دور جدید ثبت نام خودرو وارداتی از هفته پیش با حضور طیف گستردهای از واردکنندگان خودرو، آغاز شده است. اما خرید کدام خودرو وارداتی، صرفه بیشتری دارد؟
دور جدید ثبت نام خودرو وارداتی از هفته پیش با حضور طیف گستردهای از واردکنندگان خودرو، آغاز شده است. اما خرید کدام خودرو وارداتی، صرفه بیشتری دارد؟
به گزارش خودرونویس، سامانه خودروهای وارداتی از روز یکشنبه 11 آذر 1403 جهت ثبتنام متقاضیان، باز شده و افرادی که مبلغ 500 میلیون تومان در حسابهای وکالتی خود بلوکه کرده باشند، میتوانند با مراجعه به وبسایت این سامانه به نشانی Saleauto.ir نسبت به ثبت درخواست برای خرید خودروهای وارداتی، اقدام کنند.
در این دوره از ثبتنام خودروهای وارداتی، سامانه تا روز سهشنبه، 20 آذر برای ثبتنام متقاضیان در دسترس قرار دارد و خریداران از بین 42 خودروی عرضه شده، میتوانند اولویت خود را تعیین کنند. اما چه خودروهایی در این دوره، عرضه شدهاند؟
فهرست خودروهای وارداتی عرضه شده
در جدول زیر میتوانید اسامی 6 خودروی وارداتی که قیمت قطعی آنها در مبادی فروش مشخص شده است را مشاهده کنید.
توجه داشته باشید که این قیمت، نرخ نهایی فروش به شمار نمیرود و احتمالاً در حدود 30 الی 40 درصد به این مبالغ اعلامی، اضافه شود.
جدول زیر، فهرست 36 دستگاه خودرو وارداتی با قیمت علیالحساب به چشم میخورد که احتمال میرود، قیمت نهایی آنها، تغییر بیشتری نسبت به خودروهای فهرست بالا داشته باشد.
خرید به دید سرمایهگذاری یا مصرف؟
برای پاسخ به این سوال که خرید کدام خودرو وارداتی صرفه بیشتری دارد، در ابتدا اشاره به چند نکته حائز اهمیت است. باید خاطرنشان کرد که بازار خودرو، دیگر آن بازار انحصاری که بین سالهای 1397 تا 1401 وجود داشت نبوده و میتوان گفت که تا حدودی از فاز سرمایهگذاری خارج شده است. بنابراین خرید خودرو به دید سرمایهگذاری و نگهداری آن با هدف فروش به قیمت بالاتر در آینده، کمی بعید به نظر میرسد.
در صورتی که با هدف استفاده از خودرو، قصد ثبتنام و خرید را داشته باشید، چند گزینه پیش پای شما قرار دارد. در قدم اول باید نوع استفاده شما اعم از کاربری سدان، هاچبک شهری یا کراساوور مشخص باشد.
کدام خودرو وارداتی ارزش خرید بالاتری دارد؟
در بین خودروهای وارداتی دو فهرست بالا، ام جی GT، ام جی 5، تویوتا کرولا 1200، تویوتا کرولا 1800، تویوتا لوین 1800، نیسان سیلفی، اشکودا سوپرب، کیا K3، جی ای سی امپو، مزدا 3 و اشکودا اکتاویا در دسته خودروهای سدان طبقهبندی میشوند. البته محصولاتی همچون اپل کورسا، تویوتا یاریس 2023، سوزوکی سوئیفت نیز محصولات هاچبک وارداتی به شمار میروند.
ازمیان محصولات نامبرده، اگر به دنبال خرید سدان یا هاچبک غیرچینی باشید، تنها گزینههای کرولا، سیلفی، سوپرب، K3، مزدا 3، اکتاویا، کورسا و سوئیفت روی میز باقی میمانند. در بین این گزینهها، اشکودا سوپرب و اکتاویا به همراه اپل کورسا به دلیل اصالت اروپایی که دارند از کیفیت متریال بالاتری بهره میبرند. البته انتخاب مزدا 3 به دلیل سابقه درخشان این مدل در ایران و همچنین، سوئیفت به دلیل قیمت مقرونبهصرفه نیز خالی از لطف نیست.
همچنین باتوجه به اینکه تویوتا لوین به صورت اختصاصی برای بازار چین به تولید میرسد، تمامی قطعات خودرو باید از همان کشور تأمین شود. بنابراین خرید لوین در وضعیت فعلی، چندان توصیه نمیشود.
البته در میان سدانهای چینی دو محصول جی ای سی امپو و ام جی GT به چشم میخورد که هر دو آنها با توجه به ذات اسپرتی که دارند، جزو دو خودرو وارداتی جذاب این دوره به شمار میروند.
در میان کراساوورهای عرضه شده در این دوره به دلیل تعداد بالای محصولات، تنها آن دسته از خودروهای وارداتی که ارزش خرید بالاتری دارند، اشاره میشود.
از بین کراساوورهای ارزانقیمت، چانگان CS35 پلاس و لاماری ایما و بایک X55، سه محصول ارزنده چینی محسوب میشوند. اگر به دنبال استفاده آفرودی از خودرو باشید، سوزوکی جیمنی در دو نوع سه درب و پنج درب، یکی از ارزندهترین کراساوورهای آفرودی بازار به شمار میرود که البته قیمت قابل توجهی هم دارد.
همچنین فولکس واگن T-ROC و جتا VS7 از گروه ماموت نیز دو کراساوور ارزنده دیگری هستند که خودروی VS7 از همان پلتفرم و تکنولوژی فولکس واگن بهره میبرد.
در نهایت کیا اسپورتیج هرمس خودرو نیز میتواند ارزش خرید بالایی داشته باشد که در حال حاضر با قیمت علیالحساب دو میلیارد و 100 میلیون تومان در سامانه خودروهای وارداتی به فروش میرسد.
دیدگاه شما چیست؟