ایم.
مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو گفت: با اقداماتی که در حوزه ساخت داخل و خودکفایی انجام داده ایم، توانسته ایم با ساخت داخل، بیش از ۵۰ قطعه ای که قبلا از طریق واردات تامین می شد، بیش از ۵۰ میلیون دلار از ارزبری تولید را کاهش دهیم و برای کاهش ۳۰۰ میلیون دلاری دیگر نیز برنامه ریزی کرده ایم.
وی ضمن تاکید بر توسعه متوازن صنایع و ابعاد مختلف آن تصریح کرد: در تولید برخی از قطعات خودکفا شده ایم، اما در تامین مواد اولیه با مشکل مواجه هستیم و باید آن را از منابع خارجی تامین کنیم و ساخت داخل مواد اولیه نیز در دستور کار قرار گیرد.
مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو با اشاره به اهمیت صنعت خودروی ایران و تاثیر آن در شاخص های کلان اقتصادی از جمله اشتغال، فروش، تولید و مصارف واسطه ای گفت: خودروسازی صنعت پیشران کشور است که با رونق آن بیش از ۶۰ صنعت دیگر به حرکت درمی آید. اگر نیاز بازار خودروی کشور از طریق واردات تامین می شد سالانه ناچار به خروج بیش از ۱۵ میلیارد دلار ارز از کشور بودیم.
وی با اشاره به برنامه های توسعه ای در حوزه موتور و قوای محرکه، از رونمایی موتور سه سیلندر در بهمن ماه امسال خبر داد و گفت: تولید انبوه گیربکس شش سرعته را در شهریورماه امسال جشن خواهیم گرفت.
مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو به تشریح چالش های مختلف پیش روی صنعت خودرو کشور پرداخت و گفت: وقتی آمریکا صنعت خودرو را هدف قرار داده و تحریم را از این بخش آغاز کرده باید دست به دست هم بدهیم تا پرچم تولید در این صنعت را برافراشته نگه داریم.
وی بر رفع مشکلات و موانع تولید در شرایط نوسانات اقتصادی و چالش های دیگر مانند تامین نقدینگی تاکید کرد.
مقیمی گفت: صنعت خودرو در مسیری درحال حرکت است که فعالیت آن به عنوان پیشران اقتصاد کشور، صرفه جویی ارزی و حفظ اشتغال را به دنبال خواهد داشت.
وی در پایان تصریح کرد: در صنعت خودروی کشور و قطعه سازی، همکاری با شرکت های دانش بنیان را برای داخلی سازی و خودکفایی آغاز کرده ایم که با حمایت های لازم، اهداف تعیین شده که مورد تاکید مقام معظم رهبری است، محقق خواهد شد.
باید موانع را برطرف کنیم تا خودروسازی افتخارآفرین باشد
عزت الله اکبری رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست، ضمن قدردانی از تلاش های مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو گفت: فضای موجود در مجلس، فضای پیشرفت و کمک به پیشرفت است.
وی تصریح کرد: همانطور که مدیران و جوانان در بخش هایی مانند نانو، هسته ای، صنایع بنیادی و… توانسته اند قله ها را فتح کنند، در خودروسازی هم این امکان وجود دارد، باید موانع را برطرف کنیم تا خودروسازی هم افتخارآفرین باشد.
اکبری با بیان این که قطعه سازان و شرکت های دانش بنیان توانایی تولید هر قطعه مورد نیاز را دارند. باید حوزه خودرو با دانشگاهیان متحد شده و از شرکت های دانش بنیان طلب همکاری کنند.
وی افزود: باور ما این است که تحریم ها تهدید نبوده بلکه فرصتی بوده و دست اندرکاران ساخت خودرو نیز می توانند از آن فرصت بسازند، در شرایطی که دولت بستر را فراهم و مجلس هم از آن حمایت کند و می کند.
اکبری در پایان اعلام کرد: کمیسیون صنایع و معادن مجلس در فرصت های آینده با دعوت از مدیرعامل ایران خودرو درباره راهکارها و حمایت از این صنعت و رفع موانع تولید هم اندیشی خواهد کرد.
گفتنی است، رییس و اعضای کمیسیون نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی در بازدید سه ساعته، در خطوط تولید پرس، مونتاژ و بدنه سازی، مرکز تحقیقات و نمایشگاه خودکفایی محصولات ایران خودرو حضور یافتند تا از نزدیک شاهد فعالیت ها، دستاوردها و برنامه های این خودروساز باشند.
نمایندگان مجلس همچنین به مقام شهید گمنام تدفین شده در ایران خودرو، ادای احترام کردند.
معاون امور صنایع وزارت صمت، مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو و دبیران و مدیران انجمن های قطعه سازی کشور در این بازدید، رییس و اعضای کمیسیون صنایع و معادن را همراهی می کردند.
دیدگاه شما چیست؟