در مدت اخیر بی شک پسوند “پلاس” جزیی جدا ناپذیر و میهمانی ناخوانده برای صنعت خودروی کشور شده و سرآغاز آن را باید منوط به برزیلیها و فیس لیفت پژو ۲۰۶ و عرضه آن با نام ۲۰۶ پلاس (در ایران 207i) دانست. با این مقدمه کوتاه و با یادآوری پروژههایی چون دنا پلاس، تندر پلاس و رانا پلاس، این بار به سراغ جدیدترین عضو خانواده پایان ناپذیر پلاسها، یعنی هایما S7 پلاس میرویم تا ببینیم این دست پرورده چینی-ایرانیزه چه در چنته دارد.
به گزارش خودرونویس، سال گذشته قرار بود تا نسخه فیس لیفت شده و به اصطلاح جدید هایما S7 وارد خط تولید ایران خودرو شود و به دست مشتریان ایرانی برسد، اما پس از آغاز دور جدید تحریمها گویا شرکت ایران خودرو و هایما چین از انجام این پروژه منصرف شده و همین امر نقطه آغازی برای شرکت ایران خودرو به جهت تولید آزمایشی هایما S7 پلاس بوده است.
در بخش ظاهری باید گفت S7 کمترین میزان تغییرات را به خود دیده و ایران خودرو تنها به انجام اصلاحاتی بسیار جزیی و نامحسوس بسنده کرده است. تغییرات ظاهری این خودرو را میتوان در یکپارچه سازی لچکی عقب با شیشههای جانبی با استفاده از قطعهای پلاستیکی و مشکی رنگ، استفاده از آینههای جانبی هایما S5 به جای آینههای قبلی، گل پخش کنهای عقب و جلو و همچنین استفاده از لوگوی + روی در صندوق بار خلاصه کرد. با گذر از نمای خارجی به سرعت به سراغ کابین خودرو یعنی جایی که عمده تغییرات در آن صورت گرفته میرویم.
فضای کابین هایما اس7
با باز کردن درهای خودرو به سرعت متوجه تغییرات به نسبت گسترده کابین این خودرو با نسخه قبلی میشویم. کابین هایما S7 پلاس نسبت به نمونه قبلی تغییر هوشمندانهای کرده و تریم جدیدی در آن دیده می شود. صندلیهای هایما S7 پلاس تودوزی به صورت ترکیبی از چرم و پارچه دارد و دیگر خبری از چرم نارنجی رنگ و از مد افتاده نسخه قبلی در نمونه پلاس نیست و صندلیها خوشبختانه (با توجه به داستان سریالی و خجالت آور حذف تجهیزات پیش پا افتاده از خودروهای داخلی) همچنان به گرمکن سه حالته در ردیف جلو مجهز هستند.
طرح دوخت رودریها و کنسول میانی تغییر کرده و حالتی جدید دارند. نمایشگر نمونه جدید هایما S7 همچنان لمسی و افقی بوده و تنها چند ویژگی جدید به آن اضافه شده است. اما دیزاین پنل تنظیم سیستم تهویه مطبوع خودکار تک کاناله این کراساوور چینی به طور کلی تغییر کرده و حال به صورت کاملا لمسی بوده که باید گفت به زیبایی و به روز شدن کابین این خودرو افزوده است. به طور کل میتوان گفت که تغییرات کابین هایما S7 پلاس نسبت به نمونههای قبلی مثبت بوده و کابین خودرو را در سطحی بالاتر از نسخه قبلی نشان میدهد.
اما به عنوان یک نکته منفی میتوان به وجود اهرم مکانیکی ترمز دستی در کنار صندلی راننده و نبودن آپشن ترمز پارک برقی در این خودرو اشاره کرد؛ ضمن اینکه شرکت ایران خودرو در این نسخه نیز مبادرت به نصب رادار خطی که از آپشنهای قابل نصب این خودرو در سایت شرکت هایما بوده، نورزیده و تجهیزات رفاهی و ایمنی این خودرو را همچنان در سطح قبل حفظ کرده است.
مشخصات فنی هایما اس7
هایما S7 پلاس از نظر پیشرانه تفاوتی با نمونههای توربو موجود در خیابانها نداشته و از همان پیشرانه ۱.۸ لیتری توربوشارژ بهره برده است. این پیشرانه قادر به تولید بیشینه قدرت ۱۷۰ اسببخار و بیشینه گشتاور ۲۳۰ نیوتنمتر گشتاور بوده که نیرو و گشتاور آن توسط یک جعبه دنده شش سرعته خوکار ساخت هیوندای پاورتک به چرخهای جلوی این خودرو منتقل میشود.
سخن پایانی
در پایان باید گفت اگرچه تغییرات داخلی این خودرو به واقع مثبت بوده و جلب نظر میکند، اما انتظار میرفت شرکت ایران خودرو به لحاظ ظاهری نیز توجه بیشتری به این خودرو میکرد و با همکاری شریک چینی خود برخی قطعات ظاهری مانند چراغها و گرافیک داخلی آنها را تغییر میداد و ظاهری متفاوتتر و به روزتر از آنچه اکنون هست، برای این خودرو ایجاد میکرد. به هر حال اپیدمی “پلاس” این روزها در حال فراگیر شدن در بین خودروسازان داخلی بوده و به راه حلی برای عرضه محصولات قدیمی با پسوندی جدید و قیمتی گرانتر برای مشتریان همیشه در صحنه ایرانی، تبدیل شده است!
دیدگاه شما چیست؟