نمایشگاه خودروی گوانگ ژو 2020 چین با وجود ویروس کرونا در حال برگزاری است. در این رویداد مهم خودرویی، خودروهای ویژه بازار چین مختلفی رونمایی شده اند که برخی از آنها شانس ورود به سایر بازارهای جهانی را نیز دارد. در بین تمامی رونمایی های انجام شده، نسل دوم هیوندای میسترا که در گوانگ ژو رونمایی شد، توجه ما را به خود جلب کرده؛ چراکه که هیوندای در طراحی برخی از قسمت های میسترای جدید از سایر محصولات خود الهام گرفته است.
به گزارش خودرونویس، کاملا مشخص است که هیوندای در طراحی چراغ های جلوی خطی باریک میسترا، سبک طراحی چراغ های کراس اوور سوپر مینی کرتا را پیاده سازی کرده است. این در حالی است که سبک طراحی چراغ های عقب نسل دوم میسترا، چیزی شبیه به چراغ های عقب نسل جدید سوناتا است.
مشخصات فنی هیوندای میسترا الکتریکی
به لطف جلوپنجره بسته و پورت شارژیی که در پشت لوگوی هیوندای در پروفیل جلوی میسترا مخفی شده، می توان فهمید که با یک خودروی الکتریکی طرف هستیم. این سدان سایز متوسط که مقداری از هیوندای سوناتا ابعاد کوچکتری داشته، به یک پک باتری 56.5 کیلووات ساعتی مجهز شده که وظیفه تامین انرژی موتور الکتریکی این خودرو را بر عهده دارد. موتور الکتریکی میسترا قادر به تولید بیشینه قدرت 181 اسب بخار و بیشینه گشتاور 310 نیوتن متر است.
هیوندای اعلام کرده که میسترا در حالت شارژ کامل با در نظر گرفتن سیکل استاندارد پیمایش چین قادر به پیمودن بیشینه مسافت 520 کیلومتر در حالت شارژ کامل است. لازم به ذکر است که این سیکل چینی بر پایه سیکل اروپایی NEDC بنا شده که معمولا آمار اعلامی پیمایش خودروهای الکتریکی در این سیکل با کمی اغراق همراه است. هیوندای اعلام کرده که برای رسیدن درصد شارژ باتری میسترا از 30 به 80 درصد، چیزی در حدود 40 دقیقه زمان لازم است. این در حالی است که شارژ کامل باتری های این سدان الکتریکی چیزی در حدود 9 ساعت و 30 دقیقه زمان می برد که با توجه به استانداردهای امروزی بسیار کند است.
نسخه های درونسوز هیوندای میسترا
لازم به ذکر است میسترا تنها به صورت تمام الکتریکی در بازار چین عرضه نمی شود، بلکه هیوندای این سدان را به نحوی طراحی کرده که امکان نصب پیشرانه درونسوز را نیز داشته باشد. نسخه پایه درونسوز این خودرو به یک پیشرانه 1.8 لیتری تنفس طبیعی مجهز شده که قادر به تولید 141 اسب بخار قدرت و 176 نیوتن متر گشتاور است. نسخه قدرتمندتر بنزینی این خودرو نیز به یک پیشرانه 1.5 لیتری توربوشارژ مجهز شده که قادر به تولید بیشینه قدرت 168 اسب بخار و بیشینه گشتاور 253 نیوتن متر است.
طراحی کابین میسترا
در خصوص استایل داخل کابین میسترا باید گفت که طراحی داشبورد آن شباهت بیشتری به النترا دارد و المان های مشترک کمی بین داشبورد میسترا با سوناتا دیده می شود. با توجه به تصاویر، مشخص است که فضای پا زیادی برای سرنشین در ردیف عقب در دسترس است؛ ولی ظاهرا صندلی راننده در موقعیتی جلو و نزدیک به فرمان قرار داده شده است. در کنسول میانی هیوندای میسترا کلیدهای فیزیکی بسیار کمی دیده می شود و عملکرد بیشتر کلیدهای فیزیکی در نمایشگر لمسی نصب شده در میان داشبورد درنظر گرفته شده است. به همین دلیل است که در این ویدیو کنسول میانی به صورت ساده و خالی دیده می شود؛ چراکه خودرو خاموش بوده و کلیدهای لمسی غیرفعال هستند.
سخن پایانی
میسترا 2021 محصولی از شعبه پکن هیوندای بوده که حاصل سرمایه گذاری مشترک بین این برند کره ای با کمپانی خودروسازی چینی بایک موتور بوده است. سایر محصولات هیوندای در چین مانند ix25، ix35، توسان، کونا(Encino)، سانتافه، سلیستا و … نیز در همین کارخانه تولید می شوند.
دیدگاه شما چیست؟