با توجه به بازگشت مجدد تحریمها و قطع همکاری برخی از برندهای خودروساز چینی با شرکای ایرانی خود، تنوع خودروهای قابل عرضه در داخل کشور بسیار کم شده و مصرف کننده به ناچار به خرید خودروهای داخلی یا کارکرده خارجی رو آورده است؛ اما در این شرایط سخت و نفس گیر هم میتوان خودرویی خاص و در عین حال با کیفیت سوار شد که سابقه خوبی در بازار ایران دارد. این خودرو بایک سابرینا بوده که با وجود وضع تحریمهای سخت، همچنان دیار خودرو در حال تولید آن است.
به گزارش خودرونویس، سابرینا هاچبکی کوچک از بزرگترین خودروساز چین است که از سال 1395 در شرکت دیار خودرو در حال مونتاژ است. خوشبختانه در ایران استقبال خوبی از سابرینا شد که البته استایل مشابه با مرسدس بنز کلاس B نیز در افزایش محبوبیت آن در ایران بی تاثیر نبود.
اما این شباهت استایل بی دلیل نیست، چراکه مرسدس بنز شریک تجاری بایک در چین بوده و محصولات خود را با استفاده از سایتهای تولیدی این کمپانی در چین به تولید میرساند. در ازای آن مرسدس ملزم به انتقال دانش و تکنولوژی خود به بایک بوده که همین موضوع ساده باعث پیشرفت این خودروساز چینی در مدت زمانی اندک شده است.
بایک سابرینا در زمان عرضه به بازار به لطف بهره بردن از سطح بالای تجهیزات رفاهی و ایمنی، مشخصات فنی خوب و کیفیت مونتاژ قابل قبول توانست جایگاه مناسب خود را در بازار پیدا کند، اما به دلیل عرضه محدود، همواره این خودرو در سایه رقبای خود بوده است. این در حالی است که سابرینا به نسبت رقبای خود برتریهای بسیار زیادی داشته و دارد.
مشخصات فنی
سابرینا نیز مانند سایر خودروسازان چینی از تکنولوژی پیشرانه 4G میتسوبیشی برای قلب تپنده خود بهره گرفته که این موضوع باعث شده بتوان اعتماد بیشتری به سابرینا و قابلیتهای آن کرد. این خودرو به یک پیشرانه 1.5 لیتری چهار سیلندر تنفس طبیعی تجهیز شده که قادر به تولید بیشینه قدرت 113 اسببخار و بیشینه گشتاور 143 نیوتنمتر است. نیروی تولیدی پیشرانه توسط یک جعبه دنده چهار سرعته خودکار ساخت کمپانی آیزین ژاپن به محور جلو منتقل میشود.
شاید این میزان نیروی تولیدی چندان چشمگیر نباشد، اما باید اظهار کرد که همین پیشرانه کاملا جوابگوی جثه 1090 کیلوگرمی سابرینا است. بایک سابرینا در بهترین حالت قادر است طی 11.4 ثانیه از حالت سکون به مرز 100 کیلومتر بر ساعت دست یابد و در نهایت قادر به حرکت با بیشینه سرعت 175 کیلومتر بر ساعت است، شاید عملکرد سابرینا در مقایسه با خودروهای اسپرت موجود در ایران چندان به چشم نیاید، اما در جایگاه هاچبکی کامپکت کاملا قابل قبول است. پیشرانه 1.5 لیتری سابرینا دارای استاندارد آلایندگی یورو5 بوده و در هر 100 کیلومتر سیکل ترکیبی تنها 6.5 لیتر بنزین مصرف میکند که کاملا برای ترددهای شهری و بین شهری مناسب است.
طول، عرض و ارتفاع سابرینا به ترتیب 3998، 1720 و 1530 میلیمتر است. با توجه به این اندازهها، سابرینا در کلاس هاچبکهای کامپکت شهری قرار میگیرد، اما ارتفاع آن کمی نسبت به رقبای خود در بازار بیشتر بوده که همین موضوع باعث شده سابرینا استایلی شبه کراس یا مینی ون مانند نیز داشته باشد.
با همین ابعاد کوچک نیز کابین سابرینا کاملا جادار بوده و در ردیف عقب سرنشین کاملا احساس راحتی میکند، اما بسیاری از رقبای این خودرو در ایران دارای فضای پا و سر بسیار محدودی در ردیف عقب هستند که این مشکل در سابرینا به دلیل ارتفاع بیشتر سقف دیده نمیشود.
تجهیزات ایمنی و رفاهی
دیار خودرو سابرینا را با تجهیزات ایمنی مانند دو کیسه ایمنی هوا، سیستم ترمز ضد قفل و توزیع الکترونیکی نیروی ترمز و سیستم ضد سرقت ایموبلایزر راهی بازار میکند. شاید تجهیزات ایمنی سابرینا مانند رقبا باشد، اما تجهیزات رفاهی کامل آن باعث شده سابرینا نسبت به بسیاری از رقبای خود در ایران لوکستر باشد.
سابرینای عرضه شده در بازار ایران دارای تجهیزاتی اعم از سنسور باران، سنسور دنده عقب، سانروف برقی، کول باکس داخل داشبورد، سنسور نور، کامپیوتر سفری، امکان تنظیم ارتفاع چراغهای جلو با قابلیت مشایعت تا درب منزل، نمایشگر 6.5 اینچی سیستم سرگرمی با ورودی AUX و USB به همراه کلیدهای کنترلی روی فرمان، رهیاب و آینههای برقی گرمکندار با قابلیت تاشوندگی خودکار است.
سخن آخر
از جمله رقبای سابرینا در ایران میتوان به رنو ساندرو، برلیانس H320 و هیوندای i20 اشاره کرد که هر سه این خودروها به دلیل تحریمهای وضع شده دیگر در ایران عرضه نمیشوند، اما سابرینا تنها بازمانده این سگمنت پس از بازگشت تحریمها در ایران بوده که به خوبی میتواند جای خالی رقبای خود را با قیمت منطقی و کیفیت بالای خود پر کند.
دیدگاه شما چیست؟