شورولت کامارو SS دارای یک پیشرانه 6.2 لیتری هشت سیلندر 455 اسب بخاری است!
شورولت کامارو SS دارای یک پیشرانه 6.2 لیتری هشت سیلندر 455 اسب بخاری است!
به گزارش خودرونویس، در تاریخ 28 ژوئن سال 1966 شرکت جنرال موتورز یک کنفرانس مطبوعاتی در هتل Statler-Hilton دیترویت برگزار کرد. در این کنفرانس مدیر کل شورولت، پیت استس “Pete Estes”، ساخت خودروی “Pony car” جنرال موتورز با کد XP-836 را اعلام کرد. علاوه بر این در این کنفرانس از نام این خودرو که پیش از این تصور می شد “Panther” باشد نیز رونمایی شد.
برخلاف آنچه مطبوعات اعلام کرده بودند، شورلت مطابق با نام دیگر محصولات خود که با حرف C شروع میشدند، خودروی جدید را کامارو “Camaro” نام گذاری کرد. طبق نوشته کتاب “The Complete Book of Camaro Every Model” این نام توسط باب لوند “Bob Lund” مدیر بازرگانی شورولت و اِد رولت “Ed Rollett” معاون جنرال موتورز، در حالی که آنها مشغول خواندن کتاب دیکشنری فرانسوی و انگلیسی هیث “Heath’s” از “James Boïelle” و “de V. Payen-Payne” چاپ شده در سال 1936 بودند، انتخاب شده است.
در واقع آنها دریافتند که کلمه “camaro” در فرهنگ لغت فرانسوی _ انگلیسی به معنای “دوست یا رفیق است و کلمه “comrade” (در انگلیسی به معنای رفیق) از همین کلمه گرفته شده است. به همین دلیل در کنفرانس مطبوعاتی 28 ژوئن پیت استس در وصف نام خودرو عنوان کرد که شورولت کامارو نشان دهنده رفاقت دوستان خوب است که بین خودرو و مالک شکل می گیرد.
در نهایت شورولت کامارو برای اولین بار در 12 سپتامبر سال 1966 طی یک پیش نمایش مطبوعاتی در دیترویت به نمایش درآمد و پس از آن بار دیگر در تاریخ 19 سپتامبر 1966 در لس آنجلس به نمایش گذاشته شد. اما رونمایی عمومی این خودرو در 26 سپتامبر 1966 انجام گرفت و با فاصله چند روز یعنی در 29 سپتامبر 1966 به عنوان مدل سال 1967 به بازار عرضه شد.
کامارو به عنوان یک خودروی “pony car” در واقع پاسخ مستقیم جنرال موتورز به فورد ماستنگ بود. تا حدی که مدیران شورولت، کامارو را “حیوانی کوچک و شرور که ماستنگ ها را شکار می کند” توصیف کردند. کامارو تا به امروز 6 نسل مختلف را تجربه کرده و بدون شک یکی از محبوب ترین و موفق ترین خودروهای تاریخ به شمار می رود، اما طبق اعلام شورولت، متاسفانه در پایان سال 2024 تولید آن متوقف خواهد شد.
هرچند شورولت اعلام کرد که این پایان داستان کامارو نیست. چندی پیش فرصتی دست داد تا با یک دستگاه شورولت کامارو SS مدل 2017 ملاقاتی داشته باشیم، که پس از مروری کوتاه بر تاریخچه نسل ششم کامارو، بررسی آن را می خوانید.
تاریخچه نسل ششم شورولت کامارو
در تاریخ 16 می سال 2015 و هم زمان با پنجاهمین سالگرد تولید کامارو، شورولت از نسل ششم این خودرو رونمایی کرد. نسل ششم کامارو بر روی پلت فرم GM Alpha جنرال موتورز توسعه یافته و اواخر سال 2015 در دو نسخه LT و SS روانه بازار شد. نسل ششم 91 کیلوگرم سبک تر از نسل قبل بوده و بیش از 70 درصد از اجزای آن، منحصرا به این خودرو تعلق دارد و با هیچ یک از محصولات GM مشترک نیستند.
همچنین این خودرو توسط نشریه معتبر Motor Trend به عنوان خودروی سال 2016 انتخاب شد. نسل 6 کامارو در ابتدا به انجین های 2.0 لیتری توربوشارژ چهار سیلندر خطی به قدرت 275 اسب بخار، 3.6 لیتری V6 جدید با قدرت 335 اسب بخار مجهز شد و برای مدل SS نیز انجین 6.2 لیتر LT1 V8 با 455 اسب بخار در نظر گرفته شده بود.
مدل ZL1 به یک پیشرانه 6.2 لیتری LT4 سوپرشارژر به قدرت 650 اسب بخار مجهز شده بود. گیربکس ها نیز شامل 6 سرعته دستی و هشت سرعته اتوماتیک می شدند، البته برای نسخه ZL1 در سال 2017 یک گیربکس 10 سرعته اتوماتیک با شیفترهای پشت فرمان نیز قابل سفارش بود. در سال 2017 پکیج عملکردی 1LE به کامارو بازگشت. با این پکیج در واقع سیستم تعلیق و هندلینگ خودرو بهبود یافت.
با توجه به تقاضای مشتریان، شورولت دو بسته 1LE را برای مدلهای V6 و V8 ارائه کرد که هر کدام دارای مشخصه های بصری منحصر به فردی هستند. همچنین گفتنی است که حداکثر سرعت کامارو ZL1 مدل 2017 به 318 کیلومتر بر ساعت و زمان آن در پیست نوربرگ رینگ 7:29:60 است. شورولت در سال 2018 پکیج ZL1 1LE را برای کامارو معرفی کرد.
پکیج عملکردی ZL1 1LE شامل بهبود آیرودینامیک، سیستم تعلیق قابل تنظیم جدید با الهام از مسابقات و رینگ های آلومینیومی سبک وزن جدید با لاستیک های Goodyear Eagle F1 Supercar 3R می شد که به طور اختصاصی برای ZL1 1LE ساخته شده است. همچنین پکیج ZL1 1LE جدید نسبت به ZL1 معمولی 27 کیلوگرم سبک تر بوده و دارای پیشرانه LT4 سوپرشارژ 650 اسب بخاری به همراه یک گیربکس دستی 6 سرعته است.
در سال 2018 یک دستگاه کامارو ZL1 1LE مجهز به گیربکس دستی که توسط Bill Wise هدایت می شد، توانست در پیست نوربرگ رینگ زمان 7:16.04 را به ثبت برساند. شورولت، در سال 2019 شورولت تمام تریم های کامارو شامل LT، LS و LS را بروزرسانی یا فیس لیفت کرد. طی این فیس لیفت دماغه و فرم چراغ های جلو دچار تغییرات نسبتا گسترده ای شد.
همچنین برای مدل SS یک جلو پنجره مشبک مشکی رنگ جدید در نظر گرفته شد که با نظرات منفی مردم و کارشناسان روبرو شد. طراحی چراغ های عقب نیز تغییر کرد، این چراغ ها در نمونه های LS و LT به رنگ قرمز بود اما در مدل های SS و ZL1 با گرافیک شفاف منحصر به فرد، جلوه ای متفاوت به کامارو بخشیده بود. البته در این فیس لیفت طراحی نمای جلو مدل ZL1 بدون تغییر باقی ماند، اما مجموعه جدیدی از بالچه ها برای آن در نظر گرفته شد.
چهار رنگ شامل دو رنگ آبی، خاکستری و زرد، حذف و با رنگ های جدید shadow gray و Riverside Blue و Darker shade blue جایگزین شدند. همچنین مواردی مانند گرافیک لوگوها، اسپویلر و مواردی از این دست نیز بروزرسانی شدند. علاوه بر این شورولت سیستم جدید «Infotainment 3» را بر روی MyLink قدیمی خود، به همراه یک دوربین پشتیبانی به صورت استاندارد و برای مطابقت با مقررات فدرال ایالات متحده بر روی کامارو نصب کرد.
شورولت کامارو SS به یک گیربکس 10 سرعته جدید مجهز شد. تولید LS کانورتیبل متوقف و LT کوپه و کانورتیبل جایگزین آن شد. برخی از پکیج هایی که پیش از این تنها در نسخه SS در دسترس بودند، حال برای نسخه LT نیز در دسترس بودند. توربوشارژرها در ZL1 1LE برای بالا بردن توان خروجی مورد بازنگری قرار گرفتند و پکیج عملکردی Track نیز به صورت سفارشی در دسترس بود. این بروزرسانی و فیس لیفت به طور کلی با تحسین مردم و صاحب نظران مواجه شد، اما برخی از نشریات به طراحی جدید نمای جلو نسخه SS انتقاداتی وارد کردند.
به عنوان مثال کریستین سیباگ “Christian Seabaugh” از نشریه معتبر “Motor Trend” آن را یک جراحی پلاستیک ناموفق نامید. با توجه به شدت برخی از انتقادات، کامارو بار دیگر در سال 2021 فیس لیفت شد و طی آن طراحی جلو پنجره و چراغ های جلو تغییر پیدا کرد که باید گفت، چهره خودرو زیباتر و معقول تر شد. همانطور که گفته شد در پایان سال 2024 تولید کامارو متوقف شد و مشخص نیست شورولت برای آینده این نام ماندگار و پر افتخار چه برنامه ای دارد.
بررسی نمای بیرونی شورولت کامارو SS
طراحی نسل ششم شورولت کامارو تلفیقی از اصالت و مدرنیته است و در جای جای بدنه، المان هایی از نسل های پیشین کامارو دیده می شود. چراغ های جلو با طراحی خاص و منحصر به فرد که کمی درون دماغه فرو رفته اند در کنار جلو پنجره باریک، چهره خودرو را خشن و مرموز جلوه می دهد. فرم دماغه به حالت تیز طراحی شده که یادآور نسل های اول و دوم این خودرو است و به خشن جلوه دادن نمای جلو کمک شایانی می کند.
سپر جلوی اختصاص نسخه SS متشکل از خطوط تیز و یک ورودی هوای بزرگ به خوبی از روح وحشی این خودرو خبر می دهد. پس از آن کاپوت کشیده عضلانی، خود نمایی می کند. در نمای کناری گلگیرها و رکاب حجیم و عضلانی، رینگ های زیبای پنج پر در تلفیق با سایر بخش های بدنه، این خودرو را به یک بدنساز بادی بیلدینگ شبیه کرده است!
در نمای عقب شاهد سپر بسیار حجیم، چراغ های کشیده که دارای گرافیک خاصی هستند و نسل اول این خودرو را یادآور می شوند، اسپویلر و دو سر اگزوز کرومی نسبتا بزرگ هستیم. بدنه نسل ششم کامارو کاملا در تونل باد شکل گرفته و 350 ساعت تست در تونل باد را پشت سر گذاشته است. این خودرو دارای ابعاد 4783 میلی متر طول، 1897 میلی متر عرض، 1349 میلی متر ارتفاع و فاصله محوری 2812 میلی متری است.
شورولت کامارو SS بسیار زیبا، جذاب، خشن، جسور و دارای ابهتی مثال زدنی است که چشم هر بیننده ای را به خود خیره می کند. به طور کلی می توان گفت شورولت، فرم کلی نسل پنجم کامارو را حفظ کرده و با تغییرات بسیار گسترده، آن را بهبود بخشیده است که باعث می شود به یک هیولای دوست داشتنی تبدیل شود.
بررسی نمای داخلی
کابین شورولت کامارو SS نیز مانند نمای بیرونی، بسیار خاص طراحی شده است. کابین به دور از هر گونه پیچیدگی خاصی بوده، اما در عین حال بسیار زیبا و دوست داشتنی به نظر می رسد و باید بگویم با تاکید بر تمرکز راننده روی جاده و رانندگی طراحی شده است.
فرمان سه شاخه در کنار کلاستر آنالوگ، حس کلاسیکی به کابین خودرو بخشیده است. از طرفی تزئینات فیبر کربنی و مانیتورها به شما یادآوری می کند که درون یک خودروی مدرن هستید! درون کابین دو مانیتور هشت اینچی یکی روبروی راننده و در وسط مجموعه کلاستر و دیگری در بالاترین قسمت کنسول مرکزی قرار دارد.
نکته جالب در مورد کابین کامارو محل خروجی های مرکزی سیستم تهویه است که در پایین ترین بخش قرار گرفته اند. جالب تر آنکه تنظیمات مربوط به سیستم تهویه به صورت چرخشی انجام می شود که دقیقا بر روی همین خروجی ها قرار دارد و کلیدهای این بخش حذف شده اند.
صندلی های چرمی جلو بسیار راحت هستند و فضای مناسبی در اختیار راننده و سرنشین جلو قرار می دهند، اما باید گفت در بخش عقب فضای چندانی وجود ندارد و تنها برای استفاده افراد کم سن یا قرار دادن وسایل مناسب است.
خودروی مورد بررسی ما در فول ترین حالت ممکن قرار دارد و دارای امکاناتی نظیر دوربین دید عقب، کروز کنترل، هدآپ دیسپلی، Keyless، سنسور دنده عقب، چراغهای جلو تطبیق پذیر، ریموت استارت، فرمان چرمی برقی به همراه گرم کن، آینه وسط برقی، آینه های گرم شونده، مموری آینه، صندلی چرمی برقی به همراه گرمکن و سردکن و مموری، سیستم صوتی boss به همراه 9 عدد اسپیکر، پشتیبانی از Apple CarPlay و Android Auto، سیستم تهویه مطبوع دوگانه، GPS، 6 عدد ایربگ، ABS، ESP، دی لایت، رادار نقطه کور به همراه هشدار دهنده تصادف و… است.
مشخصات فنی شورولت کامارو SS
شورولت کامارو SS از یک پیشرانه 6.2 لیتری با کد LT1 به قدرت 455 اسب بخار و 617 نیوتن متر گشتاور سود می برد. انتقال قدرت به چرخ های عقب به عهده یک گیربکس هشت سرعته اتوماتیک است که به صورت سفارشی بر روی کامارو SS نصب می شود. شتاب صفر تا 100 این خودرو تنها چهار ثانیه و زمان طی کردن مسیر درگ یا یک چهارم مایل آن 12.3 ثانیه خواهد بود.
برای توقف این هیولا شورولت، از دیسک های 13.6 اینچی به همراه کالیپرهای چهار پیستونه در جلو و دیسک های 13.3 اینچی با کالیپرهای چهار پیستونه در عقب از برند برمبو استفاده کرده است. این خودرو دارای رینگهای آلومینیومی 20 اینچی به همراه لاستیک های Eagle F1 Asymmetric 3 run-flat از برند گودیر است. سیستم تعلیق جلو مک فرسون چند پیوندی و در عقب از نوع مستقل پنج پیوندی کاملا جدید است. وزن خالص خودرو نیز به 1706 کیلوگرم می رسد.
جمع بندی
شورولت کامارو SS یک پونی کار تمام عیار محسوب می شود که آماده است تا با یک اشاره کوچک به پدال گاز آسفالت را به آتش بکشد! طراحی خشن و تهاجمی، کابین متمرکز بر رانندگی و یک انجین V8 پر قدرت با صدای مهیب و گوش نواز از جمله ویژگی هایی است که هر علاقمند به خودرویی را مجذوب خود می کند. در پایان از مالک محترم خودرو جناب آقای آرمین فقیه که وقت و خودرویشان را در اختیار ما قرار دادند کمال تشکر را داریم.
برای بازکردن گالری، روی تصاویر کلیک کنید.
دیدگاه شما چیست؟