مقایسه لوکانو L7 و تیگو ۷ پرومکس؛ کدام گزینه برتر است؟ طراحی اسپرت یا امکانات بیشتر؟ خدمات گستردهتر یا قیمت بهتر؟ مقایسه کامل این دو کراس اوور را در ادامه می خوانید!
مقایسه لوکانو L7 و تیگو ۷ پرومکس؛ کدام گزینه برتر است؟ طراحی اسپرت یا امکانات بیشتر؟ خدمات گستردهتر یا قیمت بهتر؟ مقایسه کامل این دو کراس اوور را در ادامه می خوانید!
به گزارش خودرونویس، در بازار ایران دو برند دانگ و فنگ و چری روز به روز در حال گسترش دامنه فعالیت خود در بازار ایران هستند و رد پای زیر برندهای این دو کمپانی چینی را می توان در تمام خودروسازی ایران مشاهده کرد. در این نوشتار به بررسی لوکانو L7 و تیگو ۷ پرومکس مدیران خودرو خواهیم پرداخت.
چری یک کمپانی چینی است که برای سال های طولانی در بازار ایران فعالیت می کند. در یک طرف این بررسی تیگو ۷ پرومکس ایستاده که در واقع نمونه ارتقاء یافته تیگو ۷ محبوب است و در آن سوی میدان نیز لوکانوL7 قرار دارد که در اصل، محصولی از برند جیکو JEACOO یکی از زیر برندهای چری است. این خودرو از سال ۲۰۲۳ به بازار های مختلف عرضه شده و در بازار چین تحت برند چری فروخته می شود.
مقایسه طراحی بیرونی لوکانو L7 و فونیکس تیگو ۷ پرو مکس
در لوکانو L7 یک طراحی به روز و تا حدودی متفاوت را می بینم. چراغ های جلو ابعاد نسبتا کوچکی دارند و گرافیک داخلی چراغ ها نیز تا حدودی متفاوت است. به رسم استانداردهای روز صنعت خودروسازی، چراغ های اصلی جهت بهبود نور دهی در قسمت میانی سپر قرار گرفته اند که آرایش دوگانه دارند و جلو پنجره نیز ابعاد بزرگی دارد که در آن خطوط عمودی متعددی نیز به چشم می خورند. همچنین چراغ های مه شکن در قسمت پایینی سپر جانمایی شده اند.
در نمای جانبی لوکانو L7 آینه های جانبی بر روی بدنه نصب شده اند و شیب زیاد سقف، بلاخص در ستون C بیش از هر چیز دیگری جلب توجه می کند. بر روی درب ها یک خط شانه تا اواسط درب عقب امتداد یافته و برروی درب عقب یک خط و فرورفتگی جزئی به چشم می خورد. دستگیره های درب ها نیز از نوع مخفی شونده هستند. در قسمت پائینی درب ها یک فلاپ تزئینی مشکی رنگ و اندکی پایین تر از آن یک فلاپ پلاستیکی مشکی رنگ دیده می شود و در نهایت باید به رینگ های اشاره کنیم که اندازه ۱۹ اینچی دارند.
در نمای عقبی لوکانو L7 چراغ ها از الگوی به هم پیوسته بهره می برند که لوگو تایپ لوکانو در میانه آن دیده می شود. در نمای عقبی یک طراحی ساده را می بینم که در آن با استفاده از کمترین حد از خطوط و حجم پردازی یک طراحی قابل قبول رقم خورده است. در نهایت بر روی سپر عقب هم از فلاپ های تزئینی و خروجی های اگزوز فیک کرومی استفاده شده که به جذابیت بیشتر این نما اضافه کرده است.
اما در تیگو ۷ پرومکس چراغ ها ابعاد کشیده دارند و جلو پنجره نیز ابعاد نسبتا بزرگی دارند که درون آن از تزئینات کرومی مشبک استفاده شده است. اطراف جلو پنجره توسط فلاپ های کرومی و پیانویی تزئین شده که قسمتی از آن تا چراغ ها امتداد یافته اند. در سپر جلو تیگو ۷ خطوط و حجم پردازی هایی ایجاد شده که در طرفین آن و در دو فرورفتگی، چراغ های دی لایت و مه شکن قرار دارند. در پایینی ترین قسمت سپر تیگو ۷ پرومکس یک نوار کرومی قرار گرفته است.
در نمای جانبی آینه های جانبی طراحی ساده، اما مناسبی دارند و اطراف شیشه های جانبی نیز توسط نوار های کرومی ترئین شده است. بر روی درب ها یک خط شانه تا انتهای خودرو ترسیم شده و بر روی گلگیر عقب و مقاطعی از درب عقب نیز یک خط تزیینی دیده می شود. در قسمت پایینی درب های تیگو ۷ یک خط و به تبع آن فرورفتگی جزئی ایجاد شده است. در پایینی ترین قسمت درب ها یک فلاپ پلاستیکی و یک نوار تزیینی کرومی قرار گرفته است و رینگ ها هم اندازه ۱۸ اینچی دارند.
نماب عقبی تیگو ۷ پرومکس چراغ ها به صورت به هم پیوسته هستند و به واسطه خطوط و برآمدگی های متعدد در این نما حجم پردازی های متعددی ایجاد شده و در نمای پایینی سپر، چراغ های شب نما و مه شکن در طرفین سپر تعبیه شده است. به علاوه این موارد خروجی های اگزوز و یک نوار کرومی نیز در این قسمت جلب توجه می کند.
در نهایت از لحاظ طراحی ظاهری لوکانو L7 و تیگو 7 پرومکس باید گفت که تیگو ۷ پرومکس یک طراحی ساده و توام با المان های لوکس دارد و لوکانو L7 از یک طراحی اسپرت بهره می برد.
اما طول، عرض و ارتفاع لوکانو L7 به ترتیب برابر با ۴۵۰۰×۱۸۶۵×۱۶۸۰ میلی متر و فاصله بین دو محور ۲۶۷۲ میلی متر بوده و حجم صندوق بار ۴۱۲ لیتر اعلام شده است.
در تیگو ۷ پرومکس نیز این اعداد به ترتیب برابر با ۴۵۰۱×۱۸۴۲×۱۷۴۶ میلی متر و فاصله بین دو محور ۲۶۷۰ میلی متر بوده و حجم صندوق بار ۴۷۸ لیتر عنوان شده است.
مقایسه طراحی داخلی لوکانو L7 و فونیکس تیگو ۷ پرومکس
در نمای داخلی لوکانوL7 یک سبک طراحی متفاوت را مشاهده میکنیم. شکل خاص دستگیره ها و کیفیت متریال در این قسمت قابل توجه است. صندلی ها همانی هستند که در محصولات چری و زیرمجموعه های آن مشاهده می شود؛ با کیفیت قابل قبول و قابلیت تنظیمات برقی به علاوه گرمکن و سردکن. فرمان الگوی سه شاخه و دی کات دارد که پیشتر این فرمان را در نسل جدید خودرو های فونیکس نیز دیده ایم، کلاستر لوکانو اندازه 10.4 اینچی دارد که کنتراست و کیفیت قابل قبولی را ارائه می دهد. به علاوه در لوکانو ۷ از سیستم هدآپ دیسپلی هم استفاده شده تا در این زمینه حداقل نسبت به رقیبش برتری داشته باشد.
در مجموعه داشبورد لوکانو L7 با یک طراحی حساب شده و به دور از اغراق طرف هستیم. استفاده از متریال های چرم، کروم و مشکی پیانویی در کنار فرم خاص دریچه سیستم تهویه به زیبایی هرچه بیشتر این نما افزوده است.
در میانه داشبورد یک نمایشگر اینچی جا خوش کرده که تقریباً تمامی دسترسی های تنظیمات خودرو درون این نمایشگر گنجانده شده است. در کنسول وسط فرم خاص دسته دنده الکترونیکی خودرو جلب توجه می کند. ادواتی همچون کلیدهای دسترسی به برخی از تنظیمات خودرو، شارژ وایرلس و جالیوانی و زیر آرنجی نیز در این قسمت پیش بینی شده است. ردیف عقب هم همان امکانات معمول مثل زیر آرنجی، خروجی تهویه و پورت شارژ تلفن همراه که مورد انتظار است تعبیه شده تا کمبود خاصی نسبت به رقبا وجود نداسته باشد.
اما در تیگو ۷ پرو مکس یک طراحی آشنا به چشم می خورد. در واقع همین مجموعه داشبورد پیش از این در سری تیگو ۸ فونیکس هم استفاده شده بود، اما با تفاوت هایی اندک در رودری ها، یک طراحی ارگونومیک و با کیفیت ساخت قابل قبولی را می بینم. در این قسمت از متریال هایی همچون طرح متال، کروم و چرم استفاده شده، صندلی ها راحتی مناسبی دارند و در ردیف جلو به امکاناتی همچون، تنظیمات برقی و گرمکن و سردکن نیز مجهز هستند. فرمان طراحی سه شاخه و دی کات دارد که کلیدهای دسترسی به کروز کنترل و سیستم صوتی روی آن تعبیه شده است.
سیستم مالتی مدیا و کلاستر هر کدام اندازه 12.3 اینچی دارند که به صورت یکپارچه هستند. داشبورد طراحی چند قسمتی دارد و طراحی آن، زیبا و به روز ارزیابی می شود. دریچه های سیستم تهویه به صورت یکپارچه طراحی شده اند که اطراف آن توسط نوار های کرومی تزئین شده است. در قسمت میانی داشبورد، کلیدهای مکانیکی دسترسی به تنظیمات سیستم تهویه و قدری پایین تر، پنل لمسی سیستم تهویه خودنمایی می کند.
کنسول وسط نیز از همان تریم کروم استفاده شده که در این قسمت مواردی همچون کلیدهای دسترسی به سیستم ترمز پارک برقی و اتوهلد خودرو در کنار سیستم شارژ وایرلس تعبیه شده و در ردیف عقب هم مواردی همچون زیر آرنجی، خروجی سیستم تهویه و پورت خروجی شارژ برای راحتی بیشتر سرنشینان عقبی جانمایی شده است.
مقایسه قوای فنی لوکانو L7 و تیگو ۷ پرومکس
به دلیل تشابه پیشرانه و گیربکس هر دو خودرو باید گفت که لوکانو L7 و تیگو ۷ پرومکس هر دو به یک پیشرانه ۱۶۰۰ سی سی توربو شارژر مجهز به سیستم پاشش مستقیم سوخت هستند. این پیشرانه توانایی تولید ۱۹۷ اسب بخار و ۲۹۰ نیوتن متر گشتاور را دارد که گیربکس در هر دو خودرو از نوع هفت سرعته دو کلاچه تر ساخته گتراگ است.
در لوکانو L7 مصرف سوخت ترکیبی 7.4 لیتر به ازای هر 100 کیلومتر و شتاب صفر تا صد هشت ثانیه اعلام شده است. در مقابل مصرف سوخت ترکیبی تیگو ۷ پرومکس هشت لیتر و شتاب صفر تا 100 نیز ۹ ثانیه اعلام شده است.
هر دو خودرو مجهز به سیستم دو دیفرانسیل دائم یا AWD هستند و سیستم تعلیق نیز در محور جلو مک فرسون و تعلیق محور عقب از نوع مولتی لینک است که در این زمینه نیز شاهد ساختار یکسانی در هر دو رقیب هستیم.
مقایسه امکانات ایمنی و رفاهی لوکانو L7 و فونیکس تیگو ۷ پرومکس
در بخش ایمنی، مواردی همچون ترمزهای ABS، سیستم کنترل پایداری و کنترل کشش، سیستم کمکی ترمز، سیستم کمکی حرکت در سر بالایی و سراشیبی، سیستم ترمز اضطراری اتوماتیک، سیستم کمکی حرکت بین خطوط، هشدار حرکت بین خطوط، کروز کنترل تطبیقی، هشدار برخورد از جلو، هشدار برخورد از عقب، سیستم هشدار باز کردن درب ها، سیستم هشدار خروج از پارک، سیستم کمکی حرکت در ترافیک، نور بالای اتوماتیک، هشدار ترافیک عقب، رادار نقطه کور، سیستم کمکی تغییر لاین از امکانات لوکانو L7 محسوب می شوند.
از سوی دیگر مواردی همچون هدآپ دیسپلی، سیستم دوربین ۵۴۰ درجه، استارت استاپ و ورود بدون کلید، اپل کارپلی و اندروید اتو، بلوتوث، تنظیم ۶ حالته برقی صندلی راننده و چهار حالته برقی صندلی سرنشین جلو، چراغ های تمام ال ای دی، سقف پانوراما، پورت های خروجی شارژ ردیف جلو و عقب، گرمکن و سردکن صندلی های جلو، دستیار صوتی، سیستم پایش فشار باد تایرها، سیستم ترمز پارک برقی و اتوهلد، دوربین ثبت وقایع، سیستم تصفیه هوای کابین، سیستم تنظیم حالات رانندگی، سنسور پارک جلو و عقب، سنسور نور و باران، نور پردازی داخل خودرو، شارژر وایرلس، تهویه مطبوع دو کاناله اتوماتیک و … از مهم ترین امکانات رفاهی لوکانو ۷ هستند.
در مقابل بعضی از مهمترین امکانات ایمنی تیگو ۷ پرومکس عبارت است از ترمزهای ABS، سیستم کنترل پایداری، کنترل کشش، 6 کیسه هوا، سیستم کمکی حرکت در سربالایی و سرازیری، سیستم کمکی تزمز، ایموبلایزر، رادار نقطه کور، سیستم کمکی حرکت بین خطوط، هشدار حرکت بین خطوط، هشدار خروج از پارک، هشدار باز کردن درب ها، سیستم کمکی تغییر لاین، کروز کنترل تطبیقی، سیستم کمکی حرکت در ترافیک، سیستم کروز یکپارچه، ترمز اضطراری اتوماتیک، هشدار برخورد از جلو و عقب، ایموبلایزر و …
همچنین امکاناتی مثل ترمز پارک برقی و اتوهلد، دوربین ۳۶۰ درجه، دوربین ثبت وقایع، سیستم تنظیم حالات رانندگی، سنسور پارک جلو و عقب، اپل کارپلی و اندروید اتو، سنسور نور و باران، درب صندوق عقب برقی، سقف پانوراما، سیستم پایش فشار باد تایرها، چراغ های تمام ال ای دی، ۸ بلندگو ساخت Sony، گرمکن و سردکن صندلی های جلو، پورت های خروجی شارژ ردیف جلو و عقب، شیشه های عایق صدا، نور پردازی داخل خودرو، شارژر وایرلس، تهویه مطبوع دو کاناله اتوماتیک، سیستم تصفیه هوای کابین، تنظیم ۶ حالته برقی صندلی راننده با چهار حالت گودی کمر، حافظه صندلی راننده، تنظیم چهار حالته برقی صندلی سرنشین جلو و … از مهم ترین امکانات رفاهی تیگو ۷ پرومکس هستند.
جمع بندی
در نهایت باید عنوان کنیم که هر دو خودرو با توجه به پلتفرم، قوای فنی یکسان و دو دیفرانسیل بودن تقریبا توانایی های یکسانی دارند. هر چند که سازنده بر قابلیت های آفرودی و زاویه ورود و خروج لوکانو L7 تاکید دارد؛ اما طراحی بیرونی تیگو ۷ پرومکس عامه پسندتر و طراحی لوکانو ۷ جوان پسندانه تر است.
در زمینه کیفیت متریال مورد استفاده تقریبا وضعیت مشابهی را شاهد هستیم، اما در زمینه امکانات ایمنی و رفاهی، لوکانو L7 برتری اندکی نسبت به تیگو ۷ پرومکس دارد. هر چند این برتری چندان محسوس نیست و صرفا شامل چند آپشن خاص می شود، اما در تیگو ۷ پرومکس با اتکا به گستردگی خدمات پس از فروش مدیران خودرو، قیمت کمتر و شرایط فروش متنوعی که دارد نسبت به رقیب خود برتری دارد.
هرچند در نهایت سلیقه خریداران در انتخاب نهایی دخیل خواهد بود و رقبای دیگری مثل فونیکس FX دو دیفرانسیل اندکی عرصه رقابت را تنگ تر کرده است.
دیدگاه شما چیست؟