صبح امروز مراسم رونمایی از تاکسیهای برقی با حضور شهردار تهران، وزیر صمت، معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران و رئیس کمیته بودجه شورای شهر و مدیر عامل کرمان موتور برگزار شد.
صبح امروز مراسم رونمایی از تاکسیهای برقی با حضور شهردار تهران، وزیر صمت، معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران و رئیس کمیته بودجه شورای شهر و مدیر عامل کرمان موتور برگزار شد.
به گزارش خودرونویس، در این مراسم شادی مالکی، سرپرست سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهر تهران گفت: مهمترین دغدغه شهر تهران آلودگی هوا و کمبود زیرساختها در حوزه حمل و نقل عمومی است که این موضوع تاکسیها را در جایگاه ویژه قرار میدهد.
وی گفت: شهرداری تهران گامهای موثر و رو به جلویی در زمینه نوسازی تاکسیها برداشته است به گونهای که با کمک صندوق کارآفرینی امید، تسهیلات ۸درصد با اقساط ۶۰ ماهه به تاکسیرانان داده شده است که تاکنون ۴۰۰۰ تاکسی نوسازی شدند و تا پایان سال نیز ۱۰۰۰ تاکسی دیگر نوسازی میشود.
مالکی گفت: با قرارداد طرف چینی ۲۵ هزار تاکسی و ۱۰ هزار ون برقی به زودی وارد ناوگان میشود و امید است با کمک وزارت صمت از تولیدات برقی داخلی استفاده کنیم.
تعرفه واردات خودروهای برقی یک درصد است
در ادامه این مراسم عباس علی آبادی وزیر صنعت گفت: دانش برقی سازی در کشور سالهاست وارد شده اما در ورود و توسعه این خودروها غافل شدیم.
وی با بیان اینکه برقی سازی خودروها برای محیط زیست بسیار مهم است گفت: تغییرات اقلیمی که اکنون میبینیم ناشی از خرابکاریهایی است که انجام میدهیم؛ لذا هرچه سریعتر باید این فرآیند را انجام دهیم.
علیآبادی افزود: خودروهای گازسوز خوب هستند و مزیت آنها برای کشور ما عدم مصرف بنزین است اما با این خودروها نمیتوان هوای شهر را پاک کرد. ماشینهای برقی این مزیت را دارند که تولید آلودگی نمیکنند. البته مسائل خود را خواهد داشت و شهرداری باید به فکر چگونگی بازیابی باتری خودروهای برقی باشد.
وی افزود: چین فناوری بسیار پیشرفتهای در این حوزه دارد و ما هم بهترینها را انتخاب میکنیم. این خودروها تجربه شده است و برای اینکه در تهران این تجربه به بهترین نحو انجام بشود، ابتدا در اختیار خود خودروساز قرار میگیرد. بعد هم به صورت انبوه در شهر تردد خواهد کرد.
وزیر صمت با بیان اینکه بزودی هشت خودروی جدید برقی را رونمایی خواهیم کرد، گفت: این در حالی است که بسیاری از کارخانههای ماشین سازی دنیا تولید خودروهای بنزینی را تعطیل کردهاند.
وزیر صنعت گفت: سالهاست که تعرفه واردات خودرو زیاد است اما حالا تعرفه واردات خودروهای برقی را یک درصد اعلام کردیم، یعنی اینکه من به مردم آدرس میدهم که بیایید از خودروهای برقی استفاده کنید و در نظر داریم هر هفته یک نمونه خودروی برقی رونمایی کنیم و باید بگویم که بیگدار به آب نمیزنیم، بلکه عالمانه وارد عمل شده و با استفاده از شرکتهای دانش بنیان دارای این فناوری وارد میشویم.
۹۶ درصد تاکسیها و ونهای تهران فرسوده است
علیرضا زاکانی در مراسم رونمایی از ۱۰۰ دستگاه تاکسی برقی گفت: شهر تهران از یک عقب ماندگی در طرح حمل و نقل عمومی برخودار بود و در این ۲ سال اگر همت دولت نبود نمیتوانستیم اقدامات جدی و اساسی در این بخش انجام دهیم.
وی گفت: میراثی که ما در شهرداری تهران برای ارائه خدمات ناوگان حمل و نقل عمومی تحویل گرفتیم. مناسب نبود و البته به دلیل اقتضائات دوران کرونا ذائقه مردم نیز به سمت استفاده از خودروی شخصی تغییر کرده بود؛ اما سعی کردیم که کارهای بزرگی انجام دهیم؛ بگونهای که با همت دولت به توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی پرداختیم.
وی افزود: دو سال و سه ماه و ۱۵ روز قبل که به شهرداری آمدیم تعداد اتوبوسهای فعال در خطوط ۸۸۰ اتوبوس بود و مجموع اتوبوسهای فعال ۱۸۶۰ مورد بود، تهران حدود ۱۰ هزار اتوبوس میخواهد چطور میشود حمل ونقل ما ۸۸۰ اتوبوس فعال در خط داشتهباشد. البته الان ۲۸۸۰ در خط فعال داریم و به زودی ۴۰۰ مورد نیز اضافه میشود. برای واردات ۲۵۰۰ اتوبوس قرار داد بستیم و برای ۲۱۹۴ اتوبوس قرارداد داخلی داریم که از مجموع این تعداد ۲۶۹۴ مورد از آنها برقی است. همچنین به دنبال این هستیم که ۱۵۰۰ اتوبوس دوکابین موجود را از طریق شرکتهای دانش بنیان به اتوبوس برقی تبدیل کنیم.
زاکانی گفت: ۷۸ هزار تاکسی و ون داریم که حدود ۹۶ درصد آنها فرسوده است. با استفاده از شرکتهای اینترنتی و با تبدیل تاکسیرانی به شرکت میتوان کاری کرد که رانندهها سهامدار شرکت شوند و کار حرفهای دقیق مبتنی بر ارائه خدمت داشتهباشند و یک نظم و شرایط جدیدی ایجاد میشود.
وی با بیان اینکه ۴۹ هزار خودروی برقی در ۹ شرکت ثبت سفارش شده است، تصریح کرد: این خودروها در آینده داخلی سازی میشود و بعد به بخش خصوصی واگذار میشود. قیمت این خودرو نزدیک به ۲۰ هزار دلار است که حدود یک میلیارد تا یک میلیارد و دویست برآورد میشود.
دیدگاه شما چیست؟