مسئولیت خودروسازان در قبال جان عابران پیاده، تلاش طراحان را در زمینه بررسی و بهبود نقاط سخت و آسيب زننده جلوی خودرو در پی داشته است. این تلاشها به اعمال برخی تغییرات در قسمت بهبود طراحي و عملكرد درب موتور، سپر و قطعات پشت آن، شیشه جلو، طراحی جدید سپر و حتی نصب كیسه هوا بر روی خودرو منجر شده است. بیشتر تصادفات عابران پیاده با خودرو هنگامی صورت میپذیرد كه خودرو در حال حركت به سمت جلوست. در چنین حالتی خودروی در حال حركت به عابر ایستاده یا در حال حركت ضربه وارد میكند و در ادامه عابر به زمین میافتد. پس در واقع عابر پیاده در تصادفات دو بار ضربه میخورد، یك بار توسط خودرو و یك بار توسط زمین. بیشترین صدمات جانی در مرحله برخورد خودرو با عابر صورت میپذیرد، لذا بیشترین تمهیدات و بررسیها در این مرحله صورت میپذیرد.
به گزارش خودرونویس، آزمون ايمني عابر پياده (Pedestrian Safety) شبيه سازي تصادف خودرو با عابر پياده است كه بر اساس استاندارد اروپايي ECE R127 انجام مي شود. اين آزمون داراي دو بخش اصلي “برخورد سر با درب موتور” و “برخورد پا با سپر” است.
در این راستا گروه صنعتی ایران خودرو و معاونت تحقیقات، طراحی و تکوین محصول گام های اساسی و بی بدیلی را در این حوزه در سال 1401 برداشته است که به نوع خود در صنعت خودروی کشور رکوردی بی سابقه به شمار می رود.
شایان ذکر است که استاندارد ایمنی عابر پیادهECE –R127 از استانداردهای روز اروپا و یکی از الزامات ورود به بازار این کشورها به شمار می رود و این آزمونها در مراکز تست معتبر اروپایی مانند اسپانیا و آلمان، منطبق با استانداردهای روز بین المللی و با حضور بازرسان و نمایندگان قانونی مراجع صدور تاییدیه اروپایی ایمارک (E-mark) انجام می شود.
اولین محصولی که ایران خودرو موفق به اخذ این استاندارد گردید تارا بود که از آزمون های ایمنی عابر پیاده در تصادفات جادهای (Pedestrian Safety Test) سربلند بیرون آمد. (اردیبهشت 1400)
به ترتیب خودروهای رانا پلاس (مرداد 1401)، دنا پلاس (شهریور 1401)، پژو 207 (آبان 1401) و سورن پلاس (بهمن 1401) نیز این موفقیت را کسب کردند.
خودروي كراس اورر ري را نيز كه در مراحل پاياني طراحي و تكوين محصول است، موفق شد در بهمن ماه 1401 آزمون ايمني عابر پياده را به خوبي پشت سر گذاشته و مورد تاييد قرار گيرد.
به نقل از محسن رضایی منش، معاون تحقیقات، طراحی و تکوین محصول ایران خودرو و نماینده مدیرعامل در ایجاد استانداردهای 85گانه، تا پایان سال جاری نیز به حول و قوه الهی و تلاش جهادی همکاران برای 2 خودروی دیگر نیز این استاندارد اخذ خواهد شد.
نهایتا” ایران خودرو توانسته با ایجاد زیرساختهای طراحی و بهبود استانداردهای خودرو گامی جدی در تحقق و تولید و طراحی خودروهایی با استانداردهای روز بردارد كه طی این سالها بی سابقه ترین ركورد در حوزه توسعه محصولات محقق شده است و این نشان از تحول اساسی در حوزه مركز تحقیقات ایران خودرو است كه بیانگر نگاهی متفاوت به حوزه مهندسی خودرو و سبك مدیریتی دانش محور است.
دیدگاه شما چیست؟