اخبار خودرو جهان
در نمایشگاه CES 2022 صورت گرفت

کرایسلر Airflow (ایرفلو) کانسپت رونمایی شد

چهارشنبه - ۱۵ دی ۱۴۰۰
خواندن 4 دقیقه
کرایسلر Airflow

شاید نمایشگاه CES 2022 به صورت نیمه مجازی برگزار شود، اما خودروسازان برنامه های قابل اجرا در آینده نزدیک خود را در این رویداد مهم خودرویی به نمایش گذاشته اند. کرایسلر نیز با معرفی خودروی کانسپت Airflow (ایرفلو) که طبق سیاست جدید کمپانی مادر یعنی استلانتیس توسعه یافته، اولین خودروی باتری الکتریکی خود را که قرار است در سال 2025 راهی بازار جهانی شود؛ معرفی کرده است. مضاف بر آن کرایسلر در سال 2028 به خودروسازی تماما الکتریکی تبدیل خواهد شد.

به گزارش خودرونویس، کرایسلر Airflow علاوه بر اینکه نشان دهنده یک خودروی تولیدی الکتریکی از این خودروساز آمریکایی در آینده بوده، بیانگر تکنولوژی آینده محصولات الکتریکی کرایسلر و فناوری خودران سطح 3 این کمپانیست. کرایسلر Airflow (ایرفلو) نام خود را از محصولات دهه 1930 این خودروساز گرفته؛ ولی نشان دهنده زبان طراحی آینده این شرکت بوده که کاملا با سبک طراحی بلوکی شکل محصولاتی مانند سدان کرایسلر 300 متمایز است. همچنین محصولات آینده کرایسلر مانند همین ایرفلو دارای تکنولوژی متصل متعددی بوده که به سرنشینان این امکان را می دهد بسیاری از جنبه های زندگی خود مانند امنیت خانه، لیست خرید و حتی ویدیو کنفرانس ها را از داخل کابین خودرو کنترل کنند.

نمای عقب کرایسلر Airflow

مشخصات کرایسلر Airflow (ایرفلو)

اولین قدم کرایسلر در زمینه حرکت به سمت الکتریکی شدن، داشتن یک پلتفرم الکتریکی قدرتمند است. خودروی Airflow کانسپت دارای ساختار باتری محور استلانتیس موسوم به STLA است. کرایسلر Airflow روی پلتفرم مدیوم SLTA توسعه یافته که ویژه خودروهای سایز متوسط و کراس اوورهاست. کرایسلر تخمین زده که کراس اوور الکتریکی Airflow در حالت شارژ کامل می تواند بیشینه مسافتی معادل 563 تا 643 کیلومتر را طی کند.

نمای جانبی کرایسلر Airflow

کرایسلر Airflow به لطف دارابودن دو موتور الکتریکی 201 اسب بخاری، سیستم انتقال قدرت تمام چرخ محرک دارد و پیشرانه های الکتریکی این خودرو روی هم رفته 400 اسب بخار قدرت را تولید می کنند.

جلوپنجره کرایسلر Airflow

این خودروساز آمریکایی اظهار کرده که پلتفرم Airflow امکان نصب پیشرانه های الکتریکی قدرتمندتر و بزرگتر را دارد تا بتوان خودروهای الکتریکی قدرتمندتری برای طرفداران محصولات SRT کرایسلر طراحی کرد. همچنین استلانتیس در کنفرانس خبری مربوط به خودروهای الکتریکی خود اظهار کرده بوده که تمام خودروهای پاک آینده این کمپانی دارای ساختار الکتریکی حداقل 400 ولتی خواهند بود و محصولات پرچمدار نیز دارای ساختار الکتریکی 800 ولتی هستند که کرایسلر Airflow نیز همین ساختار را خواهد داشت.

کنسول وسط کرایسلر Airflow

امکانات کرایسلر Airflow (ایرفلو)

کرایسلر Airflow دارای ساختار هوش مصنوعی الکترونیک/الکتریک STLA کمپانی استلانتیس بوده که سخت افزار و نرم افزار را در یک پکیج با یکدیگر ترکیب می کند. این موضوع طول عمر باتری این خودرو را به مراتب بیشتر می کند. کابین اسمارت کاکپیت STLA هم بر مبنای همین ساختار هوش مصنوعی ساخته شده که برای هر سرنشین یک نمایشگر مجزا دارد که دارای سیستم سرگرمی، برنامه های قابل دانلود و … است. هر نمایشگر دارای یک دوربین مجزا هم بوده که می توان به کمک آن تماس تصویری یا ویدیو کنفرانس نیز برگزار کرد.

کابین کرایسلر Airflow

به لطف همکاری با ب ام و، کرایسلر Airflow کانسپت دارای تکنولوژی STLA AutoDrive است که یک دسیار کمکی راننده سطح سه بوده که می تواند در شرایطی خاص مانند بزرگراه ها یا آزادراه ها بدون دخالت راننده کنترل خودرو را در بر بگیرد. این سیستم خودران از سایر سیستم های کمکی راننده سطح 3 که تا به امروز در بازارهای جهانی وجود دارد پیشرفته تر بوده و بدون نیاز به توجه راننده به مسیر و حتی گرفتن فرمان کنترل خودرو را در دست می گیرد و راننده و سرنشینان می توانند در حین حرکت خودرو بازی های ویدیویی انجام دهند.

کابین کرایسلر Airflow

طراحی کرایسلر Airflow

کرایسلر اظهار کرده که پیشرانه الکتریکی و تاثیر کم زیست محیطی این خودرو الهامبخش طراحان این خودروساز آمریکایی در طراحی محصولات آتی این شرکت خواهد بود. نتیجه این رویکرد در طراحی در Airflow موجب شده تا خودرویی پویا و داینامیک با طراحی زیبا ایجاد شود که کاملا با طراحی جعبه ای شکل محصولات پیشین کرایسلر مانند سدان 300C متمایز است. فاصله بین دو محور زیاد و عرض زیاد اکسل ها موجب بزرگتر شدن کابین سرنشینان شده است. همچنین نصب رینگ های بزرگ 22 اینچی چهره ای مدرن به کرایسلر Airflow بخشیده است. به لطف مرکز ثقل پایین و نصب چرخ ها در قسمت های گوشه ای خودرو، کرایسلر اظهار کرده که Airflow هندلینگ بسیار بالا و عملکردی بسیار خوب از خود ارائه می دهد که می توان به سادگی پورشه تایکان و مرسدس AMG EQS 53 را به چالش بکشد.

کابین کرایسلر Airflow

در پروفیل جلو لوگوی نورپردازی شده کرایسلر به چراغ های LED این کراس اوور الکتریکی به وسیله یک نوار LED که سرتاسر جلوپنجره را در بر گرفته متصل شده است. همین سبک طراحی را برای چراغ های عقب کرایسلر ایرفلو نیز می توان مشاهده کرد. در زمان قفل و باز کردن درب ها نیز یک رقص نور زیبا توسط چراغ ها برای خوش آمدگویی اجرا می شود و در زمان شارژ شدن نیز این چراغ ها به رنگ آبی تغییر پیدا می کنند.

فضای بار کرایسلر Airflow

همانند بسیاری از خودروهای الکتریکی مدرن امروزی مثل هیوندای آیونیک 5 و جنسیس GV60، کرایسلر ایرفلو کانسپت نیز از پلتفرم ویژه خودروهای باتری الکتریکی خود بهره گرفته تا فضای کابین را جادارتر و راحت تر طراحی کند. این خودرو هیچ درایو شفت و دیفرانسیل و گاردانی ندارد و این بدان معناست که کف کابین کاملا صاف طراحی شده است. طرح کریستالی روی کلید تنظیم مد رانندگی و سایر کنترلها ظاهری بسیار زیبا و مدرن به کرایسلر Airflow بخشیده؛ عمده قابلیت های این خودرو نیز در نمایشگرهای لمسی خلاصه شده و کمتر شاهد استفاده از کلیدهای فیزیکی هستیم که همین موضوع سبب شده کابین دیزاینی مینیمال داشته باشد.

 

 

 

5 از 3 رای

دیدگاه شما چیست؟