شرکت ایران دوچرخ در عین حال که یکی از کوچکترین زیرمجموعه های گروه بهمن بوده، قدیمی ترین تولید کننده دوچرخه و موتورسیکلت در ایران بوده که آغاز فعالیت این شرکت به دهه 1340 مربوط می شود. فرصتی پیش آمد تا در آخرین ساعات برگزاری آخرین روز نمایشگاه خودرو تهران 1401 با مدیرعامل ایران دوچرخ آرمان موسوی در خصوص فعالیت های این شرکت و برنامه های توسعه و محصولات جدید ایران دو چرخ صحبتی داشته باشیم.
به گزارش خودرونویس، آرمان موسوی مدیرعامل ایران دوچرخ اظهار کرد که پس از سال 1395 و خصوصی سازی، استراتژی این شرکت نیز تغییر پیدا کرد. وی در ادامه بیان کرد استارت رشد و توسعه شرکت ایران دوچرخ در سال 1400 زده شد. این شرکت برای سال 1401 برنامه افزایش تیراژ تولید انواع محصولات خود را داشته و سبد محصولات خود را نیز متنوع تر می کند. در سال 1400 ایران دوچرخ 5 موتورسیکلت جدید را رونمایی کرد و قصد دارد تا پایان سال 1401 نیز 10 موتورسیکلت جدید را رونمایی کند.
یکی دیگر از اقدامات توسعه ای شرکت ایران دوچرخ، داخلی سازی موتورسیکلت ها به واسطه وجود شرکت های خوبی مانند شرکت صنایع ایران بوده که امکان تولید شاسی، بدنه و فریم موتورسیکلت ها در این شرکت وجود دارد. همچنین در زمینه سیستم مدیریت سوخت رسانی موتورسیکلت ها یا همان EMS نیز اقدامات بسیار خوبی صورت گرفته که شامل ECU و انژکتورها شده و مجوزهای لازم در این خصوص نیز دریافت شده است. مدیرعامل ایران دوچرخ اظهار کرد که تمامی موتورسیکلت های بنزینی این شرکت دارای استاندارد آلایندگی یورو4 هستند که از دو سال آینده امکان تولید موتورسیکلت با استاندارد آلایندگی یورو5 نیز وجود دارد.
موسوی در ادامه اظهار کرد که برای رفع هرچه بهتر ایرادات تولید و ارتقا سطح کیفی موتورسیکلت ها، یک پیست تست استاندارد در شرکت ایران دو چرخ در دست احداث بوده که همه موتورسیکلت ها در این پیست تست پیمایش خواهند داشت تا با کمترین خطا به دست مشتری برسند.
ایران دوچرخ در حال حاضر دو نمایندگی در شهر تهران دارد و به طور کلی در سراسر ایران دارای 90 نمایندگی ارائه خدمات فروش و پس از فروش است. تعمیرگاه مرکزی ایران دوچرخ در خیابان آزادی نیز به تازگی افتتاح شده که انواع خدمات تعمیراتی موتورسیکلت ها و خدمات تعویض قطعات نیز به موتورسیکلت ها ارائه می شود.
مدیرعامل ایران دوچرخ افزود سیاست این شرکت بر این بوده که برای هر موتورسیکلتی که تولید می کند، حداقل تا 10 سال لوازم یدکی را سفارش گذاری کنیم. ایران دوچرخ با وجود قدمت طولانی، ولی سهم آن در بازار موتورسیکلت ایران زیر 10 درصد است. در حال حاضر 50 شرکت تولید کننده موتورسیکلت در ایران فعالیت می کنند و نزدیک به 400 دستگاه موتورسیکلت در ایران دارای مجوز شماره گذاری هستند.
موسوی در خصوص توان چین در خصوص تولید موتورسیکلت اظهار داشت که چینی ها توانایی زیادی در خصوص تولید موتورسیکلت دارند و صادرات زیادی به کشورهای مختلف هم دارند. اما از نظر آلایندگی ضعیف هستند و هنوز یورو4 برای موتورسیکلت ها در این شرکت اجرایی نشده است. به عبارت دیگر ایران دو چرخ محرک شرکای چینی برای لزوم رعایت استاندارد حداقلی یورو4 در موتورسیکلت هایی که به بازار ایران عرضه می کنند، شده است.
وی همچنین در ادامه درخصوص این باور غلط که یک موتورسیکلت چندین برابر یک خودرو آلایندگی دارد اظهار کرد که این باور با توجه به انژکتوری شدن موتورسیکلت ها غلط بوده و امروزه هیچ موتورسیکلت انژکتوری در بازار به اندازه یک خودرو آلایندگی ندارد.
محصولات جدید ایران دوچرخ در سال 1401
آرمان موسوی مدیرعامل ایران دوچرخ اظهار کرد که این شرکت در سال جاری قصد عرضه 10 موتورسیکلت جدید را دارد که شامل مدل های 200 و 250 سی سی، چندین مدل موتور تریل، چند مدل اسکوتر شهری و 2 موتور چهار جرخ ATV را داشته که البته موتورهای چهار چرخ در ایران امکان دریافت پلاک را ندارند.
موتورسیکلت برقی مناسب کار ایران دوچرخ در راه است
ایران دوچرخ از 5 سال پیش یک سه چرخه برقی را به بازار ایران عرضه کند و به نوعی اولین واردکننده و عرضه کننده موتور برقی در ایران محسوب می شود. همچنین این شرکت اسکوتورهای برقی با توان 500 تا 1500 وات را در سبد محصولات خود دارد. ولی برای ترویج استفاده از وسایل برقی قصد دارد یک موتورسیکلت کار با قوای برقی را رونمایی کند. این پروژه با شرکت کروز در حال پیشروی بوده و فعلا در مرحله پرتوتایپ است.
باتری های استفاده شده روی موتورسیکلت های برقی در ایران عموما از نوع سرب اسیدی هستند که تکنولوژی مشابهی با باتری های خودروهای معمولی دارند. دلیل انتخاب باتری های سرب اسیدی قیمت به مراتب ارزان تر آنها نسبت به باتری های لیتیوم یونی بوده که روی خودروهای الکتریکی نصب شده است. ایران دوچرخ تصمیم دارد که این موتور برقی جدید خود را با باتری لیتیوم یونی به بازار عرضه کند و خبر خوب اینجاست که قیمت باتری لیتیوم یونی به دلیل پیشرفت تکنولوژی و صنعت در دنیا رو به کاهش است. ضمن اینکه ایران دوچرخ در زمینه تولید باتری های لیتیوم یونی در ایران نیز اقداماتی انجام داده است.
مدیرعامل ایران دوچرخ با اشاره به مشکل شارژ موتورهای برقی در مکان های مشاع و عمومی اظهار کرد که باتری موتورسیکلت های برقی این شرکت قابل برداشتن بوده و می توان باتری را باز کرد و آن را به داخل منزل، محل کار و … حمل کرد و در محل مورد نظر آن را شارژ و سپس روی موتورسیکلت نصب کرد.
دیدگاه شما چیست؟