اخبار خودرو جهان

تاکسی خودران تسلا با قیمت باورنکردنی معرفی شد!

شنبه - ۲۱ مهر ۱۴۰۳
خواندن 3 دقیقه
تاکسی خودران تسلا

سایبرکب که قرار است در جایگاه تاکسی خودران تسلا فعالیت داشته باشد، فرمان و پدال ندارد و تولید انبوه آن به سال ۲۰۲۶ موکول شده است.

سایبرکب که قرار است در جایگاه تاکسی خودران تسلا فعالیت داشته باشد، فرمان و پدال ندارد و تولید انبوه آن به سال ۲۰۲۶ موکول شده است.

به گزارش خودرونویس، جزییات مربوط به مسافت قابل پیمایش،‌ پیشرانه و مشخصات فنی این خودرو اعلام نشده است. علاوه بر تسلا سایبرکب، یک محصول دیگر هم از این خودروساز آمریکایی با نام تسلا روبوون معرفی شد.

تسلا به تازگی اولین تصاویر از خودروی کاملا خودران «روبوتاکسی» خود را به نمایش گذاشت. این خودرو که یک کوپه دو درب با درهای پروانه‌ای است و تسلا سایبرکب نام دارد، پنج‌شنبه شب در طی یک مراسم خاص از سوی این برند در هالیوود رونمایی شد.

مشخصات تسلا سایبرکب یا تاکسی خودران تسلا

همان‌طور که از نامش پیدا است، تسلا سایبرکب (Tesla Cybercab) طراحی جلوی خود را از خودروی بزرگ‌تر برند یعنی تسلا سایبرتراک قرض گرفته است، اما از آن بسیار کوچک‌تر است و طراحی آیرودینامیک‌تری هم دارد. این خودرو هیچ فرمان و پدالی ندارد و تنها یک صفحه‌نمایش بزرگ (که به نظر می ‌رسد مستقیما از محصولات تسلا مدل۳ یا تسلا مدلY گرفته شده باشد.) در وسط داشبورد آن دیده می‌ شود. تاکسی خودران تسلا فقط دو صندلی دارد و همچنین، از شارژ القایی پشتیبانی می‌کند، به این معنا که برای شارژ باتری نیازی به اتصال فیزیکی وجود ندارد.

مانند مدل الکتریکی سایبرتراک، نمای بیرونی تسلا سایبرکب توسط یک نوار LED عریض جلوی خودرو احاطه شده است که به آن ظاهری آینده‌نگرانه می‌بخشد. در بیرون، برخی از خطوط و عناصر آشنای تسلا را نیز مشاهده می‌کنید، از جمله چین‌های تیز که روی کاپوت کشیده شده‌اند و شانه‌های برجسته عقب که یادآور تسلا مدلY هستند. با این حال، یک ویژگی قابل توجه وجود دارد که در هیچ مدل دیگری از تسلا دیده نشده است: درهای پروانه‌ای الهام گرفته از خودروهای سوپراسپرت. این درها در ظاهر باید به رفت و آمد راحت‌تر و سریع‌تر مسافران کمک کند اما باید آن را در عمل هم مشاهده کرد تا میزان کاربردی بودنشان مشخص شود.

tesla-cybercab

ایلان ماسک، مدیرعامل تسلا هیچ اطلاعاتی درباره عملکرد یا مسافت قابل پیمایش تاکسی خودران تسلا ارائه نداد، اما اعلام کرد که این خودرو با قیمتی کم‌تر از ۳۰ هزار دلار برای عموم قابل خریداری خواهد بود. البته تسلا نمی‌تواند تولید یا فروش سایبرکب را به مشتریان آغاز کند، مگر اینکه ابتدا تاییدیه‌های قانونی و نظارتی لازم را کسب کند.

تسلا روبوون؛ آینده حمل‌ونقل عمومی

ایلان ماسک همچنین از یک وسیله نقلیه الکتریکی به شکل ون با نام تسلا روبوون (Tesla Robovan) رونمایی کرد که قرار است به صورت خودران، تعداد زیادی افراد را به طور هم‌زمان جابجا کند. در حال حاضر هیچ مشخصاتی برای این ون اعلام نشده است، اما از آن چه که قابل مشاهده است، به نظر می‌ رسد که تسلا روبوون ظرفیت بیش از ۱۰ نفر را دارد. هنوز مشخص نیست که این ون نیز برای خرید عموم مردم در دسترس خواهد بود یا خیر.

Tesla-Robovan

مانند تاکسی خودران تسلا، جزییات فنی کمی درباره تسلا روبوون ارائه شده است، اما ماسک تایید کرد که این خودرو از پیشرفته‌ترین فناوری خودران تسلا استفاده خواهد کرد و به یک سیستم مبتنی بر دید متکی خواهد بود. در این خودرو نیز هیچ فرمان یا پدالی وجود ندارد؛ تنها یک کابین باز و بزرگ با فضای کافی برای نشستن یا قرار دادن بار مشاهده می شود.

جزییات جدید از فناوری خودران

تسلا اعلام کرده است که انتظار دارد عملیات خودران کامل را از سال آینده با مدل‌های تسلا مدل۳ و تسلا مدلY در کالیفرنیا و تگزاس آغاز کند. البته تسلا سایبرکب تا سال ۲۰۲۶ به جاده‌ها نخواهد آمد. ایلان ماسک پیش از این بارها درباره زمان تحویل محصولات جدید تسلا، تخمین‌های اشتباه و حساب‌نشده ارائه داده بود و خود او در این مراسم اذعان کرد که در گذشته، در تعیین زمان‌های تحویل «خوش‌بینانه» بوده است. به همین خاطر، بعید نیست تاکسی خودران تسلا نیز دچار سرنوشت مشابهی شود و در واقع،‌ باز هم شاعد تاخیر در عرضه و تحویل رسمی این مدل باشیم.

پس از رونمایی، تسلا به میهمانان اجازه داد سوار بر حدود ۵۰ دستگاه سایبرکب حاضر در محل شوند که در محیط بسته یک صحنه فیلمبرداری قرار داده شده بودند. بدون شک، به زودی ویدیوهایی از داخل این خودروها به صورت آنلاین منتشر خواهد شد. البته با توجه به سابقه تسلا، احتمالا زمان زیادی طول خواهد کشید تا این خودروها واقعا در جاده‌ها دیده شوند.

برای بازکردن گالری، روی تصاویر کلیک کنید.
5 از 1 رای

دیدگاه شما چیست؟