از ژانویه تا نوامبر سال 2022 یعنی طی یک بازه زمانی 11 ماهه صادرات خودرو از چین به مرز 2.785 میلیون دستگاه رسیده که نسبت به زمان مشابه در سال 2021 رشد 55.3 درصدی داشته است. به گفته انجمن خودروسازان چینی CAAM و همچنین Yin Tonhyue مدیرعامل کمپانی چری چین، به احتمال زیاد حجم صادرات خودرو از چین در سال 2022 به بیش از سه میلیون دستگاه می رسد. البته هنوز با توجه به پایان یافتن سال 2022 و ورود به سال 2023، هنوز آمار صادرات خودرو از چین در بازه 12 ماهه منتشر نشده است.
به گزارش خودرونویس، 10 کشوری که چین بیشتری میزان صادرات خودرو به آنها را داشته آمریکا، مکزیک، روسیه، بریتانیا، بلژیک، ژاپن، آلمان، کره جنوبی، استرالیا و امارات متحده عربی بوده است. 10 خودروساز چینی که بیشترین حجم صادرات را در این بین داشته اند سایک موتورز، چری، تسلا چین، چانگان، دانگ فنگ، جیلی، گریت وال، بایک، جک و سینوتراک بوده اند.
شرکت سایک موتورز SAIC چین در این مدت موفق به صادرات 784 هزار دستگاه خودرو شد که دو برابر صادرات چری در همین مدت است. این 10 شرکت چینی مجموعا 2.514 میلیون دستگاه خودرو را طی 11 ماه ابتدایی سال 2022 صادر کردند که مجموعا 90 درصد صادرات خودروی چین را به خود اختصاص داده اند.
چین در 11 ماه ابتدایی سال 2022 تعداد 593 هزار دستگاه خودرو برقی و پاک را صادر کرده که از این میزان 43.3 درصد آن به تسلا چین اختصاص دارد. تنها در ماه نوامبر سال 2022، ارزش خودروهای برقی و پاک صادر شده از چین چیزی در حدود 3.2 میلیارد دلار بوده که 165 درصد نسبت به زمان مشابه در سال 2021 بیشتر شده و کشورهای اروپایی مانند انگلیس و بلژیک بزرگترین واردکنندگان خودروهای برقی از چین هستند و تقریبا 70 درصد کل صادرات خودروهای برقی از چین به این دو مقصد می رود. در اروپا تقریبا یکی از هر 10 خودروی برقی و پاک موجود از چین آمده است!
شرکت های خودروسازی چینی به دلیل تفاوت در مقیاس و طرح زنجیره تامین، استراتژی های صادراتی متفاوتی را دنبال می کنند. شرکت های خودروسازی چینی تازه تاسیس اولویت را به بازار اروپا می دهند. زیرا که اروپا پذیرش بیشتری برای خودروهای برقی و پاک دارد و زیرساخت های بهتری در آنجا فراهم شده است. برندهایی مانند نیو Nio، ایکس پنگ و Voyah یا به صورت مستقیم به بازار اروپا صادرات دارند یا به کمک نمایندگی های محلی محصولات خود را به اروپا عرضه می کنند یا اینکه دفاتر فروش خود را در کشورهای اروپایی تاسیس می کنند.
از سوی دیگر، خودروسازان قدیمی تر و سنتی تر چینی طیف وسیع تری از بازارهای صادراتی مانند آسیا، آفریقا و آمریکای جنوبی تا اروپا و آمریکا را پوشش می دهند. روش های صادراتی خودروسازان سنتی چینی نیز منعطف تر بوده و برخی به صورت مستقیم صادرات می کنند و برخی نیز کارخانه تولید و مونتاژ را در کشور مقصد تاسیس کرده و برخی اقدام به خرید سهام می کنند.
ورود به بازارهای جهانی و جهانی شدن موضوع بسیار مهمی برای صنعت خودروسازی محسوب می شود. در ایران هم شرکت هایی مانند ایران خودرو اقدامات بسیار خوبی برای ورود به بازارهای صادراتی انجام داده اند و برنامه ریزی ها به صورت کوتاه مدت نیست. حال باید منتظر ماند و دید که در پایان سال 2023 میلادی که چند روز از آغاز آن گذشته، چه دستاوردهایی را در بازار صادراتی خواهیم داشت.
دیدگاه شما چیست؟