جوش آوردن خودرو، یکی از رایجترین مشکلاتی است که رانندگان با آن مواجه میشوند. این اتفاق ناخوشایند میتواند دلایل مختلفی داشته باشد و در صورت عدم رسیدگی به موقع، آسیبهای جدی به موتور خودرو وارد کند. از دست دادن آب رادیاتور، خرابی واتر پمپ، گرفتگی رادیاتور و… از جمله عوامل اصلی جوش آوردن خودرو هستند.
جوش آوردن خودرو، یکی از رایجترین مشکلاتی است که رانندگان با آن مواجه میشوند. این اتفاق ناخوشایند میتواند دلایل مختلفی داشته باشد و در صورت عدم رسیدگی به موقع، آسیبهای جدی به موتور خودرو وارد کند. از دست دادن آب رادیاتور، خرابی واتر پمپ، گرفتگی رادیاتور و… از جمله عوامل اصلی جوش آوردن خودرو هستند.
به گزارش خودرونویس،احساس گرمای بیش از حد در موتور خودرو و دیدن بخار از زیر کاپوت، هر رانندهای را نگران میکند. جوش آوردن خودرو، نه تنها میتواند باعث توقف ناگهانی خودرو شود، بلکه میتواند به قطعات حساس موتور نیز آسیب برساند. این اتفاق معمولاً در روزهای گرم سال و یا در ترافیکهای سنگین رخ میدهد. اما چرا خودرو جوش میآورد؟ چه عواملی باعث افزایش دمای موتور میشوند؟ و مهمتر از آن، هنگامی که خودرو جوش آورد، چه باید کرد؟
جوش آوردن ماشین همان گرم شدن بیش از حد موتور خودرو است و این جوش آوردن در روز های بسیار گرم، کاملا منطقی است. در روز های تابستان که دمای هوا بالاست برخی از ماشین ها جوش می آورند البته جوش آوردن بیش از حد موتور خودرو دلایل دیگری هم دارد و یک راننده باید بداند که هنگام جوش آوردن خودرو، چه باید ها و نباید هایی را رعایت کند تا خودرو آسیب نبیند. ما در این مقاله از سایت امداد خودرو اصفهان قصد داریم شما را با جواب این سوال که ( موقع جوش آوردن ماشین چه کنیم؟ ) آشنا نماییم.
جوش آمدن خودرو
باید بدانید که زمانی که موتور خودرو بیش از حد معمول گرم شود، ماشین جوش می آورد، حال این گرم شدن بیش از حد موتور خودرو می تواند دلایل مختلفی از جمله خرابی رادیاتور، گرفتگی مسیر آب در خودرو، خراب بودن فن رادیاتور، زیاد یا کم بودن مایع خنک کننده خودرو، خراب بودن ترموستات، استفاده از مایع خنک کننده نامناسب در خودرو، وجود نشتی در سیستم خنک کننده، خراب بودن پمپ آب یا واتر پمپ در خودرو داشته باشد. خودرو با وجود هر کدام از مشکلات ذکر شده، در سربالایی، استفاده از دنده سنگین به مدت طولانی، رانندگی طولانی در ترافیک و مسدود شدن جلو پنجره موتور خودرو می تواند جوش بیاید. برای اینکه از مشکل جوش آمدن موتور خودرو در امان باشید باید حتما وضعیت موتور، فن و مخزن مایع خنک کننده، واتر پمپ و ترموستات را بررسی کنید.
زمان جوش آمدن خودرو
اگر در زمان رانندگی فهمیدید که آمپر آب خودرو شدیدا بالا رفته، کنار زده و صبر کنید تا آمپر پایین بیاید. در این زمان باید:
رانندگی نکنید
در زمان جوش آمدن خودرو باید خودرو را متوقف کنید و رانندگی نکنید چرا که رانندگی و گاز دادن تحرک پیستون را در سیلندر افزایش می دهد و اینگونه دمای موتور افزایش می یابد. دنده های سنگین فشار زیادی به موتور می آورند پس تصور نکنید که سرعت پایین برای موتور خودرو ضرری دارد. در صورتی که قادر هستید با دنده خلاص ماشین را پارک کنید از انجام این کار دریغ ننمایید. خودرو را پارک کرده و اقدامات بعدی را صورت دهید.
ماشین را خاموش نکنید
زمان جوش آمدن خودرو نباید به هیچ وجه خودرو را خاموش نمود چرا که این کار هیچ کمکی به خودرو نمی کند و تنها سبب آسیب دیدن موتور خودرو می شود. زمانی که خودرو را خاموش می کنید حرکت آب در رادیاتور خودرو متوقف می شود و اینگونه روند خنک شدن موتور به تعویق می افتد. جدای از این، خاموش کردن خودرو و توقف حرکت پیستون ها در دمای بالا، سبب چسبیدن رینگ به دیواره سیلندر می شود و به اصطلاح جام کردن موتور رقم می خورد.
باز کردن در کاپوت موتور خودرو
اولین کار بعد از توقف و خاموش نکردن خودرو، باز کردن در کاپوت موتور خودرو است. با باز کردن در موتور خودرو می توانید در زمان جوش آمدن خودرو به ساده ترین راه دمای محفظه ی موتور را کم کنید. در زمان باز کردن در موتور، مراقب باشید چرا که ممکن است حجم گرما و بخار در زیر در موتور مخفی شده باشد و زمانی که در موتور را باز می کنید این بخار و گرما بیرون بزند. پس حواستان به دست و صورتتان باشد. باز کردن در موتور خودرو از جمله اولین اقدامات برای کاهش دمای ایجاد شده در موتور خودرو است.
در پوش رادیاتور را باز نکنید
زمان جوش آمدن خودرو به هیچ عنوان درپوش رادیاتور را باز نکنید و یا با احتیاط درپوش را باز کنید چرا که دمای زیاد موتور، آب درون رادیاتور را به حد انفجار رسانده و بازکردن درپوش رادیاتور، آب جوش و بخار آب متراکم را در رادیاتور آزاد می نماید. پس مراقب دست و صورت خود باشید. در صورتی که می خواهید درب رادیاتور را باز کنید با یک تکه پارچه این کار را انجام دهید تا آسیب نبینید.
با استفاده از دستمال درب رادیاتور را در جهت خلاف عقربه های ساعت بچرخانید. در این زمان درپوش کامل جدا نمی شود و تنها فاصله ای میان آن و رادیاتور ایجاد می شود و از این فاصله ایجاد شده آب جوش و بخار آب متراکم خارج شده و اینگونه خطری صورت و دستتان را تهدید نمی کند.
روی موتور خودرو آب نریزید
زمان جوش آمدن خودرو به هیچ عنوان روی موتور خودرو آب نریزید. آب ریختن روی موتور خودرو در زمان جوش آمدن خودرو، خسارات جدی را به ماشین وارد می سازد. چدنی که در پوسته موتور استفاده شده است بسیار حساس و شکننده می باشد از این رو تغییر ناگهانی دما و انقباض و انبساط پوسته، ترک خوردن آن را به دنبال دارد. اختلاف حرارت بیرون و درون موتور، خطر ترک خوردن را افزایش می دهد.
روشن کردن بخاری خودرو
در زمان جوش آمدن خودرو بخاری خودرو را روشن نمایید تا گرمای موتور گرفته شود. روشن کردن بخاری فشار اضافی روی موتور ایجاد نمی کند و این بخاری گرفتن گرمای موجود را با استفاده از پروانه به داخل کابین هدایت کرده و اینگونه به خنک شدن دمای ایجاد شده کمک می کند. این در حالی است که کمپرسور های کولر برای کار کردن از موتور خودرو، توان می گیرد. پس اگر در این زمان کولر روشن است کولر ماشین را خاموش کرده و بخاری بگیرید.
تماس با امدادخودروی اصفهان
در زمان جوش آمدن خودرو، این سوال برایتان پیش آمده که موقع جوش آوردن ماشین چه کنیم؟ ما به شما توصیه می کنیم که از متخصصان حرفه ای کمک بگیرید و برای بردن خودرو به تعمیرگاه حتما از کمک امداد خودروی اصفهان بهره مند شوید تا مشکلات ایجاد شده را رفع نمایید و از صدمات بیشتر به خودرو جلوگیری کنید. تماس گرفتن با امداد خودرو اصفهان می تواند شما را از دانش لازم برای برخورد با جوش آمدن ماشین بهره مند کند.
همانطور که بررسی کردیم، جوش آوردن خودرو میتواند دلایل مختلفی داشته باشد و در صورت عدم توجه، آسیبهای جدی به موتور خودرو وارد کند. از جمله مهمترین دلایل جوش آوردن میتوان به کمبود آب رادیاتور، خرابی واتر پمپ، گرفتگی رادیاتور و افزایش بیش از حد دمای محیط اشاره کرد. اما مهمترین نکتهای که باید به خاطر داشت این است که در صورت مواجهه با این مشکل، خونسردی خود را حفظ کرده و اقدامات لازم را به سرعت انجام دهید.
دیدگاه شما چیست؟