اخبار خودرو ایران

مقایسه اینفینیت اکسپلورر و مکسوس استارH / نبرد دو پیکاپ چینی بازار

سه شنبه - ۱۴ اسفند ۱۴۰۳
خواندن 8 دقیقه
مقایسه اینفینیت اکسپلورر و مکسوس استار h

مقایسه اینفینیت اکسپلورر با مکسوس استار H، رقابتی تنگاتنگ بین دو پیکاپ چینی است که با طراحی مدرن و امکانات متنوع، وارد میدان پیکاپ‌های آفرودی شده‌اند.

مقایسه اینفینیت اکسپلورر با مکسوس استار H، رقابتی تنگاتنگ بین دو پیکاپ چینی است که با طراحی مدرن و امکانات متنوع، وارد میدان پیکاپ‌های آفرودی شده‌اند.

به گزارش خودرونویس، طی دو سال اخیر در بازار پیکاپ های مونتاژی صفر کیلومتر، محصولات متعددی به بازار عرضه شده اند که اغلب نیز مورد اقبال مناسبی قرار گرفته اند. این موضوع نشان از رونق بازار این کلاس از خودروها نسبت به قبل و در غیاب برندهای مطرح است.

در این میان با وجود گزینه های متعدد صفر کیلومتری که پیش روی خریداران این سبک از خودروها قرار دارد، همواره خریداران با چالش انتخاب بهترین گزینه مواجه هستند. لذا در این نوشتار قصد داریم تا با بررسی و مقایسه اینفینیت اکسپلورر و مکسوس استار H نگاه دقیقی به این دو پیکاپ اسپرت و تازه وارد بازار داشته باشیم و ارزش خرید و شرایط هر یک را به تفصیل واکاوی کنیم.

مقایسه طراحی بیرونی اکسپلورر و مکسوس استارH

در ابتدای مقایسه اینفینیت اکسپلورر و مکسوس استار H باید تاریخچه ای کوتاه از هر دو خودرو بیان کنیم. اینفنیت اکسپلورر در اصل همان چانگان هانتر پلاس است که در بازار ایران به صورت ری برند شده توسط مزین خودرو که از زیرمجموعه های ایران روور عرضه خواهد شد. البته زامیاد نیز برنامه عرصه این پیکاپ را دارد.

چانگان یک خودروساز با سابقه و نامدار چینی که از سال ۱۸۶۲ میلادی تا کنون سابقه فعالیت دارد‌ و در اواسط دهه 90 شمسی بود که پای آن توسط سایپا به ایران باز شد. در همان سال ها دو محصول ایدو و سی اس ۳۵ پلاس در ایران مونتاژ و عرضه شدند که در آن زمان محصولات چانگان با توجه به کیفیت قابل قبولی داشتند توانستند رضایت نسبی خریداران ایرانی را جلب کنند و در دور جدید واردات نیز محصولات متعددی از چانگان به بازار عرضه شده اند.

اینفینیت اکسپلورر

اما اینفینیت اکسپلورر یک پیکاپ اسپرت از چانگان است که در سال ۲۰۲۳ به بازارهای هدف کمپانی چانگان عرضه شده و یک ارتقاء کلی نسبت به مدل قبلی هانتر محسوب می شود و اکنون باید این محصول را از تازه واردهای بازار در سال جدید بدانیم که چندی پیش اولین فروش اینفینیت اکسپلورر توسط مزین خودرو انجام شد.

در نمای جلویی اینفینیت اکسپلورر یک طراحی اسپرت و به روز را مشاهده می کنیم. چراغ های جلو ابعاد و گرافیک مناسبی دارند که به صورت تمام ال ای دی هستند و بنا به الگویی که اخیرا چانگان در بعضی از محصولات خود پیاده کرده، مابین چراغ های جلو یک چراغ خطی نیز به چشم می خورد که در شب نمای جالب توجهی را برای خودرو رقم می زند.

جلو پنجره ابعاد بزرگی دارد که در آن از الگوی مُشبک بهره گرفته شده و به علاوه اطراف جلو پنجره توسط فلاپ های کرومی تزئین شده است، و در کناره های سپر نیز خطوط و حجم پردازی های ایجاد شده که چراغ های عمودی که شکن نیز در این ناحیه قرار دارند.

در نمای جانبی اینفینیت اکسپلورر، آینه های جانبی ابعاد بزرگی دارند که در قسمت بالایی آن از یک فلاپ تزئینی کرومی استفاده شده است. به علاوه این که زه های آبگیر شیشه های جانبی و دستگیره درب ها نیز کرومی هستند. برروی گلگیرهای جلو و عقب و درب جانبی خطوط شانه خودرو به چشم می خوردند که موازی و هم راستا با یکدیگر نیستند. در قسمت پایینی درب ها یک خط و برجستگی جزئی دیده می شود و در نهایت باید به رینگ های اینفینیت اکسپلورر اشاره کنیم که اندازه ۱۸ اینچی دارند و از نوع آلومینیومی دورنگ هستند.

نمای عقب اینفینیت اکسپلورر

نمای عقبی اینفینیت اکسپلورر به طور کلی طراحی ساده، اما با جزئیاتی را ارائه می دهد. چراغ ها ابعاد و گرافیک مناسبی دارند. همچنین برروی درب عقبی خودرو خطوط و حجم پردازی های سیالی جهت پرهیز از سادگی ترسیم شده، به علاوه در این نما سپر عقب نیز طراحی ساده و دو رنگ که تلفیقی از رنگ های مشکی و نقره ای برخوردار است.

در آن سوی میدان مکسوس استار اچ حضور دارد که در اصل نمونه بهبود یافته مکسوس T90  است و در بازار ایران با نام استار H عرضه می شود. محصولی از مکسوس یکی از زیرمجموعه های گروه سایک است که این شرکت در سال ۲۰۱۱ میلادی تاسیس شده و تا کنون بیشتر در زمینه تولید محصولاتی از قبیل کراس اوور، ون، ام پی وی و پیکاپ ها  فعالیت کرده است.

نمای جلو مکسوس استار H

همچنین در بازارهای استرالیا و نیوزلند محصولات مکسوس تحت برند LDV  عرضه می شوند. آنگونه که چینی ها اذعان می کنند، دامنه فعالیت مکسوس جهانی است و تا کنون با توجه به آمار منتشر شده از سازنده پیکاپ های این برند فروش قابل قبولی داشته است. مکسوس استار H در بازار ایران توسط شتابران خودرو تولید و عرضه خواهد شد.

در نمای جلوی مکسوس استار H چراغ ها طراحی کشید و باریکی دارند و چراغ دی لایت خودرو نیز از همین الگو بهره می برد. در میانه این چراغ های جلویی لوگو تایپ بزرگ  مکسوس نقش بسته است. جلو پنجره طراحی بزرگی دارد که به صورت هم سطح با سپر است و بخش عمده ای از نمای جلویی را به خود اختصاص داده و از الگوی مُشبک هم  بهره می برد. به علاوه این موارد چراغ های اصلی مکسوس استار H درقسمت جلویی به رسم استانداردهای جدید خودروسازی در میانه سپر جا خوش کرده اند.

در نمای جانبی مکسوس استار H یک طراحی ساده اما با جزئیات را مشاهده می کنیم آینه های جانبی طراحی و ابعاد قابل قبولی دارند که در قسمتگ بالایی آن از فلاپ آلومینیومی استفاده شده و گلگیرهای جلو و عقب یه صورت برآمده هستند که از فلاپ های پلاستیکی هم در این قسمت استفاده شده و برروی درب نیز ها یک خط شانه در میانه درب ها ترسیم شده و مابقی موارد سیال و روان است.

در قسمت پایینی درب ها یک خط و فرورفتگی جزئی را مشاهده می‌کنیم که یک فلاپ تزئینی آلومینیومی و قدری پاییتتر از آن رکاب خودرو قرار گرفته است. لازم به ذکر است که برروی گلگیر جلو سمت شاگرد یک کیت مکش هم تعبیه شده است و در نهایت باید به رینگ های مکسوس استار H اشاره شود که اندازه ۱۸ اینچی دارند.

نمای عقب مکسوس استار H

در نمای عقبی مکسوس استار H چراغ ها به صورت تمام ال ای دی هستند که الگوی C مانند دارند و یک نوار خطی آن در قسکت پائینی دو چراغ امتداد یافته و مابین دو چراغ یک فلاپ پلاستیکی قرار گرفته که لوگو تایپ مکسوس هم در میانه آن حک شده است.

اما اگر بخواهیم از منظر اعداد و ابعاد به مقایسه اینفینیت اکسپلورر و مکسوس استار H بپردازیم باید عنوان کنیم که طول، عرض و ارتفاع اینفینیت اکسپلورر به ترتیب برابر با ۵۳۵۰×۱۸۷۰×۲۰۰۶ میلی متر و فاصله بین دو محور نیز ۳۱۸۰ میلی متر خواهد بود. در مکسوس استارH این ارقام به ترتیب عبارت است از ۵۳۹۵×۱۹۶۰×۱۸۷۰ میلی متر و فاصله بین دو محور این پیکاپ ۳۱۶۰ میلی متر اعلام شده است.

همچنین سایر پارامترهایی همچون وزن، حجم محفظه بار و باک در این دو پیکاپ به ترتیب در اینفینیت اکسپلورر ۲۱۶۰ کیلوگرم، ۴۹۵ و۸۰ لیتر عنوان شده و در مکسوس استار H این پارامترها به ترتیب برابر با ۲۰۱۰ کیلوگرم، ۶۰۰ و ۷۳ لیتر است.

مقایسه قوای فنی اکسپلورر و مکسوس استار H

اگر بخواهیم در مبحث فنی به مقایسه اینفینیت اکسپلورر و مکسوس استار H  بپردازیم باید بگوییم که هر دو رقیب حرف های زیادی برای گفتن دارند، اینفینیت اکسپلورر مجهز به یک پیشرانه دو لیتری توربو شارژر با سیستم پاشش مستقیم سوخت است که توانایی تولید ۲۳۳ اسب بخار و ۳۹۰ نیوتن متر گشتاور را خواهد داشت که توسط یک گیربکس هشت سرعته اتوماتیک AT ساخته کمپانی ZF نیروی تولیدی توسط این پیشرانه به چرخ ها منتقل خواهد شد.

در آن سوی میدان مکسوس استار H نیز به یک پیشرانه دو لیتری توربو شارژ با سیستم پاشش مستقیم سوخت مجهز است که سیستم توربو شارژر به کار رفته نیز از نوع VGT یا متغییر است، که این پیشرانه توانایی تولید ۲۶۰ اسب بخار قدرت و ۴۱۰ نیوتن متر گشتاور را دارد که یک گیربکس هشت سرعته اتوماتیک ساخته ZF مکمل این قوای فنی خواهد بود.

مصرف سوخت ترکیبی در اینفینیت اکسپلورر ۹ لیتر و مکسوس استار اچ 9.4 لیتر به ازای هر 100 کیلومتر و در سیکل ترکیبی اعلام شده است. هر دو خودرو به سیستم چهار چرخ متحرک یا 4WD با قابلیت تنظیم حالات انتقال نیرو مجهز هستند و ساختار سیستم تعلیق نیز در اینفینیت اکسپلورر در محور جلو دوبل جناغی و تعلیق محور عقب از نوع فنر تخت یا یکپارچه است در حالی ترکیب سیستم تعلیق در مکسوس استار H در محور جلو دوبل جناغی و در محور عقب مولتی لینک است.

مقایسه طراحی داخل اینفینیت اکسپلورر و مکسوس استار H

درون کابین اینفینیت اکسپلورر یک طراحی به روز و آشنا مشاهده می شود. زیرا این سبک از طراحی قبلا در سایر محصولات چانگان پیاده شده بود. رودری ها طراحی قابل قبول و ارگونومیکی دارند. ترکیب پلاستیک با متریال چرم و قطعات دکوراتیو کروم مات، سطح قابل قبولی از جزئیات را برای اینفینیت اکسپلورر رقم زده است. صندلی های ردیف جلو نیز کیفیت و راحتی مناسبی را برای سرنشینان جلو فراهم می کنند؛ به علاوه این که به قابلیت تنظیم در چند جهت مجهز هستند.

داخل اینفینیت اکسپلورر

فرمان اینفینیت اکسپلورر طراحی سه شاخه و دی کات دارد که بر بروی آن کلیدهای دسترسی سیستم تهویه و کروز کنترل خودرو به چشم می خورند. مجموعه داشبورد در اینفینیت اکسپلورر طراحی راننده محور و سیال دارد. برروی داشبورد صفحه کیلومتر و سیستم مالتی مدیا خودرو به چشم می خورد که به صورت به هم پیوسته هستند و اندازه کلاستر 7.5 اینچ و اندازه سیستم مالتی مدیا 12.3 اینچ است.

در قسمت میانی دریچه های باریک و پیوسته سیستم تهویه و تریم های چرم و کروم مات نیز تعبیه شده که برروی فلاپ تزئینی کروم مات در میانه داشبورد مجموع کلیدهای مربوط به فلاشر و سیستم تهویه خودرو جانمایی شده اند.

کنسول وسط اینفینیت اکسپلورر یک طراحی کاربردی دارد. افزون بر دو دستگیره که در طرفین کنسول میانی تعبیه شده مواردی همچون شارژر وایرلس، سلکتور تنظیم حالات سیستم چهار چرخ محرک خودرو، لیور دنده و کلیدهای مربوط به سایر متعلقات خودرو در این قسمت قابل دسترسی هستند.

در ردیف عقب نیز صندلی ها فضای مناسبی را در اختیار سرنشینان قرار می دهند. به علاوه این که صندلی های ردیف عقب دارای قابلیت تنظیم در دو جهت هستند و خروجی های شارژ تلفن همراه و تهویه ردیف عقب نیز برای سرنشینان عقب پیش بینی شده است.

درون کابین مکسوس استار اچ یک طراحی به روز را مشاهده می کنیم. رودری ها طراحی ساده اما ارگونومیکی دارند که در مقاطعی از آن ها از ترکیب تریم چرم و کروم مات استفاده شده است و صندلی راننده و سرنشین جلو قابلیت تنظیم برقی را دارا هستند. فرمان نیز به صورت دی کات است که برروی آن کلیدهای سیستم مالتی مدیا و کروز کنترل قرار گرفته‌است.

نمای داخل مکسوس استار H

کلاستر و مانیتور سیستم مالتی مدیا به صورت به هم پیوسته هستند که هر کدام اندازه 12.3 اینچی دارند. مجموعه داشبورد از یک طراحی دو قسمتی بهره می برد که از متریال کروم مات و مشکی پیانویی در مجموعه داشبورد استفاده شده و همچنین پنل تنظیمات سیستم تهویه در مرکز داشبورد با صورت لمسی قرار گرفته است.

نکته جالب در طراحی داشبورد مکسوس استارH فضاسازی دو قسمتی در میانه داشبورد به جهت سهولت دسترسی است که دریچه های تهویه میانی و کلید ترمز پارک، سلکتور سیستم دو دیفرانسیل و شارژر وایرلس قدری بالاتر قرار گرفته‌اند و فضای پایینی نیز جهت نگهداری اشیا قابل استفاده است.

در ردیف عقب مکسوس استار H به لطف فاصله محوری زیاد در پیکاپ ها سرنشینان از فضای مناسبی برخوردار خواهد بود به علاوه این که خروجی شارژ تلفن همراه و خروجی سیستم تهویه مطبوع برای سرنشینان عقبی وجود دارد.

مقایسه امکانات ایمنی و رفاهی اینفینیت اکسپلورر و مکسوس استار H

مهم ترین و اثر گذار ترین بخش مقایسه اینفینیت اکسپلورر و مکسوس استار H بی شک از مقایسه و بررسی امکانات رفاهی دو خودرو است، از مهم ترین امکانات اینفینیت اکسپلورر می توان به مواردی همچون ترمز ABS، کیسه هوای راننده و سرنشین جلو، کیسه هوای جانبی جلو و پرده‌ای، سیستم کمکی ترمز، سیستم کنترل پایداری، سیستم کنترل کشش، سیستم کنترل کمکی در سربالایی و سرازیری، سیستم کمکی ترمز، سیستم ترمز اکتیو، رادار جلو، رادار نقطه کور، سیستم کمکی حرکت حرکت بین خطوط، سیستم هشدار خروج از خط، سیستم پایش فشار باد تایرها، ترمز پارک برقی، اتوهلد، اکسل جلو و عقب با قابلیت ضد لغزش، دوربین ۳۶۰ درجه، سیستم استارت استاپ و ورود بدون کلید، چراغ های ال ای دی، سنسور نور و باران، سقف پانورامیک، سیستم رهیاب، سیستم صوتی با هشت عدد بلندگو، بلوتوث، پورت های تایپ C، وای فای، اتصال اینترنت نسل ۴ و ۵، اتصال وای فای، تنظیم صندلی راننده در ۶ جهت، تنظیم ستون فرمان در چهار جهت، تنظیم صندلی عقب در دو جهت، قفل دیفرانسیل و تنظیم حالات رانندگی در پنج حالت اشاره کرد.

همچنین مهم ترین امکانات ایمنی مکسوس استار H می تواند ترمز ABS، کیسه هوای راننده و سرنشین جلو، کیسه هوای جانبی، کنترل پایداری، کنترل کشش، سیستم کمکی حرکت در سربالایی و سرازیری، سیستم پایش فشار باد تایرها، سیستم هشدار خواب آلودگی راننده، ترمز پارک برقی، اتوهلد و… باشد.

در زمینه امکانات رفاهی نیز مکسوس استار H با تجهیز به مواردی همچون سیستم استارت دکمه ای و ورود و خروج بدون کلید، چراغ های تمام ال ای دی، شیفتر پشت فرمان، دوربین ۳۶۰ درجه، کروز کنترل، گرمکن صندلی های جلو، شارژر وایرلس، سانروف، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک، دوربین ثبت وقایع، سیستم صوتی با ۶ بلندگو، سیستم دو دیفرانسیل با قابلیت تنظیم وضعیت انتقال قدرت به چرخ ها، قفل دیفرانسیل، سنسور نور، سیستم تنظیم حالات رانندگی و… سطح قابل قبولی از امکانات رفاهی را به همراه دارد.

جمع بندی

در نهایت و با توجه به موارد یاد شده در مقایسه اینفینیت اکسپلورر و مکسوس استار H باید عنوان کرد که در زمینه طراحی بیرونی اینفینیت اکسپلورر طراحی لوکس و عامه پسندتر و مکسوس استار H یک طراحی اسپرت را نسبت به رقیب ارائه می دهد و در مقوله طراحی داخلی نیز همین موضوع مشهود است. اما کیفیت متریال داخلی در اینفینیت اکسپلورر بالاتر احساس می شود به علاوه اینکه در کلیت طراحی اینفینیت اکسپلورر، هماهنگی و هارمونی بیستری در طراحی داخلی و خارجی مشاهده می شود.

همچنین در مقوله قوای فنی و مقایسه اینفینیت اکسپلورر و مکسوس استار H باید اشاره کنیم که با وجود این که ساختار فنی در هر دو پیکاپ تشابه نسبی دارند، اما مکسوس استار H قدرت بیشتری را تولید می کند. البته این تمام ماجرا نیست و در مقوله امکانات ایمنی و رفاهی برتری با اینفینیت اکسپلورر خواهد بود.

در انتهای این بررسی باید به خدمات پس از فروش اشاره کنیم که هر دو شرکت شرایط نسبتاً مشابهی را دارند؛ اما با توجه به این که اینفینیت اکسپلورر در اصل توسط ایران روور عرضه می شود و مزین خودرو از زیر مجموعه های این برند به شمار می رود، می توان دید مثبت تری نسبت به خدمات پس از فروش ایران روور و سابقه بیشتر این برند در ارائه خدمات و تجهیز خودروهای آفرودی داشت.

برای بازکردن گالری، روی تصاویر کلیک کنید.
اولین نفر امتیاز دهید

دیدگاه شما چیست؟