نگهداری خودرو

انواع کاسه نمد ماشین + قیمت و علائم خرابی

شنبه - ۱۰ تیر ۱۴۰۲
خواندن 3 دقیقه

کاسه نمد یکی از اجزای خودرو است که باید در سرویس‌های دوره‌ای مورد بررسی قرار گیرد. از آنجایی که عوارض خرابی کاسه نمد می‌تواند بزرگ و پردردسر باشد باید نسبت به علائم خرابی این قطعه دقت ویژه‌ای داشت

به گزارش خودرونویس، کاسه نمد یکی از قطعات ماشین است که برای جلوگیری از نشت روغن و یا گریس در محیط کار به محیط خارجی و جلوگیری از ورود گرد و غبار، خاک ، گل و … استفاده می شود در واقع کار کاسه نمد درزگیری و ممانعت از نشت ماده سیال مانند روغن به بیرون است.

کاسه نمد دارای دو قسمت فلزی و انعطاف پذیر است که جهت عایق کاری در سیستم‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. در واقع می‌توان گفت قسمت انعطاف ‌پذیر داخلی کاسه نمد عایق کاری را انجام می‌دهد. به طوری که این بخش از پلاستیک طبیعی یا سنتزی تهیه شده و با فشار مناسبی که بر روی محور به وجود می‌آورد موجب پیشگیری از روغن ریزی می‌شود.

کار کردن این قطعه بسیار ساده است. به طوری که لبه کاسه نمد بر روی بخش واقع شده و جداره به صورت فشرده در محفظه نگهدارنده واقع می‌گردد. این امر موجب می‌شود کاسه‌ نمد به درستی در جای خود واقع شود. در اینجا نیاز است جهت پیشگیری از حرارت بالا لبه‌های این قطعه روغن‌کاری شود. در واقع می‌توان گفت کاسه نمد با پر کردن در محل تماس از نشتی روغن جلوگیری به عمل می‌آورد.

اجزای کاسه نمد

فنر

این قطعه که معمولا فلزی است، در فاصله نمد و واشر قرار می‌گیرد. فنر جهت ایجاد خاصیت ارتجاعی در کاسه نمد به‌کار می‌رود تا کمک کند که این قطعه در محل موردنظر کاملا جا بیفتد و وظیفه درزگیری خود را به‌خوبی و بی‌نقص انجام دهد. به کمک فنر، کاسه نمد در جای خود محکم شده و در اثر فشار یا ضربه حرکت عرضی یا طولی نخواهد داشت. جنس فنر بستگی به محل کاربرد کاسه نمد دارد.

واشر

این بخش که در لبه داخلی کاسه نمد قرار می‌یگرد، از جنس لاستیک مقاوم ساخته شده و به چسبندگی کامل قطعه بر دیواره شفت یا بلبرینگ کمک می‌کند و مانع از ایجاد اصطکاک می‌شود. وجود واشر باعث می‌شود که حتی ارتعاشات ریز قطعات در حال کار، مانع از نفوذ‌ناپذیری کاسه نمد نشود و این قطعه را در جای خود حفظ نماید.

 نمد

نمد با توجه به گرما، ضربه و فشاری که تحمل می‌کند از جنس‌های مختلفی مانند لاستیک فشرده، چرم، سیلیکون یا تفلون ساخته می‌شود. ساختار نمد دارای سه بخش اصلی مرز آب‌بند، لبه آب‌بند و لبه گردگیر است. لبه گردگیر نمد که معمولا شیاردار است، صورت راست‌گرد یا چپ‌گرد طراحی می‌شود و بسته به محل استفاده کاسه نمد یکی از آن‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

انتخاب کاسه نمد به چه عواملی بستگی دارد؟

انتخاب کاسه نمد با طراحی و مواد بهینه به شرایط عملیاتی و کاربرد آن بستگی دارد که از میان این موارد می‌توان به عوامل زیر اشاره کرد:

دما

سرعت

اختلاف فشار

نوع روان‌کننده

قرارگیری عمودی یا افقی

لنگی و عدم انطباق شفت با جداره داخلی

از آن‌جایی که تاثیر یکی از شرایط عملیاتی بالا به طور معمول بر سایر فرآیندهای انتخاب این قطعه برتری دارد، در نتیجه، قانون کلی برای تعیین بهترین نوع کاسه نمد وجود ندارد.

کاسه-نمد

وظایف اصلی کاسه نمد

حفاظت از بلبرینگ ها

محافظت از روغن ها و مایعات در برابر آلودگی ها

برای جلوگیری از ورود آب یا مایعات به سایر تجهیزات

جلوگیری از نشت روغن و مایعات

مهمترین مسئله در اینجا، این است که کاسه نمد به خودی خود امکان آب بندی را فراهم نمی کند، بلکه به همراه شفت، محفظه کاسه، صفحه ثابت (که در بازار کوپلینگ یا فلنج نیز نامیده می شود)  یک سیستم آب بندی کامل را تشکیل می دهند. بنابراین، سیستم باید به طور کلی برای بهترین عملکرد آب بندی مورد ارزیابی قرار گیرد. در غیر این صورت ، حتی بهترین کاسه نمد نیز ممکن است در مدت کوتاهی شروع به نشت کند.

قیمت کاسه نمد

عوامل بسیاری بر قیمت خرید کاسه نمد تاثیر می گذارند، از جمله آن ها عبارت اند از:

_ سرعت و نوع حرکت، میزان مقاومت و سختی شافت و همچنین قطر شافت و هوزینگ

_ نوع کاربرد کاسه نمد

_ فشار و بار شعاعی وارده، عمق منفذ و سوراخ محصول

_ نوع برند و کمپانی سازنده، گارانتی و خدمات پس از فروش کاسه نمد

علاوه بر مواردی که گفته شد، قیمت و شرایط خرید کاسه نمد و تجهیزات وابسته آن به عوامل طبیعی، عوامل فنی، اقتصادی، عوامل ی و حقوقی نیز تا حدودی بستگی دارد.

نام محصول

قیمت ( تومان)

کاسه نمد پلوس لبه دار کوچک پژو 206 اصلی

۵۷۰٬۰۰۰

پژو کاسه نمد قیفی گیربکس 405 ایساکو 0170500799

 

۵۶٫۱۰۰

کاسه نمد گیربکس لیفان 520

 

۱۶۲٫۰۰۰

کاسه نمد عقب گیربکس مزدا2000

 

۵۸٫۲۳۳

کاسه نمد قیفی گیربکس پژو 405

 

۳۸٫۰۰۰

کاسه نمد عقب گیربکس روآ سال

 

۵۰٫۰۰۰

کاسه‌نمد اویل‌پمپ گیربکس هیوندای‌سانتافه

 

۵۰۰٫۰۰۰


انواع کاسه نمد خودرو را بشناسید

در خصوص طبقه بندی کاسه نمدها لازم است توجه کنید که کاسه نمد گریس یکی از انواع این قطعات است که معمولاً ویسکوزیته های بالایی دارد. از این رو روغن ریزی و خروج گریس در آن کمتر رخ می‌دهد.

نوع دیگر این قطعه کاسه نمد روغن است که ساده‌تر از نوع گریس دچار نشتی می‌شود. همیشه سعی کنید درصورت نیاز، اقدام به خرید بهترین کاسه نمد خودرو کنید. در این‌صورت از کیفیت و کارایی آن مطمئن خواهید بود.

کاسه‌نمدهای فنری معمولاً در سیستم‌های دوار، رفت و برگشتی و همچنین ثابت از آن استفاده می‌شود. از آنجایی که در تنش‌های بالا و پایین دارای پایداری بهینه است می‌توان از آن در دماهای مختلف نیز استفاده کرد. آخرین دسته از کاسه نمدها کاسه‌نمدهای بدون فنر است.

کاسه نمد

علائم و عوامل خرابی کاسه نمد

کاسه نمد یکی از اجزای خودرو است که باید در سرویس‌های دوره‌ای مورد بررسی قرار گیرد. از آنجایی که عوارض خرابی کاسه نمد می‌تواند بزرگ و پردردسر باشد باید نسبت به علائم خرابی این قطعه دقت ویژه‌ای داشت. برخی از این علائم عبارتند از:

نشتی روغن از شفت بین چرخ دنده‌ها

کمبود روغن در دیفرانسیل

ایجاد سر و صدا توسط دیفرانسیل به هنگام کار کردن، که نشانگر سطح پایین روغن است.

روغن‌ریزی موتور

نشستن گرد و خاک اطراف کاسه نمد پلوس

نشت روغن از شفت بین چرخ‌دنده‌های دیفرانسیل

مسدود شدن سوپاپ‌های هوای گیربکس

خرابی کاسه نمد یکی از دلایل نشت روغن است. ساییده شدن و پاره شدن کاسه نمد در داخل شفت اولین موردی است که سبب نشت روغن می ­شود. کاسه نمد با نشت روغن در اطراف کمک فنر، اعلام خرابی می کند. مقدار کم روغن می­تواند این روند را تسریع کند. جنس مواد به کار رفته در کاسه نمد در خرابی آن اهمیت ویژه ای دارد.به‌طور کلی کاسه نمد‌ها عمر مفید مشخصی دارند و پس از طی این زمان باید تعویض شوند.

نکاتی که در مورد کاربرد کاسه نمد ها باید بدانید:

_ کاسه نمد، از ورود آلودگی ها و عناصر دیگر به محفظه ی سیستم روانکاری جلوگیری می کند.

_ کاسه نمد به عنوان یک مانع فیزیکی، از نشت روغن حتی در فشار ‌های بسیار بالا جلوگیری می کند.

_ کاسه نمد یک لبه بدون فنر، برای آب بندی مایعات که تحت فشار کاری نمی باشند مورد استفاده قرار می گیرد. کاسه نمد دولبه با فنر، عموما برای آب بندی مواردی که دارای فشار کاری پایین حدود 0.5 بار دارند مورد استفاده قرار می گیرد و لبه دوم آن نقش گردگیر را ایفا می کند.

_   کاربرد کاسه نمدهای وایتون در محیط با درجه حرارت بسیار بالاست. برای مثال در موتور های جت و غیره. کاسه نمدها، در صنعت خودرو سازی، انواع ماشین های صنعتی و وسایل خانگی از کاربرد بالایی برخوردار است.

 

5 از 12 رای

دیدگاه شما چیست؟