کسب استاندارد یورو5 دو محصول سایپا

دوشنبه - ۶ مرداد ۱۳۹۹
خواندن 6 دقیقه
کوییک

کاهش مصرف سوخت و آلایندگی ساینا و کوییک با ارتقاء سیستم کنترل موتور محقق شد و موتور خودروهای ساینا و کوییک سایپا با تکیه بر توان تخصصی مهندسان داخلی در شرکت مگاموتور به دریچه گاز برقی مجهز شد و استاندارد آلایندگی نیز به یورو ۵ ارتقا پیدا کرد.

 به گزارش خودرونویس، معاون تحقیق و توسعه مگاموتور ضمن اعلام این خبر افزود: همزمان با اجرای استانداردهای ۸۵ گانه در محصولات خانواده ساینا و کوییک، اقدامات اساسی برای ارتقاء و به روزرسانی موتور M15 انجام شد.

بابک حجری اظهار کرد: برای اینکه بتوانیم از نسل جدید سیستم‌های کنترل الکترونیک موتور استفاده کنیم لازم بود موتور به جای دریچه گاز مکانیکی و استپر موتور، به سیستم دریچه گاز الکترونیکی مجهز شود که این اقدام انجام شد.

حجری ادامه داد: علاوه بر این، استفاده از نسل جدید ECU های ۳۲ بیت به جای ۱۶ بیت نیز در دستور کار قرار گرفت و اجرا شد.

وی با تاکید بر اینکه یکی از هدف گذاری‌های این پروژه کاهش مصرف سوخت (کاهش تولید CO2) درکنار اخذ استاندارد یورو۵ در این خودرو بود، افزود: با به کارگیری این سیستم و ارتقاء سامانه کنترل موتور ضمن اخذ استاندارد EU5، مصرف سوخت و تولید گازهای گلخانه ای تا حد امکان کاهش یافت، به طوری که با کالیبراسیون بهینه موتور و کنترل دور آرام تولید گاز CO2 به کمتر از 155گرم در هر کیلومتر رسید.

حجری با بیان اینکه بهبود ایجاد شده در مصرف سوخت و ارتقاء آلایندگی، یکی از قابلیت‌های شاخص به اجرا در آمده در این خودرو است، تشریح کرد: با طراحی، پیاده سازی و کالیبراسیون نمایشگر راهنمای تعویض دنده، بهینه شده و در راستای کاهش مصرف سوخت و بهبود قابلیت رانندگی، پیشنهاد دنده مطلوب را بر روی نمایشگر به راننده ارائه می‌دهد، به طوری که اگر راننده مطابق دستورات نمایش داده شده، رانندگی کند، در شرایط رانندگی واقعی مصرف سوخت خودرو حدود 5 تا10درصد کاهش خواهد داشت.

معاون تحقیق و توسعه مگاموتور یادآور شد: به منظور افزایش ایمنی در این خودرو Anti Start  (روشن شدن خودرو در صورت فشردن پدال کلاچ) طراحی و پیاده سازی شد و با استفاده از این عملکرد راننده بایستی قبل از اقدام به روشن کردن خودرو، پای خود را کاملا روی پدال کلاچ فشار دهد تا موتور استارت به حرکت درآید.

وی افزود: علاوه بر این و با توجه به لزوم حفظ ایمنی در صورت بروز اشکال در سیستم آنتی استارت، ایمنی دیگری نیز طرح ریزی و پیاده سازی شد تا راننده بتواند با اطلاع از اشکال به وجود آمده نسبت به روشن کردن خودرو اقدام کند.

استاندارد‌های آلایندگی یورو

 

استاندارد آلایندگی یورو در حقیقت حداکثر مقدار مجاز انتشار گازهای آلاینده را برای شرکت های خودروسازی تعیین کرده است. بدین صورت که در این استاندارد، حداکثر مقدار مجاز برای انتشار گازهای آلاینده اعم از اکسید نیتروژن، متان، مونوکسید کربن، دی اکسید کربن، و هم چنین حداکثر مقدار ذرات معلق در هوا مشخص شده است.

طبقه بندی های متعددی در استاندارد آلایندگی یورو وجود دارد که طبق قوانین مندرج در استاندارد یورو، هیچ الزامی وجود ندارد که شرکت های خودروسازی، استانداردهای جدید را روی خودروهایی که قبلاً طبق استاندارد قدیمی آلایندگی یورو تولید شده اند، اعمال کنند. به عبارتی، قوانین جدید همواره باید در تولیدهای جاری شرکت های خودروسازی اعمال شود. لازم به یادآوری است، در حال حاضر ضمانت اجرایی استاندارد آلایندگی یورو به قدری بالاست که شرکت های خودروسازی درصورت عدم پیروی از آن، هرگز نمی توانند خودروهای تولیدی خود را در بازارهای جهانی به ویژه بازار اروپا به فروش برسانند.

ﺍﺳﺘﺎﻧﺪﺍﺭﺩ ﻳﻮﺭﻭ 5 ﺍﺭﻭﭘﺎ هم که در ساﻝ 2009 معرفی شد به این شرح است:

ﺣﺪﺍﻛﺜﺮ 35 ﺩﺭﺻﺪ ﺁﺭﻭﻣﺎﺗﻴﻚ، 18 ﺩﺭﺻﺪ ﺍﻟﻔﻴﻦ، ﻳﻚ ﺩﺭﺻﺪ ﺑﻨﺰﻥ، 2.7 ﺩﺭﺻﺪ ﺍﻛﺴــﻴﮋﻥ، ppm 10 ﺳﻮﻟﻔﻮﺭ و به طور کامل بدون ﺳﺮﺏ.

5 از 1 رای

دیدگاه شما چیست؟